Мондео Мк3 2.0 TDCi от 5 към 6 степенна скоростна кутия

Започната от Виктор Велев, 01 Октомври 2015 07:58:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Виктор Велев

Здравейте наскоро се сдобих с Мондео Мк3 2.0 Тдци 131 к.с. с шум в скоростната кутия . Реших да я сменям с 6 степенна като си мислих че са взаимно заменяеми но не е точно така !
Какво трябва за да се извърши смяната:

Скоростна кутия 6 скорости + лагер помпа + жилата за скоростите и скоросния лост с конзолата.
Тръбичката от лагер помпата до педала на съединителя.
Преправят се турбопътищата и водните съединения.
Леко се надига на горе стойката на акумолатора.

До сега това ми е потрябвало колата не е завършена така че може да излезне и още нещо !
Проблема обаче е друг. Петстепенната кутия има датчик за километража ,а шестстепенната няма защото километража чете от Абс ! Моля по запознатите да дадат някакво инфо или идея как да си направя километража да работи.

Предварително ви благодаря !!!

Иван Вълков

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Pyrhel

До колкото помня и полуоските имаха някакви разлики. ЕКУ-то е различно също. То ще ти трябва + програмирането му - ключове, инжектори, имобилайзер.

Щом е с датчика на скоростите е от най-първите мк3, вероятно е и с long nozzle инжектори. Компът е препоръчително да е за такива, не знам дали ще може да се налее calibration за другите и дали управлението на дългите и къси инжектори е еднакво.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Анатолий, ти ли разправяше за такава смяна  без смяна на комп-а  и като включиш 6та - к*р - мотора остава само на празен ход и не реагира ? :)

Виктор Велев

От днес колата е в движение минал съм около 100 км. Колата си върви на шеста без проблем.

Резултатът е.
С петстепенната кутия на пета с 2000 хил. оборота се движех с 95км.
Сега с шестстепенната кутия на 2000 хил. оборота се движа с 120 км.

Проблемите които имам са заради датчика на километража при палене и тръгване след около 5 км. ми светла лампата за тракшана ,борд компютъра се побърква не знае какво да ми покаже за километри които мога да измина излитат черти . 

Имам намерения да си правя километража моля който е запознат да напише подробно какво ще ми трябва.  Ако са нужни снимки от мен за сверяване казвайте ще снимам всичко което е нужно!

Dmitarcho

ЧЕстито ... не съм видял, че си сложил кутията ;) За километража ... идея си нямам, но Анатоли нали е писал за някако наливане на софтуер ....
Ръца Пръца