Някакъв проблем с турбото?

Започната от Lakokara4a, 05 Април 2015 20:05:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Lakokara4a

Колеги, днес тръгнах да излизам от града до едно от близките села и стана беля. Карах на 6- та скорост с 1900-2000 оборота. На едно баирче каза "Пфъъъъъъ" все едно някаква тапа излезе и туброто изчезна. Няма мощност, ако се подава газ пуши черно. Без да я натискам, съмсем леко се върнах 1 километър до познати майстори и я оставих там. Утре ще я прегледат. Няма тракане или нещо друго, само като се подаде газ се чува въздух под капака и сажди отзад. Понеже я мисля цял следобяд да попитам- дали турбината си е заминала според вас и може ли да се е прецакал двигателя нещо? И не би ли трябвало ако гърми да е при по- високи обороти? Та аз бях на няма и 2000 да опустее и късмета  Ако е заминала турбината нали може да се смени с друга, втора ръка?
Ford Focus Cmax 2000 куб. 136 к.с

TourneoRS

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Pyrhel

Вероятно е малкият дявол, и аз залагам на някой маркуч, че се е предал. Обикновено след счупена турбина не може да се вижда зад теб от пушилка от масло :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Lakokara4a

Ако не натискам педала на газта пушек изобщо няма. Когато  влезе в оборотите на турбото тогава изкарва, но пак не е внушително. Има облак но не голям. Иначе утре ще разбера какво е, но сега мира не ми дава....

hotblooded

Някой маркуч е дал фира...

G_o_c_e_v

То маркуч (пластмасов) има само от интерколера до смукателния колектор. Всичко друго е тръба метална и гумени свръзки, които минават под двигателя.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Lakokara4a

То всъщност симптомите на гръмнало турбо какви са? Различни ли са от спукан маркуч примерно?

hotblooded

Тея гумени свръзки също дават фира

Lakokara4a

Утре ще разбера и ще пиша. Дано е нещо дребно, че ми съсипа деня а ако ми съсипе и седмицата ще е върха.

marti1996

Цитат на: Lakokara4a в 05 Април 2015 21:13:34
То всъщност симптомите на гръмнало турбо какви са? Различни ли са от спукан маркуч примерно?
симптомите са че почва да качва масло от картера и двигателя ти се форсира до максимум,не-може да се загаси с ключа, нарича се "runaway diesel"https://www.youtube.com/watch?v=j4rMfrERpG8

Lakokara4a

Нямам такова нещо, днес още сутринта ще ми кажат.  Дано е здрава турбината.

Lakokara4a

Оказа се скъсана скоба на някакъв маркуч. Смениха ми я за 10 лева и съм  6  :) Обещах да пиша какво е и ви благодаря за мненията с които снощи ме поуспокоихте  :)

Dmitarcho

Добре, че е бил малкия дявол ;)
Ръца Пръца