Балансите на джантите се местят/падат

Започната от G_o_c_e_v, 15 Ноември 2014 18:56:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

G_o_c_e_v

2 години бера ядове с зимния комплект гуми. Гумите са Ментор и са 16 цола. Днес забелязах, че гумата не е плътно до ръба на джантата а е на 1-2 мм от нея и всъщност пластината на оловния баланс не се затяга м/у гумата и джантата и е свободен да се мести или да изхвърчи.
Дайте идея как да ги застопоря, че вече ми писна да ходя на баланс. Така не може да се кара въобще, тресе все едно карам с шестоъгълни гуми.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

той баланса не се захваща за гумата ами за ръба на джантата .. и да няма гума не трябва да пада .. според мен смени гумаджията

Dmitarcho

И аз си мисля, че баланса се захваща за джантата ;) От скоро един познат отвори гумаджииница, и съм кибицал при него. Като не ще да хване някой баланс така - го сменя с друг. Явно с времето се разширяват и не хващат както трябва. Пробвай наистина при друг майстор ;)
Ръца Пръца

TourneoRS

Тежестите нови ли са , или изровени от купчината  ;D ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

G_o_c_e_v

Тежестите не са нови, но преди да ги постави ги "рехтова" демек ги свива, за да затегнат на джантата. На мен ми е пределно ясно, че баланса не се хваща за гумата, но според мен ако пластината на баланса е притисната от гумата към джантата ще има по голямо триене и баланса няма да се мести. А в момента мога единия баланс да го въртя по ръба на джантата.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

К.Методиев

На фронтерата имам доста тежести, че гумите са 265/75 и доста с трудно влизат в граници редовно падат балансите по гората или се извъртят решение няма.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

TourneoRS

На доста от тежестите , скобата е калпава /мека/ . По-хубаите са по-скъпи , и на гумаджията не му отърва да слага такива . Гоцев , пробвал ли си с лепени тежести ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

G_o_c_e_v

Какво ще рече "лепени тежести" за тези дето се използват на алуминиевите джанти ли?

hotblooded

Цитат на: G_o_c_e_v в 15 Ноември 2014 21:29:43
Какво ще рече "лепени тежести" за тези дето се използват на алуминиевите джанти ли?
Повечето машини могат да балансират в една равнина - тежестите се слагат в средата на джантата (гледано по широчна) просто трябва да се пусне в такъв режим. Тогава ще можеш да ползваш ледени тежести и на железни джанти

Alexi

Цитат на: hotblooded в 15 Ноември 2014 22:37:42
Тогава ще можеш да ползваш ледени тежести и на железни джанти
ледени тежести - след месец :))

hotblooded