Форд Фокус МК3.5 -1.5 TDCI 120 к.с.

Започната от sinnerman, 19 Февруари 2018 21:41:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sinnerman

Новият Фокус. Много забавна колица. Има всички важни екстри като автоматични фарове и чистачки, заден парктроник, блутут, всички системи за сигурност, голям 8 инчов тъч дисплей и още джаджи. Нямах време днес да го разучавам днес. Двигателят е много еластичен.  Почти не се усеща дупка. Карах го полека, да не прецакам рано рано съединителя. Добре обезшумен. Удобни седалки. Много добри спирачки и готино окачване.  Вози по- комфортно от корола, кия, пежо 308 и октавия.Стереото дрънчи на тенекия. Явно за по- качествен звук си трябва премиум музика. Малко снимки.

Pyrhel

Супер, дойде! Да има работа и $ да носи! (beer)
Sync не идва ли със Сони или са 2 отделни опции? С 16" ли е?
Интересна работа как бронята му седи по-тъмна... При мене на Мондеото на снимки бронята и калниците също изглеждаха в различен нюанс, пък на живо не виждах разлика.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

sinnerman

Да и аз забелязах на снимката разликата в боята. На живо няма разлика. За сони с 9 говорителя се доплаща 1100 лв.  С 16 ки 205/55. С гуми континентал премиум контакт 2. Утре ще му слагам зимни гуми. Избрах sync пред business заради 8 инчовия екран. Тестовия беше business и с едно такова малко дисплейче. Забравих да питам за маслото. Мисля че на този двигател е 0w30. Утре ще питам.

exclusiveremix

Маслото на тея фейслифтовите е 0W30.Вчера сменях и пак сложихме такова.На първия фейс на този мотор пък се сипва 5W20.Оборудването ти е SYNC, лучно на мен повече ме радва бизнес като моя.Имам повече екстри който тук са орязани а ги използвам редовно.А и е адски тъпо да имаш голям дисплей,а да няма заводска навигация :-D . За разликата в цвета - на всички е така.И аз щях да вземам сив металик,щото е най-евтиния металик ,но добре че са ме разубедили.
Честито и оттук нататъка яко км и гориво
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

sinnerman

За 2500 км вече,смесен разход 6/100. Навигация казваш. Защо да плащаш една камара пари за заводска офлайн навигация с непълни карти и скъпи ъпдейти, след като можеш да си споделиш екрана на телефона.[attach=1]

Alexi

Честито ,много хубави моменти с него :) чисто нов и с ръжда по ауспуха .. това не мога да го проумея ,чак такива икономии .. преди време това ме отказа от Кия .. в магазина имаше ръжда още по ауспуха ..

Pyrhel

Това със споделянето на екрана не го знаех, супер удобно и наистина ненужна фабрична навигация!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

sinnerman

Благодаря Alexi. Икономията икономична, дело на всеки. Имаше един такъв лозунг едно време. ;D.
Има mirror link за споделяне на екрана на телефона. За сега най ми харесва Here we go. Много подробна, лека и интуитивна навигация. Показва и трафика, когато я ползвам онлайн и колко време е забавянето заради него.

sinnerman

За 16000 км. среден разход[attach=1]Отличник[attach=2]

sinnerman

Купето се сгрява много бързо и освен това слънцето много ми пече на ръцете. Поради тази причина[attach=1] затъмняване на задните стъкла и IR фолио на предните. Сега е един път.

bronc

Това е доста добра идея. Колко пари ти излезе IR фолио?

sinnerman

70 лв. за шофьорското и пасажерското стъкла. Искаше ми се и челното да сложа, ама заради винетката и останалите стикери дето лепим не е добра идеята.

bronc

Хм, цената ми се струва резонна. Може ли да кажеш къде го прави? Иначе и аз си мислех за челното, ама със стикерите ще е трудно наистина.

sinnerman

Ето https://dmp-folio.business.site В Дружба на Искърско шосе. Работи и в събота.

bronc

exclusiveremix

То за стикерите е мислено и измислено бе момчета.Нагрява се стикера и се сваля и се лепи отново.Аз имам на предните Лумар 15 %,но в най-скоро време ще ходя да слагаме и на челното.На баща ми фиестата е с керамиката или IR на Xpel XR на 20%.Разликата е огромна сравнено с моето и неговото.Но и цената при него е по 2.

bronc

Цитат на: sinnerman в 03 Юли 2018 17:20:42
Ето https://dmp-folio.business.site В Дружба на Искърско шосе. Работи и в събота.
След последните няколко горещи дни започвам все повече да се замислям за това фолио, че направно не се живее като ме напече слънцето. Реално има ли затъмняване на стъклата или фолиото е прозрачно? Че от снимката ти ми изглежда, че са затъмнени (предните), а по телефона ми казаха, че фолиото има много лек зелен отенък, но не затъмнява. Същевременно имало 70% пропускливост та не ми стана много ясно.

vova

Аз да питам - на предното стъкло като застана пред колата долу в дясно пише с големи букви IR и е оградено в кръгче.Това защита от слънцето ли е и ако да как да позная дали евентуално имам и по другите стъкла? :)

Ozzie

Вероятно означава нещо съвсем друго.
Ултравиолетовите лъчи (UV) са тези дето греят и заради които хващаме слънчев загар.  ;D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

exclusiveremix

Заводско всичките ви стъкла са тонирани, даже и на базовките.Предпазват от нещо си там, но при слагането на фолио се намалява нагряването вътре в купето.Аз съм с 15 % затъмнение или 85% пропускливост и ако не си голям полицай професор разбирач, не можеш да видиш фолиото.Даже обмислям и на челния да слагам , ама там някой неща ме карат само да го обмислям.

bronc

Доколкото знам точно IR предизвикват затоплянето, не UV. Иначе слънцезащитните кремове щяха да ни предпазват от жегата :) @exclusiveremix кое те кара да се замисляш? аз точно на челното искам да сложа, че там най-много ми грее.

exclusiveremix

Колега bronc прав си.Просто...нямам много доверие на момчето което слага фолиото, а това фолио го предлага само той покрай нашия регион.Да кажем, че го мислех за един от най-добрите в БГ, докато не ми стопи боята на задния спойлер.Естествено после ми плати едно пребоядисване, ама какво правим ако ми стопи нещо по таблото ?

sinnerman

Цитат на: vova в 23 Юли 2018 14:03:16
Аз да питам - на предното стъкло като застана пред колата долу в дясно пише с големи букви IR и е оградено в кръгче.Това защита от слънцето ли е и ако да как да позная дали евентуално имам и по другите стъкла? :)
Това означава,че имаш атермично стъкло. Виж тази тема https://fordbg.com/forum/index.php?topic=9151.0
Колега @bronc, точно така е както са ти казали по телефона. IR лъчите нагряват таблото, салона, корите по вратите и всичко, което огреят. Това фолио ги пропуска в доста по- малка степен. Въздуха, както знаем се затопля от горещата повърхност. Когато не се нагрява повърхността, не се затопля и въздуха. Сега например когато шофирам, освен,че в колата не е толкова горещо, а и не ми грее на ръцете и колата се охлажда с климатика досна бързо. На другия ми фокус имам оригинално атермично челно стъкло и кефът и още по- голям.

bronc

Благодаря. Честно казано и това ми минава през ума - да сменя стъклото, че моето и без това е доста надрано от чистачки. Даже днес щях да пиша на Сим Пет Сим. Там сменях на Мерцедеса ми преди време и цената дори за него беше сравнително резонна (300лв за Piklington със сензор, соларно и тонирано в синьо). Проучвам различните варианти в общи линии :) Иначе четох, че 3M имат абсолютно прозрачно фолио, което е направено точно с цел филтриране на слънчевите лъчи - 3M Crystalline CR 70, но и цената му е солена :)