Предно стъкло съвет кое по добро

Започната от Ikostadinov, 29 Януари 2017 17:03:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ikostadinov

Здравейте!!Имам нужда от някой който си е сменял предното стъкло.Преди седмица ми се пукна ей така без нищо стъклото  :'(,понеже е с нагревател и сензори за дъжд и светлини е малко по скъпо от останалите.Приказвах с един колега той имал същото мондео с нагревател на стъклото ама не било оригиналното и при вечерно каране и слънчево време много кофти реотаните пречупвали светлината.Някой сблъсквал ли се е с този проблем ::)?Предлагат ми  Nord glass и Pildington. Кое е по доброто?или в крайна сметка втора употреба ??

shoremk4

А защо не погледнеш марката на стъклото ти в момента и да затвориш въпроса за секунди? :)

Ikostadinov

Марката е Saint gobein sekurit  ,но няма емблема като на останалите  Ford и не знам това дали е оригиналното.

hotblooded

Най добре е оригинално,  дори и да е втора ръка.... 

Mondeicho

Не съм съгласен за стъкло, втора употреба - надрано от камъчета, разни други щети, пукнатини, сензорите са работили минимум 10 години...
Вземи Pilkington то е по качественото като марка. Аз декември сложих предно с нагреватели без сензори и съм доволен, вечер нямам проблеми, но през деня ако се заглеждаш се виждат нагревателите. Аз му свикнах и нямам проблеми, предното ми беше без нагреватели и не мога да го сравня с оригиналното.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Ikostadinov

То и на моето като се за гледаш през деня му се виждат реотаните ама не дразни така.Като цена гледам Nord glass e по -скъпо от Pildington. На теб колега каква му беше цената на твоето?

hotblooded

Ако намери Pilkington,  който не е ментак - да. 

shoremk4

Стъклата на фордовете са Saint Gobain и Pilkington. Тъй, че което и да вземеш ще е ОК, другите марки като нищо да ти турят друг цвят стъкло.

Mondeicho

Не е друг, поне на Nord glass. Като заводското си е.

sinnerman

Saint Gobain или Pilkington като те е посъветвал колегата. Това са марките стъкла. При удар стават на паяжина но не се разпадат. А ако намериш и атермично си уцелил 6-ца от тотото. Отразява топлината през лятото и я задържат в купето през зимата.

Mondeicho

Доколкото знам за този модел не се предлага такава екстра, а не съм и виждал...

sinnerman

Те тези стъкла са доста скъпи ако са от горните две марки. А относно монтажа на челно стъкло си е опасно за здравето, ако се монтира "някакво" стъкло. При изпреварване със 130 км./ч огромна буца лед от един тир се стовари върху предни ми джам. Стана на сол ама дори не се огъна. И вода не пропускаше. Смятай какво щеше да стане с "измислено стъкло". Беше Saint Gobain.  (rofl)

dtrifonov

Цитат на: Mondeicho в 29 Януари 2017 21:07:39
Не съм съгласен за стъкло, втора употреба - надрано от камъчета, разни други щети, пукнатини, сензорите са работили минимум 10 години...
Вземи Pilkington то е по качественото като марка. Аз декември сложих предно с нагреватели без сензори и съм доволен, вечер нямам проблеми, но през деня ако се заглеждаш се виждат нагревателите. Аз му свикнах и нямам проблеми, предното ми беше без нагреватели и не мога да го сравня с оригиналното.
Моите нагреватели също се виждат през деня. Стъклото ми е оригинално.
По-странно е като работят. Около реотаните се появява едно трептене, явно от топлината, и леко пречупва образа.
Друг проблем, който може да има със стъкло 2ра ръка и реотани е да не ти работят някои от тях.
Поздрави!

Mondeicho

Да, много се оплакват, че след време част от нагревателите горят и не работят. Аз нямам такова трептене, когато са пуснати. Колкото до мнението, че Saint Gobain не се е счупило, то зависи дали е триплекс или някакво друго, но всички се правят по един и същи начин да се чупят при по-голям удар от предмет.

sinnerman

Фабрично, атермично челно стъкло за ford focus.С UV и IR защита.[attach=1] Glass - Windscreen; Standard Windscreen - Less 'SOUND SCREEN' Mark On The Glass; With Tinted Glass All Round; With Windshield Heat Shielding; Less Heated Washer Jet; With Variable Intermittent Windscreen Wiper; With Privacy Glass; Над огледалото има малко прозорче за радар детектор, че не минават на друго място лъчите.

sinnerman

sinnerman

За сега, впечатленията ми от новото стъкло са, че купето се загрява доста по-бързо от преди. Ще видим като пекне слънце дали ще има обратния ефект.

Alexi

Mondeicho

Друго си е новото стъкло ;D

sinnerman

Хахахаха, знаех си, че така ще кажете. :D Пича в МП който слага стъклата, преди да почне фокуса слагаше на един рейндж роувър и вика. Нема се плашиш..100 години гаранция на лепенето. Викам ще мина като изтече (rofl)

Ikostadinov

Колеги сложих си във Варна ново стъкло на Норд глас като оригиналното перфектен монтаж!!Няма разлика в стъклата. :))

redchampions

Моето беше сменяно и беше Pilkington, с подгряване и сензор за дъжд. Случи му се случка и ми сложиха Nord Glass, без подгряване, защото нямаше и с двете, трябваше да избирам между сензора и подгряването и избрах сензора, подгряването не го ползвам). И двете са перфектни.

sinnerman

В настоящите горещини, ефекта от комбинацията на атермичното предно стъкло и автомобилни щори е поразителен. Купето не се загрява до степен на фурна както и арматурното табло. При шофиране не ти пари на ръцете. Климатика на най-ниска степен поддържа приятна хладна температура.