Турбо фокус

Започната от bearsm, 17 Март 2018 21:12:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bearsm

Здравейте, колеги. След ходене в сервиз за обслужване ми казаха, че турбината "вие" и скоро щяла да "замине" и ми предложиха вариант за ремонт при които се сменя цялата средна част, която е взета от Англия и е балансирана там, а от моята турбина се използват само "охлювите" и цената за ремонта е 350-400 лв.

Та въпроса ми е някои правил ли е такъв ремонт и какви са резултатите, ремонта сполучлив ли е, наистина ли са балансирани и съответно колко време изкарва турбината.

Благодаря за вниманието

Поздрави !!!

TourneoRS

Преди всичко трябва да си сигурен , че турбината е заминала. Ако не си, консултирай се и с други сервизи.Гори ли масло, не надува ли , само вие ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

mladenmih

Смяната на тази средна част наричана още картридж, работен патрон или работно ядро се извършва в специализиран сервиз като нашия.При нас турбината се разглобява и се приглеждат частите ,след което се установява кои са износени и кои не,след което се свързваме с клиента и го запознаваме със състоянието на неговия турбокомпресор и изготвяме оферта със цената за ремонта(ако е нужен такъв).Колкото до тези средни части които ви предлагат рискувате да попаднете на некомпетентен сервиз,който само ще ви смени средната част някак си(казвам някам си защото всеки може да отвие и завие 12 болта,но е важно после това турбо да се настрои) в повечето случаи 1.6 HDI  след счупване на средната част се повреждат и други части в търбокомпресора, които някой сервиз ,(който няма поглед над турбокомпресорите,а има поглед над окачване например) може да кажат че са здрави и от там се започват проблемите,не върви в ниските,пренадува-пак трябва да се сваля,пак пари и един омагьосан кръг.И най-важното нещо се пропуска-причината довела до счупването на турбокомпресора.Така че вие си избирайте.Това е един съвет от мен,сервизи за турбокомпресори бол в България-ако искате заповядайте при нас!
"аз съм най младия от инжинерите Харпов те ви казват да не пиете-не ги слушайте-пийте"

Мишо

Колегата над мен е напълно прав. Аз също работя в сервиз за ремонт на турбини ( 4-та година вече ) и наистина геометрията ( или гейта, зависи от турбото ) трябва да се настрои на машина колко да разтоварва. Лично съм пробвал централна част сглобена и балансирана от мен, сглобена с охлювите, без да пипам малката шпилка на централната част-пускам я на машината и дебита отива на кучето в дивия  (tooth). Някой път си излизат, но много рядко се случва, те за това са и измислени тия машини.

Ozzie

Цитат на: mladenmih в 19 Март 2018 21:19:25...сервизи за турбокомпресори бол в България- ако искате заповядайте при нас!
Виждам, че сме градски, та кои сте "вие", да имам едно на ум или най- малкото да мина за мнение. Преди 10-на дни механикът ми ми каза, че турбинката ми е поела по пътя...  :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

bearsm

Цитат на: TourneoRS в 18 Март 2018 17:45:52
Преди всичко трябва да си сигурен , че турбината е заминала. Ако не си, консултирай се и с други сервизи.Гори ли масло, не надува ли , само вие ?

Само вие (май), сега съм сменил маслото и ще проверя дали гуми след някои друг километър

mladenmih

Ако само вие можеш да се разминеш с ремонт около 250-300лв. Ако продължиш да караш така сумата се увеличава????
"аз съм най младия от инжинерите Харпов те ви казват да не пиете-не ги слушайте-пийте"