Моето возило Mondeo Mk3 2.2 TDCi (Trend)

Започната от hotblooded, 05 Февруари 2012 22:53:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

hotblooded

От днес сме с нови летни гуменки:

Наближаваме и кота 150 к км (149600)

jo_jo

честито, би трябвало да са добър избор, малко са нов модел, но след 3 години (ако още са живи) ще споделиш

hotblooded

Mondeicho

Супер стойка с тях. Ще споделиш първи впечатления...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

hotblooded

[attachimg=1]

hotblooded

От днес имаме електрохромно огледало,  за сега е свързано с плафона,  колкото за проба,  но след време ще бъде свързано както трябва - със сигнал за задна скорост и да се включва при включване на фарове
Смених и единия фар,  изпадна ми оригинален, много запазен, да не кажа като нов,  на прилична цена. Причината :  прегорели гумени уплътнения,  започнало потъмняване на стъклото,  и счупени външни уши. Това го установих като ми се наложи да сменям крушка. Дали преди време в Мото Пфое или като ударих един едър пес и ми правиха бронята в "доверен сервиз"  някой гъзорък майстор не е разбрал как се сваля фара - няма как да разбера
Другия фар е във същото положение и ще търся още един....

Mondeicho

Честито ! И аз мислех да монтирам такова, но сложих фолио и се обезсмисли цялата операция... (fe)

ihovahi

Браво Иво. Добра добавка  8)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Pyrhel

Честито. От чисто любопитство и обща култура, можеш ли да измериш колко ампера е тока към него с включено затъмняване като го превръзваш? :]
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 04 Юли 2016 16:34:01
Честито. От чисто любопитство и обща култура, можеш ли да измериш колко ампера е тока към него с включено затъмняване като го превръзваш? :]

Ако не забравя....

hotblooded

Pyrhel

И искаш да сменяш... Още толкова!
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Тя тъкмо се е разработила колицата (ford)

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 25 Юли 2016 09:46:51
И искаш да сменяш... Още толкова!
Ако мога да сменя само скоростната кутия с автомат - няма да сменям колата

Alexi

няма автомати за 2.2 ,тоя дето го слагат е до 360 нютона ( мисля ) и предвидливо не го слагат на 2.2

hotblooded

Вече сме на 160 000км...  Почти 80 000 км "заедно"

Mondeicho

Честито имаш повод да се почерпиш... (ford)

hotblooded

flowsky

Mondeicho

Интересното е като отиде на 190 000...
Да те питам откъде ще търсиш 19 ки  (rofl)

hotblooded

Цитат на: Mondeicho в 31 Октомври 2016 12:10:35
Интересното е като отиде на 190 000...
Да те питам откъде ще търсиш 19 ки  (rofl)
То 19 ки се намират,  ама от там нагоре...

hotblooded

Поразходихме се днес...  От близо 20 години не се бях качвал в колата просто ей така, да покарам...

Alexi

можеш да си го оставиш да си припомняш как трябва да върви дизел със 155-160 коня :)

hotblooded

Мда,  има модели който са редки попадения в комбинацията:  цена - мощност - вървеж - разход - надеждност и тази кола определено е от тях. Ако можех да и присадя автомат - определено нямаше да купя друга.  Опела в никакъв случай не е лоша кола, малко по тромава е,  но все пак е 200 кила отгоре и е с хидроавтомат. За сметка на това със 245/45R18 е като по релси в завои където мондеото осезаемо недозавива и се накланя...  За 80 000 км с Мондеото съм имал по малко престои в сервиз и проблеми от колкото хора с нови коли от магазина,  а ремонтите и обслужването му са прилични цени за такава кола  (като изключим EGR-a).   

hotblooded

Колата има нов собственик.... Обеща че ще се регистрира тук

didon80

Честито, остава да почерпите и двамата. Нали знаеш приказката за Форд че черпиш два пъти, първия като го купиш и втория като го продадеш.
(ford)

Mondeicho

Речено-сторено. Да е честита на новия собственик.

hotblooded

Цитат на: ihovahi в 09 Ноември 2015 08:06:20
Айде да дочакаш и първата цифра да е четворка  (fri)
Васе, дочаках, ама на служебна кола :)

Effulgent

Здравейте колеги.
Аз съм с новия собственик на синята стрела на Иво. Вече сме на 202 000 км. Изключително доволен съм от автомобила. Грижа се за него по-добре, отколкото за себе си. Редовно се профилактира в сервизи, при най-малкия шум се предприемат всички действия по отстраняване на проблема. Всяка седмица сме на автомивка.
Силни страни - потресаващо ускорение, стабила на магистралата, здраво окачване, икономична при извънградско шофиране, сравнително здрава и надеждна, широк и приятен салон, прекрасна "фаца".
Слаби страни - тежък волан (бях свикнал с това, но снощи карах старата си кола и се сетих), много слаба боя и лаково покритие, склонност към недозавиване при движение в планината или при маневриране на тясно, радиото не поддържа опция за bloetooth връзка към телефон (лочно мен това много ме дразни и си купих отделно handsfree  устройство), светлите седалки, въпреки старанието ми се цапат много лесно, а изпирането им води до захабяване и потъмняване, но поне са чисти.
Цялостно впечатление - изключително доволен съм от колата, стабилна е на пътя, с достатъчен набор от функции, необходими на шофьора при пътуване.