Мога ли с друг ключ от Фокус да отключа капака?

Започната от internazionale, 26 Декември 2015 17:43:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sasooo

Не е виновен този който го е измислил а този който го е одобрил. ;D

Иван Вълков

Просто имаш проблем с шофьорската машинкан за централното. Просто управлението на останалите врати е от нея. Казвам ти го да не вземеш пак да се заключиш.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

hienata76

Цитат на: Иван Вълков в 03 Януари 2016 21:47:21
Просто имаш проблем с шофьорската машинкан за централното. Просто управлението на останалите врати е от нея. Казвам ти го да не вземеш пак да се заключиш.

Да използвам темата за същия проблем . В големия студ по нова година излязох при работещ двигател да почистя  леда от стъклото и колата се заключи.... ??? добре ,че половинката беше в колата та ми отвори, и така взе да се почвтаря всеки по студен ден.....При мен навремето имаше проблем -точно обратния не се заключваше пасажерската врата и така бъркаше останалите и се отключваха,смених бравата и се оправи.Така ,че по метода на изключването може пак тази врата да ми прави проблеми или......?  Ако си сигурен .че  управлението е на шофьорската врата да скачам за профилактика.

Иван Вълков

Управлението се извършва от шофьорската машинка на 100%.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dmitarcho

Днес сутринта и моя Мондю прояви някакъв характер. Отклчвам...алармата писна - вратите стоят заключени. Отключвам втори път - вратите се отключиха. Отварям да паля..и се опитаха да се заключат. Много се замислих дали да затворя вратата след като запалих ( ня -12 от пъвия път : P ), добре,че бях пред вкъщи - резервните ключове бяха близо. Но нито се е заключвала докато чистих снега ниъо нищо.
Ръца Пръца

martin1977

Няма Мондео МК1&2 и най-вече МК3 дето в студа централното да е ОК на 100%. Става студено и проявяват характер. Това е слабо място. То това да им е кахъра  (rofl)

Pyrhel

Мойто беше ок, алармата на бай Пешо жичкаджията - на МП побългаряванията не беше както трябва.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

За 3 години .. за първи път ми прави така ;) Както казва колегата - това да му е кахъра ;)
Ръца Пръца

m_focus

и при мен се заключва понякога самичка, да не казвам винаги, когато съм отворил капака, пък може и нещо евентуално против крадци да е, знам ли  :D
днеска в студа я паля и излизам навън да разчистя снега, малко по-силно хлопнах вратата и сърцето ми прескочи  (rofl)  че знам че на някои коли при по-силно затваряне им се задейства централното
карай форд и бъди горд :)

martin1977

По този повод колега с Мондео имаше 2 ключа и зимата винаги носеше и двата, понеже Мондю чат-пат му правеше магарии. Но един път отключва, пали колата да загрее, оставя чантичката си (с втория ключ вътре) на седалката да не му пречи, почва отвън да изчисти снега и хоп - колата се заключи. Честито! Така че да внимаваме къде държим втория ключ (който има такъв).

ivchotr

Откак чета темата, като излизам от колата при работещ двигател, свалям малко шофьорския джам - да има възможност да бръкна и да си отключа отвътре, ако случайно се измагари нещо.

Pyrhel

Малко смут да вкарам, ако имаш двойно заключване и сработи, нали знаеш, че няма да можеш да отключиш с дръжката? :D

ivchotr

Цитат на: Pyrhel в 05 Януари 2016 13:37:40
Малко смут да вкарам, ако имаш двойно заключване и сработи, нали знаеш, че няма да можеш да отключиш с дръжката? :D

Аз ако стигам дръжката, ще стигам и копчетата за стъклото. А пък през по-големия отвор ще стигам и до ключа в контакта  8)

П.П. Какво ще рече "двойно заключване"?

Pyrhel

(off) Фордова щуротия за пасивна защита - ако ти счупят стъклото да не могат да ти отворят вратата от дръжката. Попринцип се активира с 2ро натискане на бутона за заключване (или 2ро завъртане в ключалката) и само тогава трябва да ти се пусне алармата, а първото натискане е само да заключи вратите.

(off) При мен на Ц5 се вдигат стъклата ако се заключи от дистанционното или ако усети, че вали, така веднъж баща ми беше отворил малко прозореца и си държи цигарата навън и прозорецът му я захапа, защото заваля :D :D

internazionale

Цитат на: ivchotr в 05 Януари 2016 14:27:56
Аз ако стигам дръжката, ще стигам и копчетата за стъклото. А пък през по-големия отвор ще стигам и до ключа в контакта  8)

П.П. Какво ще рече "двойно заключване"?
колега , гледам ти аватара и искам да те попитам какво означава това ''Chia''?
защото и на моя фокус я има тази емблема :)

m_focus

:D
GHIA колега, хубаво е, няма да се плашиш, щом го има на колата ти е добре :)

Dmitarcho

Ghia е ниво на оборудване. Уж е от високите...но не е задължително. Аконпървия собственик е искал само една екстра от ниво Ghia, слагат емблемата, но не означава, че ще има всички екатри ;) Джамбазите много спекулират с тази емблемка :)
Ръца Пръца

m_focus

за да сме модерни вече трябва да търсим нещо с емблемка титаниум  ^-^

Dmitarcho

Фокусите май нямат Титаниум... Мо не съм мн.сигурен ;)
Ръца Пръца

Vanko

Мк2 и нагоре имат Титаниум, най-лесно се познава по трилъчевия кожен волан БЕЗ темпомат.

ivchotr

Цитат на: internazionale в 05 Януари 2016 19:46:45
колега , гледам ти аватара и искам да те попитам какво означава това ''Chia''?
защото и на моя фокус я има тази емблема :)

Както казаха старите фордаджии (форд а джии  (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) баси как ми дойде на езика  (rofl) (rofl) (rofl) (rofl) ) емблемата показва, че колата е с по-високо ниво на оборудване и допълнителна дизайнерска намеса в интериора най-вече. Навремето мисля, че Джия е била италианска фирма за тунинг на автомобили и след ред продажби е станала част от Форд. Не съм сигурен. Аз и дъщеря ми имаме Фокуси, нейният е дизелът под аватара ми. Но не е Джия. Разлики има доста - примерно при мен джобовете на вратите са облицовани отвън с някаква мъхеста материя, огледалата са с ел. управление, сивата пластмаса около радиото и тунела отпред при мен е някаква имитация на тъмно сив махагон или нещо подобно, има борд компютър с различни показания за температура на околната среда, моментен и среден разход и т.н., праговете имат лайстни с логото на Джия, мигачите имат опция при леко натискане на лоста, без да щракне, да светкат три пъти и да спират (много е удобно при смяна на лентите за движение и пази механизма), при мен има заден плафон и осветление в краката, климатроник, СД с МП3 плейър и управление от волана, подлакътник на шофьорската седалка и подлакътник на задната седалка, пет подглавника, 4 ел.стъкла. Друго не се сещам. Нейният също има 4 ел. стъкла. Въобще, забелязвам, че марката прави какви ли не комбинации от екстри, но при Джията са сменили материалите на някои детайли с по-джиджани.
Аз не съм търсил специално Джия, а кола, която да отговаря на някои мои изисквания. Оказа се, че в най-голям процент ги покри Форд. И затова го взех. За сега се представя сравнително добре. По-натам ще видим. Аз съм принципен фен и на Фиат и затова си запазих засега и стария 23 годишен дъргел, който не ме е предавал никога.

А, сетих се. Моята има възможност за намаляване/увеличаване интензитета на осветяване на арматурното табло. Реглаж на фаровете от купето май имат и другите  ::)

Manolcho78

Да добавя към предния пост още някои екстрички: подгрев на  предно стъкло, отопляеми предни седалки и подгряване на страничните огледала, когато е включен нагревателя на задното стъкло.
Свят - шарен, шматки - бол :)

Dmitarcho

Пак казвам, не е задължително да ги има всички тези екстри ;)
Ръца Пръца