Шушумиги?

Започната от mitakinen, 21 Септември 2011 17:10:17

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Bobi

Всички са един дол дренки! С Порше също знам за една история и как един пич им го вкара мощно отзад и сигурно са го сложили в черния списък на клиентите... Въпросният пич кара Пасат 2.0 ТДИ, по-запознатите знаят, че някои модификации на този двигател страдат от дефектни дюзи. Решава да отиде на почивка в Гърция и колата му умира на пътя. Дърпат до го местния представител на ВАГ и му заявяват, че дюзите са му заминали и трябва да се сменят. Останал в безизходица, момчето се съгласява. След като отива да попита за сумата, която очаква да е колосална, му заявяват, че има бюлетин за въпросните дюзи и всички автомобили с такива подлежат на безплатна смяна за сметка на офиц. представител. Споменава историята във форуми и доста хора с въпросните дюзи налазват Порше :). Първоначално се правят на ударени, но впоследствие разбират, че няма къде да бягат и почват да сменят наред... Поради тази причина е добре да се следят чуждите форуми, сайтове на Форд, че ако вярваме на нашенските шиптъри, жална ни майка!

pAbLo

Хора,кола НОВА на 32 км в автосалон,със светеща лампа на АБС!
Това добре ли е?
После се оказа,че на този лизинг и гаранция нямало...
Добре,че не се налагаше да си я търсим... Много,много (rofl) (rofl)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

pAbLo

Повече за вече старата муцуна на Фиеста след 100 000 км - Тук
Извод:
Абе хубава е ама ако беше Фау Ве,щеше да е перфектна (rofl) (rofl)
И пак едни МОЩНИ разлики в цените на Титаниум тук и в Германия...
Дали само заради печалбите на дилърите или нещо друго е причината ::)

П.С.
Цитаткоето се случи за 100 000 километра. Както и обичайните дреболии като смяна на спирачките на предната ос,
Е щом фиеста хвърля спирачки на 100 к,аз какво се плаша,че ЕС-макса го прави...
То било нормално :'(

hotblooded

Има обаче и разлика в това което включва титаниум в Германия и тук.... Защото "титаниум" от МП може да бъде с по-малко екстри от "тренд" в Германия! Поне при мондео има такива случаи :)

mitakinen

И какъв е извода - да си купуваме колите в Германия - мисля, че няма да е проблем защото нали сме в един общ пазар
И нашите "шушумиги" няма как да откажат гаранцията
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

hotblooded

Цитат на: mitakinen в 04 Септември 2013 11:16:45
И какъв е извода - да си купуваме колите в Германия - мисля, че няма да е проблем защото нали сме в един общ пазар
И нашите "шушумиги" няма как да откажат гаранцията
Би трябвало, ако МП се пробват да се лигавят - едно писмо до централата и ще им набият канчетата... впрочем как ли ще се почувстват ако хората масово започнат да си купуват коли от Германия или дори от Румъния, а МП започнат да им носят гаранциите :)

pAbLo

Цитат на: hotblooded в 04 Септември 2013 11:15:17
Има обаче и разлика в това което включва титаниум в Германия и тук.... Защото "титаниум" от МП може да бъде с по-малко екстри от "тренд" в Германия! Поне при мондео има такива случаи :)
Да обаче ще има и обратния казус - в Англия затъмнени стъкла на Фиеста са 200 ПАУНДА,тук само 75 евро...
Е поне за Алармата съм се прецакал - там е 100 паунда,тук 210 евро (rofl) (rofl)
Сериозно се замислям каква и от къде да ми е следващата кола ::)

Nebhotep

То тяхното "шушумигарство" граничи с престъпна небрежност вече. Когато взимах Магнетичният, в протокола за предаване бяха отбелязали гръмкото "Всички течности проверени- в норма". Огледах за основните неща, като си викам, "течностите няма как поне да не са проверили". Обаче на следващия ден отварям казанчето на спирачната течност- празно, поглеждам антифриза на MIN, гледам в казанчето на хидравличната течност и тя на MIN.
Обаждам се разлютен на идиота, дето ми предаваше колата и му викам: "Поне течностите проверявайте, искате да убиете хората ли. При вас повече никога няма да стъпя за обслужване, даже и да си купя нова кола в гаранция". Та така... :-X :-X :-X :o

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Dmitarcho

Няма какво да се каже  .. купуваш си кола от предтсавителство :"Няма проблем, сядаш и караш" .... добре, че поне Масло е имала в маторя ....
Ръца Пръца

hotblooded

На мен ми я пробутаха без аптечка и пожарогасител....  И аз се усетих чак като се прибрах в Бургас - поне да ми бяха казали че няма - щях да си купя (така или иначе си купих)! Егаси пендехарите....

pAbLo

Всички имат интернет,знаем как да работим с гугъл....
Отворих Форд.РО
Съседите продават Фокус Титаниум 1.6 екобууст 150 коня за 37 943 лв с ДДС по централен курс евро/лев.
В БГ-то започваме от 40 380 лв...
За комби там се доплаща 500 евро,тук 1200...
Хайде да речем,че си платя и гаранцията 5 години + 500 евро....
Къде смърди говедото не мога да разбера :'(

hotblooded

И обърни внимание че ДДС в Румъния е 24%, а у нас е 20......
2.2 TDCi 200CP -- Transmisie manuala / M6 Euro 5 wagon с ДДС  € 27,450.00 (около 55 000 лв)    У нас - 62 хил. лева! Ще вземем да си купуваме коли от Румъния да го е....

Nebhotep

За моя радост подгрева на челното стъкло работи навсякъде.  ^-^ Днес независимо, че температурата бе около 2 гладуса, цялото предно стъкло беше обледенено. Ето какво се получи след 3 минути работа на нагревателите:

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Dmitarcho

Супер :) Много полезна екстра е това през студените месеци ;)
Ръца Пръца

pAbLo

И ти отпада "приятното" стъргане на лед сутрин ???
ААА не мерси :)) :))

ihovahi

pAbLo... искаш батерии ААА ли  (rofl) (rofl) (rofl) иначе си е уникална екстра за зимата - в Чепеларе сутринта беше -1 и всичко беше замръзнало... добре, че е продгрева.
Който фôрка "майстор" си нахôда!