Форд Фиеста MK7.Много е мек педала на газта!

Започната от Compare, 26 Януари 2014 10:04:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Compare

Форд Фиеста MK7.Много е мек педала на газта!
Имали начин да се затегне в смисъл като си сложа крака на газта и от 120km/h отива на 160km/h.
Без да полагам усилия и скороста се увеличава както и натискане и на педала >:( !
Ако може да се притегне ,затегне някак си около колко ще струва така наречения ремонт.
Надявам се да съм се изказал правилно кой знае какви познания нямам по темата !
Предварително Благодаря за отговорите!

Alexi

тая машина и трябва 1 минута да вдигне от 120 до 160 .. имаш достатъчно време да си повдигнеш леко крака от педала  ^-^

Compare

Благодаря за бързия отговор !
Да но проблема е че като натисна газта на първа малко повече и започва да върти гуми и е неприятно е много с тая малката кола да се правя на спортист  :-[

Пак да попитам имали начин да се натегне тоя педал .

Alexi

педала е електронен ,според мен не трябва да се експериментира с него че е около 300 лв .. инак сигурно има някаква пружинка която може да се смени с по корава .. всички коли ориентирани за ползване в града имат меки педали и на съединителя ти е доста мек предполагам ,волана и той е лек ,умишлено е направено всичко това

Иван Вълков

Колега предполагам че от скоро я караш фиестата и е въпрос на време да и свикнеш.....каране му е майката.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Compare

Ужас, аз си мислех че е с някакво жило или .....
От 4 дена  :-* я карам но до сега не съм попадал на такова нещо.все едно да си държа крака постоянно във въздуха някак си не приятна работа.

Rasp

Колега, вместо да се радваш, че колата е пъргава... аз си взех Фиеста 2013, 1.4 96hp.. и много се радвам, че колата е доста бърза. И според мен дай си малко време и ще свикнеш. Ама да променяш нов автомобил не е добре.

Compare

Със здраве да си я караш .
Взех да и посвиквам  8)
А и трябва да знам всичко де се вика докато е в гаранция една година после 4 години на важните части по колата да я оправят докато е в гаранция.

Един въпрос до всички?
Жена ми взе да кормува от едно скоро време на един полигон но нагорнището ли е много голямо или .....
Като подам газ и отпусна съдинитела и колата гасне това нормално ли е?
Иначе на равното гумите си боксуват.

Dmitarcho

Ще отпускаш по леко съединителя, за това гасне, и боксува на равното ;) Както е казал Ванката, каране му е майката, ще свикнеш с колата ;) Макар, че 1 седмица е достатъчно време :P
Ръца Пръца

Compare

Явно е от това че съм забравил да карам  ^-^

Rasp

Според мен имаш Hill Assistant. Я виж менюто на настройките на автомобила. Аз моят си го спрях. Но като цяло е добра екстра. Защото в наклон при заледено си потегли колата все едно карам 4 по 4. А не е като да не съм карал 4 по 4.. доста интересна екстра. :) И заводската гаранция е 2 години, което е нормално. Иначе 5 с малко условия.

Compare

Моята е по стар модел и май* няма такава функция.Пиша май* поради причината че менюто е на немски.Най вероятно е от калпаво шофиране :))

TourneoRS

Този номер с мекия педал /ама че комбинация от думи  (rofl) / и аз съм го ял . Особено когато човек е карал дълго време дизелова кола с жило на педала . Докато свикнеш , първите няколко пъти  се червиш  ;D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Besniq

На мен ми трябваха около 6м. да свикна с педала но свикнах...лошото е като караш на дълго, кракът ти стои под напрежение и са възможни схващания !

gstg

Здравейте за първи пост ще се опитам да съм изчерпателен .
Моята е 2010 -та , 1.4 96HP, и е добра резачка по светофарите в София . Газта е електронна и няма смисъл асистента да се спира , даже е по забавно когато се научиш. Става бързо и лесно.

freeflight

Колега, по-добре не си прави експерименти със смяна на пружината - електронното блокче, което де факто управлява газта, на повечето коли работи доста прецизно и може да се наруши работата му от по-твърда пружина. Аз съм така - основната ми кола е с много мек педал, но често карам и друга с много твърд. Твърдият педал може да е предимство при по-дълъг път, но в града, където често се искат малки и точни корекции, мекият е по-удобен. А и с това градско движение тип "тръгни-спри" според мен никакави твърди педали не са добре дошли. За дългите отсечки можеш да сложиш темпомат, на Фиестата го има като опция. Останалото е въпрос на навик. ;)
Иначе, Фиестата ти е много красива, съчетанието на бордо, хромирани лайстни, лети джанти и затъмнени стъкла определено е печеливше. :)
Повечето проблеми идват от главата... Особено ако е празна.

Compare

Като цяло Благодаря за отговора  !

Така и си я карамe ползваме я само на дълги отсечки посвикнахме вече малко по малко :)