Възстановяване на фарове

Започната от vanvan, 09 Септември 2013 12:44:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vanvan

Привет!

Къде в столицата може човек да си занесе поликарбонатните фарове и да разчита, че ще му ги върнат изчистени отвътре, както и полирани и лакирани отвън? Единия фар на СТ-то отгоре му се е напукало покритието, предполагам заради хубавите химии по автомивките. Колата е на 4 години, не ми се вярва да е просто от слънцето, а и другия фар си е перфектен... :'(

Давайте идеи?

Поздрави!

Bobi

Този пич ги прави като нови. Пробван е от няколко колеги от форума.

ihovahi

Боби, а като цени нещо знаеш ли?!
Който фôрка "майстор" си нахôда!

bay_huy

Прочети в темата която е дала Боби там си пише че всичко зависи от модела и какво ще се прави по тях. Най-добре направо звънкай на момчето за да му кажеш кво искаш

vanvan

Данке! Ще преслушаме човека :)

vanvan

Цитат на: bay_huy в 09 Септември 2013 13:43:39
Прочети в темата която е дала Боби там си пише че всичко зависи от модела и какво ще се прави по тях. Най-добре направо звънкай на момчето за да му кажеш кво искаш

Днес занесох светилата на момчето, каза че ще ми струва общо 90 лв. за двата.
Мисля, че цената не е лоша. Ще споделя резултата като са готови.

Поздрави!

bay_huy

Цената си е чук! Чакаме резолтати! И аз мисля да хода ама сигурно ще е чак на пролет

Dmitarcho

ЦитатЦените са следните:

1.Отваряне на фара, почистване отвътре и след това запечатване с ново лепило - 25лв на фар
2.Външно премахване на всички наранявания и изгарянеията от слънцето и след това полиране с 3 вида пасти на 3М - 15лв на фар.
3. Демонтаж и монтаж на фаровете при мен струва 30лв.

4. По желание фаорвете могат да се облепят външно със защитно фолиo на 3M Venture Shield.
Ефекта от това е, че фарвоете не се драскат, не се начукват от камъчета и не пожълтяват от слънцето.
Фолиото е от най-скъпата серия и е много трайно. Производителя му дава над 5г. трайност.
Цената  за това е 60лв за двата фара. Самото фолио e много скъпо.

5. Боядисване в черно е по 10лв на фар.

До тук всичко отнема около 2 дена

Това са зени за Фарове на Мондео мк3. Принципно ми се виждат добри цените, с изключение на демонтажа/монтажа ;)
Ръца Пръца

vanvan

При Фокус-а 30 лв. за сваляне на фаровете е доста, но за други коли ще е дори малко... Примерно Опел - трябва да свалиш бронята за да извадиш фаровете :)
Аз сам си свалих фаровете и му ги занесох.

Dmitarcho

На Мондеото Мк3 фаровете се държат да 2 щипки ..... и се свалят за 1 минута и двата фара ;)
Ръца Пръца

moni74

Цитат на: dmitarcho в 11 Септември 2013 22:59:10
На Мондеото Мк3 фаровете се държат да 2 щипки ..... и се свалят за 1 минута и двата фара ;)

На мен ми отне повече време да сваля решетката между фаровете. Като за първи път внимавах да не счупя нещо и отидоха 20 мин да сваля фаровете, за да сменя двете крушки на габарита и да върна обратно всичко на място.

----------------------------

Dmitarcho

За първи път съм съгласен, аз даже първия път не съм махал решетката :D Мислех, че е удряна колата и е залепена решетката към бронята :D :D :D :D После събрах кураж и напунах по силно, но то не е до сила, а до чалъм ;)
Ръца Пръца

amplified

Dmitarcho

И на събора ти ги загледах аз :P Пича явно си разбира от работата и не дере кожи ;)
Ръца Пръца

vanvan

Пича работи доста добре и доста бързичко! Като недостатък бих казал, че заради отлепянето на фаровете по леко брутален начин (явно няма как друго яче) впоследствие стъклата са застанали в леко по-различна позиция, защото като сложих фаровете на колата не паснаха фугите както ми се искаше и се наложи лека заигравка.

За съжаление обаче явно тези фарове имат фабричен дефект - прецакват се рефлекторите зад лупите и за да се възтановят ми обявиха чакане от сорта на 10 дена, което не можах да си позволя.
Аз ще търся или цели фарове някой ден, или поне рефлекторите някак ако изпаднат (дори прецакани) и ще отварям пак...ако не съм сменил возилото до тогава :)

Bobi

Ето как изглеждат рефлекторите на лупите на Фокус Мк2.5, който е на 60.000 км...  (omg)

vanvan

Точно така, моите бяха подобно зле  ???

Dmitarcho

Ужас .... само на 60 000 км. .... ;(
Ръца Пръца

vanvan

И лошото е, че това което е изгорялото е точно това, което осветява ниско долу пред колата... Моята я взех на 44000 км и вече бяха тръгнали. Сега е на 69000 и са леш...

Alexander

Аз мойте нямам спомен като ги отварях какво беше положението, но нямам сериозни оплаквания, а съм на 137 000км... Но ме карате да се съмнявам..
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

vanvan

Ми може да има нещо различни серии и твойте да са читави. Но се познава лесно..

vanvan

Цитат на: Bobi в 09 Октомври 2013 21:49:46
Ето как изглеждат рефлекторите на лупите на Фокус Мк2.5, който е на 60.000 км...  (omg)

Bobi, да те питам, ти твойте като ги разглоби, обърна ли внимание дали рефлектора на дългите се настройва отделно спрямо рефлектора на късите (този който си показал на снимката) или вървят на цяло?

Bobi

Ами аз съм с Фокус 2 и моите фарове са би-ксенон. В лупата има планка, която играе ролята на "би-ксенона", а рефлектора на дългите не мърда ( доколкото съм обърнал внимание).

vanvan

Хмм мисля, че не ме разбра какво те питам. Рефлекторите на късата и дългата светлина във фара се движат като едно цяло когато въртиш винтовете отзад, дето са за регулиране. Това означава, че сноповете светлина от късата (ксенона) и дългата (обикновена лампа) светлини би трябвало да са успоредни ако всичко е наред. На мен ми е интересно дали има някакъв начин тази "успоредност" м/у сноповете от един фар да се коригира, т.е. двата рефлектора да не са "заковани" един към друг, а да минават примерно през някакви регулиращи се винтове.

Аз също съм с МК2, с оригиналния би-ксенон дето е.

Bobi

А, извинявай, не съм те разбрал. Мисля, че са едно цяло :)

Pyrhel

Големият рефлектор е закачен за мотора, който движи нагоре-надолу и този рефлектор е на един корпус с дългите. Лупата е на винтове с гумени тампони и може да се регулира спрямо рефлектора на дългите. При Мондео е така, мисля, че и при фаровете на Боби беше така като ги отваряхме.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

vanvan

Да, и аз така предполагах, няма начин да е иначе...

ForeverFord

Ще пращам на 25.12.13 единият си рефлектор във варна за възстановяване.Човека каза че като му го пратя ще трябва да по изчакам малко за да се съберат няколко поръчки,затова ако някой има желание,може да си включи.Занимава се и с други работи,ето му я страницата
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)