Сваляне на престилката на предната броня на мк1

Започната от sparky, 23 Февруари 2012 13:31:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sparky

Колеги някой може ли да ми даде линк или да каже как се сваля престилката защото се укриви от снега

tha22don

На кое му викаш престилка :) ?
Аз съм махал долната решетка, намираща се между фаровете за мъгла на МК1 фейслифт. Тя е на едни чопове. Ако за нея става въпрос - мога да ти снимам захващането.

Vasilev

Аз си мисля, че е за гумения нож отдолу под бронята. Ако е той, няколко спирания напред към бордюр и той сам ще си падне  :D Вади се само с дърпане, ако става въпрос за него.

sparky

да за него става на въпрос. Накъде се дърпа и защо се криви нали е гумен

Vasilev

Не знам дали ще мога да ти обясня добре, но бронята е извита на вътре в долни край и има ръб. Ножа има вкопано и бронята влиза вътре. Погледни го откъм гумата и трябва да го видиш как е хванато. А за огъването, май има тел вътре, която се криви, но не съм сигурен.

VENTCI

Да - има тел или по-скоро шинка, която се криви. Препоръчително е да извършиш манипулацията на канал или да ползваш подемник.

Backstage

Да маха се със силно дърпане..вътре в ножа (престилката) има метална "п" образна шина.В нея влиза бронята...Лесно се сваля,но трудно се монтира...Аз трябваше да я набивам с гумен чук.Вкарва се от едната страна и се застопорява с нещо понеже формата е дъга и като продължиш да набиваш с чукчето там където вече е влязла започва да изскача
Това последното го пиша за всеки случай,ако после ще монтираш  ;)

sparky

мога ли да изправя изкривеното без да я свалям

Backstage

Кое е изкривено?Бронята или ножа?Бронята е пластмасова а ножа е гумен...как така изкривено обясни по подробно
....аха сега погледнах в първия ти пост че е изкривено от снега...значи явно е ножа....обаче не мога да си представя как си го изкривил....той е от гума бре...ама няма как трябва да го свалиш за да може да го обработваш,но не ми се вярва да успееш да го възстановиш...като си спомня как е направен...лошото е че едиствения нож който намерих по нет-а е 70 кинта

sparky

точно за ножа става въпрос изкривил се е където е натискал сняг. Мой приятел е имаше крив нож но е карал бронята на боядисване и са му я оправили

Backstage

sparky

Колеги свалих ножа. Много лесно излезе но сега остава загадката как да го изправя. Ако някои знае как да го изправя да сподели.

don_Kyci

alishanov

Колеги,и аз имах същият проблем!Отидох на един канал и свалих ножът както е обяснено в по-горните постове.При мен проблема беше в самата П-образна шина тя беше крива.След като я нагласих шината на гуменият нож по формата на бронята самата шина трябва да се набие внимателно с гумен чук като подлагате нещо меко между бронята и плота с цел да предпазим бронята от нараняване и ожулване на боята!Забравих да спомена че гуменият нож може да се свали на място но след това за да се набие гуменият нож трябва да се свали бронята.Надявам се да съм бил полезен и най-вече  ясен! (thup)

sparky

Не става ли ако бронята е на колата? Мисля да намокря канала с вода и да пробвам да го натикам. Как се сваля предната броня?

alishanov

Цитат на: sparky в 01 Май 2012 18:17:40
Не става ли ако бронята е на колата? Мисля да намокря канала с вода и да пробвам да го натикам. Как се сваля предната броня?

С мокрене с вода опитай но малко ме съмнява да ли ще стане.За да свалиш бронята трябва 1-во да свалиш решетката с емблемата където отклучваш предният капак,после сваляш фаровете които се държат на три болта и тогава сваляш бронята,бронята в предната част там където е решетката с емблемата се държи на щипки а там където стоят фаровете като ги свалиш зад тях близо до подкалника ще видиш винтовете които държат бронята,тях като ги развиеш бронята излиза много лесно.Успех и дано съм бил полезен. (thup)

mustang94

Знам, че темата е стара, но искам да попитам автора какво стана с ножа? Понеже мисля да минавам от оригиналния нож към нож от Лагуна и ми е чудно после лесно ли се слагат тези ножове или е голяма играчка  ::) Иначе и моя е крив.. Не точно крив.. Просто предния собственик е подпрял бордюр и го е извадил от бронята.

V.Buzev

Цитат на: mustang94 в 07 Април 2016 03:11:56
Знам, че темата е стара, но искам да попитам автора какво стана с ножа? Понеже мисля да минавам от оригиналния нож към нож от Лагуна и ми е чудно после лесно ли се слагат тези ножове или е голяма играчка  ::) Иначе и моя е крив.. Не точно крив.. Просто предния собственик е подпрял бордюр и го е извадил от бронята.

Махаш твоята гумена добавка на бронята, а тази от Лагуна монтираш с рапидки (видии).

ivchotr

Миналата седмица се сдобих с нож, щото колата беше без такъв, когато я купувах. Заради липсата му даже успях да откъртя парче от бронята по Коледа.
Та помагах на майстора при изправянето на новия нож, щото го беше намерил в една морга с потрошена броня. "П"- образната шина в ножа я изправихме с чукове и някои от тенекеджийските кривки. Не е сложно. Самата броня има зъбчета, които задържат ножа към нея. Така че като се почне нахлузването му, там където зъбче хване ножа, няма пускане. Нахлузването става на ръка. Просто бронята и ножът се подреждат един до други и се почва с натиск от единия край към другия. При мен се оказа, че ножът дойде с около сант и половина по-дълъг от бронята и се наложи да се отреже излишното. Сигурно е бил от предишния фейс. Сега стои изпънат и много му се кефя. Без него колата изглеждаше като стара баба без долно чене  (rofl)