Моето возило Mondeo Mk3 2.2 TDCi (Trend)

Започната от hotblooded, 05 Февруари 2012 22:53:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mediacenter

еее..страшни джанти!
чак сега ги видях,бравос
17-ки ли са?

hotblooded

hotblooded

Да видим кога ще ги монтирам.... Волана е лесен, ама за ключетата голямо дупене ще падне....

hotblooded

Искам да помоля за помощ колегите които имат темпомат - ако може да направите някоя друга снимка долу край педалите да видя кои датчик къде е, и тая сива букса - някои знае ли за какво е? И сега най нахалния въпрос - колегите с темпомат - някои правил ли си е труда да преброи колко жила има в кабелния сноп към педалите (заедно с кабелите от сивата букса)?

mirohristov

Утре ще ти наснимам буксите . А за "нахалния въпрос " някой друг да отговаря.  (fri)
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Dmitarcho

Ехе ... честито !!! Щом си се здобил с копчлъците и другите неща - монтажа все ще стане някак ;) Очакваме да споделиш дали ще ти падне разхода извън града :P И аз много купнея за тази екстра ;)
Ръца Пръца

supertorr

Браво!
Сега очаквам да го наптавиш и пуснеш в една темичка с добре описани и снимани всички детайли и стъпки, пък ние ще почерпим;)

hotblooded

Цитат на: supertorr в 19 Декември 2012 09:57:03
Браво!
Сега очаквам да го наптавиш и пуснеш в една темичка с добре описани и снимани всички детайли и стъпки, пък ние ще почерпим;)
Волана е най лесната част, ама долу сигурно като монтирам и свържа всичко ще съм станал йога....  За сега планът е проЗд - сменям волана (там кабеляка е на буксичка), доле - ще трябва да видя кое ще е по лесно - да монтирам ключетата и да преправя моя кабелен сноп или да срежа моя сноп и цвят по цвят на сложа парчето което сами пратили с ключетата - а как се бърка до там..... особенно ако си 1,90...

Alexi

можеш да махнеш седалката има 4 болта и снопа кабели е на букса

hotblooded

Така, разплитане на снопове няма да има, дефакто при мен липсва само "зеленото" ключе, но буксата за него си е там.
вижда се омотана в изолирбанд до червеното ключе, което е на съединителя, и като го гледам е идентично за коли с със и без темпомат - дефакто в него има две ключета - "нормално отворено" и "нормално затворено" - при ненатиснат педал - нормално затвореното държи веригата на темпомата включена -двата зелени кабела, а когато педал е натиснат докрай - дава сигнал на ECM че съединителя е натиснат, когато този сигнал се прекъсне - ECM се "приготвя" за тръгване - кабелчетата са по тънки и са с черно с жълта ивица.

hotblooded

Иван Вълков

Дай боже още поне 8 пъти по толкова без сериозен ремонт (thup)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dmitarcho

Мда бе .... 8 пъти по толкова ... кой ще я търпи тая кола толкова време :D Най-много още толкова да и навърти ... и на Мк4 да се покатери ;)
Ръца Пръца

hotblooded

Цитат на: dmitarcho в 26 Декември 2012 20:01:19
... и на Мк4 да се покатери ;)
Да се надяваме че като излезе Мк5 ще има Мк4 на прилични цени, че сега са още скъпи

hotblooded

Преден десен лагер  (bi) (още един мил спомен от дупката в с. Юлиево)

hotblooded

Трябваше ми 1 година да разбра че и с обикновеното CD има AUX в джапката...  (shy)

Dmitarcho

:D Добре са се постарали да го скрият тоя аух ... И аз много късно разбрах, че съществува ;)
Ръца Пръца

amplified

Много приятно с джантите! :)

Bobi

Друго си е с х'алумин, нали? Честити да са ти! Ама вземи направи някоя и друга хубава снимка... Тази е много зле :D

hotblooded

Цитат на: Bobi в 10 Март 2013 05:54:37
Друго си е с х'алумин, нали? Честити да са ти! Ама вземи направи някоя и друга хубава снимка... Тази е много зле :D
Нека да я измия, че сега ме е срам да я покажа :)

Backstage

hotblooded

Цитат на: Backstage в 10 Март 2013 20:47:03
Гумите гумите да видим!!
Днеска не ми прилегна да я измия и да я наснимам. Относно размера на гумите - колеги, не слагайте 215/45 на 6,5J джанта... ще се получи грозно... Иначе гумите: http://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/15085083/    моите са почти нови - на 1 сезон са, и човека си ги е пазил. Исках новичък Falken 914 но бггуми чакат моя размер към средата на април :( а на другите места цената е височка. Все пак Bridgestone ги взех за 650 лв (600 за гумите и 50лв доставка)..

Backstage

че тия гуми са свирепи бре...аз взимам или дънлопа или този фалкен дето ти щеше да вземеш

hotblooded

Цитат на: Backstage в 10 Март 2013 21:01:00
че тия гуми са свирепи бре...аз взимам или дънлопа или този фалкен дето ти щеше да вземеш
Ако ще вземаш Фалкен - само 914. 912 не си струва разликата в цената!

Backstage

Цитат на: hotblooded в 10 Март 2013 21:11:13
Ако ще вземаш Фалкен - само 914. 912 не си струва разликата в цената!
ама те 912 се оказаха всесезонни ...
My Link

hotblooded

Цитат на: Backstage в 10 Март 2013 21:17:21
ама те 912 се оказаха всесезонни ...
My Link
Ето ти официалния сайт:
  летни са си ;) Малко се разминават понятията лятна, зимна всесезонна гума между Европа и други части на света :)   (fri)

hotblooded

Сменени предни спирачни дискове и накладки.  Дисковете не са толкова износени, по-сериозния проблем беше че ги е налегнала яка корозия и навсякъде освен по триещите повърхности - се лющят като юфка...
  Накладки и дискове - FERODO - 169 лв комплекта, доставка 13лв, смяна 40 лв.  Левия диск излезе лесно защото бяхме сменяли лагера преди 3 месеца. Но десния е отнесъл доста бой и спирачна течност че да излезе. Сега спирането е без странни шумове.

ihovahi

Браво. Много я поддържаш и много ми харесва колата... а и знаеш какво правиш :)

Я кажи сега спира ли вече както трябва или иска още време да ги покараш?!
Който фôрка "майстор" си нахôда!

hotblooded

Цитат на: ihovahi в 27 Април 2013 22:02:38
Браво. Много я поддържаш и много ми харесва колата... а и знаеш какво правиш :)

Я кажи сега спира ли вече както трябва или иска още време да ги покараш?!
Спира си както си спираше до сега, ако се подобри след време - явно ще е било крайно време да ги сменям

ihovahi

Според мен след около 1000 км ще усетиш силата на новите накладки и дискове...
Който фôрка "майстор" си нахôда!