Мондеото на didon80

Започната от didon80, 31 Юли 2012 22:37:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

didon80

Здравейте колеги, с не малка част от вас сме си писали доста в един друг форум през последните години, така че ме знаете, както мен така и мондеото за което се грижа вече 5-та година. Както се казва крайно време беше да му пусна една тема и тук, за тези които са нови и не са подозирали за съществуването на моя форд. Като имам време ще почна да пускам постчета за промените, които съм правил по него. Като за начало един линк с малко снимки за любопитните: http://dyan.snimka.bg/automobiles/tuning-step-by-step.560516

Danchev

Добре дошъл ^-^ даймъндкъта седят брутално (beer)

How about a magic trick?

Pyrhel

Дияне, добре дошъл! (fri) В мондеото имаше едно нещо, което не ми харесваше и то беше пукнатия фар - на тъмния му фон много си личеше :D

ПС: Ако решиш да се разделяш с даймънд кът-а... Пиши ми (happy)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

pantata

Много е добро, единственото което на мен лично не ми допада по цялата кола са хрилете на калниците. Иначе евала за труда и особено за резултатите! А за джантите ...  ??? ... май това е нормалната реакция на всички  :))

Dmitarcho

Добре дошъл  :P Красавец е Мондеото  (happy)
Ръца Пръца

didon80

Благодаря ви за топлото посрещане! Искам за момента на бързо да спомена някои от по съществените проекти които съм реализирал през годините по мондеото:
1. Трип компютър
2. Колони Херц
3. Озвучаване Пайнер
4. Ксенон на късите
5. ГИ Ловато
6. Спортен панелен филтър JR и въздухозаборник на калника
7. Калобрани
8. Защитна кора под двигателя
9. Подгряващо челно стъкло
10. Подгряващи пръскалки
11. Подгряващи предни седалки
12. Шумо и термо изолация на купето
13. Спойлер ST200
14. Предни и задни спирачки ST200
15. Изпускателна генерация ST200
16. Никелирани дръжки на вратите
17. Зимни джанти RS 5 spoke 6Jx15 ET38 - 8 кг
18. Летни джанти RS 7 spoke 7.5Jx17 ET38 - 12 кг
19. Зимни гуми Lassa Snoways Era 195/60/15
20. Летни гуми Bridgestone Potenza RE050 215/45/17
Ако имате въпроси, мога подробно да опиша кое как е станало и да публикувам снимков материал......
(fri)

Иван Вълков

Добре дошъл колата изглежда супер продължавай да се грижиш за нея в същият дух.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

TourneoRS

Я сподели Газовия инжекцион как се разбира с това купе , двигател и тези 17 ки джанти ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

didon80

Настройката е да няма разлика в динамиката спрямо бензина, а разхода за миналата година е следния:
2011 година
Пробег:174818 – 165663 = 9155 км
Изразходвано гориво:1014.98 л газ = 1248.87 лв; 183.61 л А95 = 431.27 лв; Общо 1198.59 литра гориво = 1680.14 лв.
Разход на 100 км:11.08 литра газ;2.00 литра А95;13.09 литра гориво = 18.35 лв.
Ползвам автомобила всеки ден в града на кратки разстояния, като имам няколко пъти в годината излизане на дълъг път.

Backstage

Разхода перфектен!!! 8)

didon80

Не мога да не споделя и нещата, които съм сменил по една или друга причина. Освен стандартните консумативи се наложи да бъдат подменени и някои други елементи:
Като я взех беше посред зима и на следващото лято се оказа, че климатроника не охлажда. Причината - пукнатина в корпуса на компресора от където изтича фреона. Наложи се да сменя агрегата с такъв втора употреба, следва зареждане и вече имам хладинка за през летните жеги.
Втората болежка беше, че задна дясна врата не реагираше на командите на централното. След смяна на машинката нещата се оправиха, но дори и сега от време на време прави мизерии. Явно някъде по ел. инсталацията има лоша маса, но не съм я търсил.
Другия проблем беше, че индикатора за въздушните възглавници сигнализираше за повреда във възглавницата на облегалката на шофьора. Оказа се че по някаква причина е гърмяла и за да реша проблема намерих втора употреба и я подмених.
Повреден се оказа и ключа за фаровете в позициите за включване на фаровете за мъгла и подсиления габарит. Проблема отсранен чрез подмяна на ключа с такъв втора употреба.
След няколко години се предадаха и амортисьорите на багажника, така че ги смених с нови.
Наложи се няколко пъти да сменям и термостат докато попадна на свестен и за сега нямам проблеми с него.
Охлаждащата система започна да губи антифриз и за решаването на проблема трябваше да бъдат сменени, както капачката на разшерителното казанче, така и водната помпа с нови.
Преди 2 години изведнъж умря и акумулатора, така че се наложи да купя нов.
На скоро смених и следните елементи по окачването: тампони на предните носачи, предни и задни биалетки, тампони на предна стабилизираща щанга, кормилни накрайници.
В началото разбирасе направих най-необходимото за подмяна на консумативи като: ангренажен ремък и ролки, свещи, моторно масло и филтър, горивен филтър, въздушен филтър и този на климатроника.
В последствие съм сменил: антифриз, спирачна течност, предни и задни накладки, клиновиден ремък, маслото на скоростната кутия и това на хидравликата.
Старая се да подържам в пълна техническа изправност целия автомобил, за да шофирам спокйно и уверено, а и да избегна скъпи повреди причинени от немарливост.

Светльо

Евала колега за труда по мондеото, още от стария форум съм гледал темата ти, ще се радвам да го видя на живо на националната среща  ;) Много безаварийни километри ти пожелавам за напред! :)

didon80

След доста дълго отлагане на тази доработка и не по-малко обмисляне как да стане все пак реализирах тази екстра по следния начин: взимам + от батерията, който се подава чрез бутон монтиран под таблото към проводника оранжев/черен намиращ се на най-близкото разстояние на втори пин от ляво на дясно на горния ред на зелената(средната) букса на алармения модул под жапката и над ЕКУ-то, както може да се види на снимките. Резултата: багажника вече се отключва и от купето при това при всяка едно положение(без да работи или при работещ двигател), като освен това се получи и много полезна добавка към "Зимния пакет" от екстри, тъй като външния бутон на багажника зимата в много случаи замръзва и няма как да се отвори багажника докато не се размрази.........
http://dyan.snimka.bg/automobiles/el-otklyuchvane-na-bagajnika-ot-kupeto.708684.28804091.big

didon80

От доста време сълзеше масло под капака на двигателя и се наложи да сменя гарнитурата с нова. Последва хубава баня с обезмаслител и сега двигателния отсек е съвсем чист и сух:
http://dyan.snimka.bg/automobiles/garnitura-na-kapaka-na-dvigatelya.709067.28826834.big

К.Методиев

Екстра е станало, като нов е направо. :)

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

didon80

Мондеото е продадено.