Какви главоболия ви докара GDPR?

Започната от Pyrhel, 31 Май 2018 16:45:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Ще бъде интересно да разкажете дали GDPR ви е докарал някакви мъки, разходки или разходи.

При мен - подписване на купчина документи; нова каса; смяна на електронни подписи; с'я и по форума трябва да бърникам...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

При мен в по-малка степен -преподписване на споразумения, одобряване на нови правила из разни доставчици на услуги и така. Ще мине и това вълнение  (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

TourneoRS

Не е по темата за гедепере но да споделя.
Какви главоболия може да ви докара изгубване или открадване на чантата с документи ...

Първи рунд
Чопват ти чантата...
Отиваш в полицията, дежурния го боли Х, казва ти да чакаш кварталния за да подадеш оплакване и т.н.
Нямам време за губене , отивам  в РПУ то където съм регистриран, за да подам направо документи.. не ми се занимава с бюрокрация. Там ми анулират личната карта и шофьорската книжка, като имам един месец време да изчакам с подаването на документи за нова лична карта. Отварям скоба пишат ти акт , че не си си опазил документите , в случая при мен  по 30 лв на документ = 60 кинта плюс таксите към банката. Дотук добре, разкарването насам натам, висенето по опашки и т.н. няма да коментирам,.

Втори рунд..
Мтел става А1
Същата сутрин след случката, отивам в Мтел да спирам картата. Младеж на около 20 години ме посреща.
Казвам му, че искам да ми блокират картата, и  евентуално дали може да се проследи телефона , щотоо съм го купувал от тях и последната вноска беше точно последния месец .
Иска ми лична карта... казвам му че ми откраднаха документите и нямам нищо.
Иска ми шофьорска книжка , пак щяла да му свърши работа .. пак му казвам/вече нервиран/ че нямам документи, и просто искам да ми спрат номера.
С триста зора я спря, каза, че правел компромис  :)) ,а аз му  казах  че след две седмици ми изтича договора и аз няма да правя компромис  (finger) (finger) (dwo)
По въпроса за проследяването на телефона, можело само мениджъра да помогне, ако съм го помолел.... Казах довиждане и пак ще дойда ..

Рунд 3 късичък..
Подаването на самите документи стана бързо. Заявление, снимка, пак плащане  на такса, около 30 мин. След 30 дни личната карта щеше да е готова. Има сайт в който може да проверите дали са готови документите, ЛК беше готова за около 20дни.

Рунд 4 модер факер от днес

Имам ЛК , вече мога да си извадя и СУМПС.
Отивам в КАТ, няма опашка/чудо/ казвам така и така на госпожата на гишето ии тя почва да рови в компИтУра. Имате акт, казвам да - платил съм го. При мен излиза неплатен, платежното ако е при вас  дайте да го видя . Аз съм подготвен, подавам го с вътрешно доволство. След минутка ,загражда нещо и ми го подава. Никога няма да мине, в банката са объркали номера  :o ??? :-X , вместо 1085, са написали 1058 . Аз не мога да го оправя , върви в банката ....
Но все пак ми подаде заявление и каза да платя таксата /пак такса  ^-^/ връщам се на гишето да довършим и ме застрелва с въпроса , МЕДИЦИНСКОТО КЪДЕ Е ? Еба ли го къде е , в нета четох,че за откраднат , изгубен, унищожен СУМПС не се изисква медицинско, просто се вади дубликат.
БЯГАЙ ЗА МЕДИЦИНСКО...
Отивам в първата болница... само от 9-11 часа можело, после докторите били по пациенти, часът беше 11,30. А колко струва , амиии 5 специалиста по 10 лв= 50лв  за медицинско... за С категория .. Ебаааааааааааааааааа и свирките
Бягам на следващото място което ми хрумна ,за около 40 минути - 40лв и се връщам в КАТ .
Естествено има опашка. Пререждам всички с благословията на служителката. Пак ми подава заявление, този път имам тренинг, под минута съм готов, подписи и т.н. Служителката ми подава талонче с дата , и аз ухилен и благодаря , ама искрено, щото на два пъти ме прережда с по 6-7 човека, иначе трябваше и утре да се мъкна там.

Мтел става А1 завръщането..
След като си взех ЛК веднага отидох в офиса къдее беше младежОт . Естествено не ме помнеше, но договорът ми беше изтекъл и трябваше да го подновявам и т.н. Поисках оферта, 15-20 минути ме забавлява, честно казано не го слушах много, поисках оферта и за интернет и телевизия, още толкова минути му загубих. Накрая казах, че ще си помисля ден два и ще се върна , но не се върнах (tooth) . Отидох в още два офиса, в единия госпожицата си отбираше доста повече от работата, отколкото другите и естествено спечели.
Отношението губи, отношението печели. Купих си телефон, на малкия също, подписах и нови договори с по-добри условия за по-малко пари.

Рунд 5 предстои
Трябва да си изкарам малкия талон на колата.
Пак трябва да ходя в КАТ. Но след като се успокоя малко.

Най-голямата ми загуба беше телефонът с контактите и снимките, с пароли, лайна и още куп неща които съм оставил там. Не ми е за парите нервите, контактите ми са събирани с години и заминаха. Снимки които съм правил при разглобяване на коли и тем подобни. Сега ще кажете облаци , дъждове мъгли ... минало заминало. Тъкмо се канех да качвам всичко, но не било писано.

Много дълъг пост се получи не по темата.... ще ме прощавате ;D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

ivchotr

Дълъг, ама съдържателен. Развлекателно описваш нещата и не е лошо да помислиш по въпроса за ново поприще :D
Иначе в РУ на МВР не се плаща, когато са ти откраднати документите. Казваш, че е тяхна работа да няма крадци и да го духат. На жена ми два пъти и преравяха чантата, разбирай два пъти мина по твоя път и не е плащала глоби за това, че е била обрана.

TourneoRS

Ако подадеш жалба в полицията нямаш глоба. Ако отидеш в администрацията  и направо кажеш, че са ти ги откраднали, първо ти пишат акт, че не си ги опазил, след това почват всичко останало. След около седмица разбираш колко е акта, имаш 7 дневен срок за плащане , сякаш ще избягаш...

Относно сбъркания номер в платежното на банката. Отидох на гърба на Русенския КАТ, там са преместили цялата дейност с актовете. Казах, че са ме пратили от другата страна за моя проблем :D :D , госпожата ми влезе в положението, защото май не и беше много работа да бъзарка там, но за 10 минути цъкане по клавиатурата каза. Готов си , вече не трябва да ти излиза неплатен .
Маминката му и телефон...
Като се замислиш, всякакви верификации, потвърждения в сайтове, e pay bg, фейсбуци и тем подобни... всичко иска потвърждение по телефона.
Сега се сещам, трябва да променям и данните във фирмата  (tooth)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

ivchotr

Сега някой Хасан ще се разкарва с твоята карта из ЕС. Може и някоя сделка да свърши докато разберат, че е анулирана. Гадно е да ти гепят документите :-[