Галакси, първия ми форд

Започната от Tzekov, 27 Декември 2016 21:28:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Tzekov

Привет на всички, от нколко седмици съм собственикна Галакси, 2007,  2,0 литра, 145 к.с. бензин. Много приятно съм изненадан от автомобила/търсехме голям ван с който да сменим Сценика, бяхме планували Гранд Ц4 или Гранд Сценик... но късмет/. Много ми допадат и интериора,и пространството и добрата видимост. За своите 1600 кг. автомдобилът ми се струва доста пъргав. Иска ми се вашето мнение- слаби страни, чести дефекти на модела, според мой познат монтьор не е скъп или сложен за поддръжка.
Друго нещо за което исках да ви попитам е газифицирането- какъв газов инжекцион е подходящ, към момента съм се спрял на АЕБ, с дюзи Баракуда, препоръчаха ми едно момче в люлин, с добри отзиви за него/. Искаше ми се бутилката да е тороидална, извън купето, но се оказа че отдолу няма абсолютно никакво място, така че ще се жертва едната допълнителна седалка в багажника.
Очаквам мненията ви, и предварително благодаря....

Tzekov

Имам един въпрос- сутринта запали малко трудно- акумулатпра явно е започнал да сдава багажа, на третото завъртане вече си мислех че нама да тръгне, но както и да е.. Въпроса ми е относно това- след махане на акумулатор, необходимо ли е обучаване на ключа?

Pyrhel

Цитат на: Tzekov в 06 Януари 2017 11:18:46
след махане на акумулатор, необходимо ли е обучаване на ключа?
Не, но радиото вероятно ще иска код. И прозорците ще трябва да си ги обучиш.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Tzekov

https://fordbg.com/forum/index.php?topic=125.msg388#msg388

Обучението на прозорците по този начин ли става? Колкото до кода на радиото.... ми не го знам , от скоро съм собственик на колата..

Tzekov

Привет на всички,
Имам един въпрос който е по скоро към собствениците на бензинови, 2,0 л. Галаксита- колко ви харчат? В момента варира между 11 и 15 литра/съвсем скоро газифицирах колата/, на студеното време директно влизам в задръстванията.... а извънградско още не съм излизал с нея. Как варира средно разхода при този двигател?

Dmitarcho

За прозорците - губи се само за вдигането с едно натискане на копчето. Отваряш леко прозореца и го вдигаш до горе като държиш копчето натиснато. Когато се вдигне прозореца, пускаш за момент копчето и го натискаш отново като го задържаш за 4-5 сек. Това му е обучението. На всеки прозорец трябва да се направи. Радиото - трябва да го свалиш да му видиш сериен номер, и ще ти дадем код.
Похвали се в Дневника с Галаксито ;)
Ръца Пръца

Tzekov

Благодаря за съвета, оправих прозорците...   ^-^

Tzekov

Иначе и с радиото се преборих- явно докато са монтирали ГИ са откачали и акумулатора. В документацията на колата открих Кей код, който въведох и тръгна. Единствено лисва щората над багажника, да знаете някой да продава такава или евентуално от по-стари модели дали би станала? Моята кола е 2007 ма година.

Tzekov

Здравейте,
Имам леко притеснение- преди няколко седмици маслото на Форда беше на максимум, а одеве го проверих/около 30 минути след като изгасих колата/,и беше на минимума. Има ли някакъв технологичен разход на масло при тази кола или нещата отиват на ремонт?

Alexi

Tzekov

По съвсем груби сметки 400-450. Моя монтьор предложи да започнем като начало със смяна на масло, защото ако че човека от когото  я купих да твърдеше че е сменено,  той му няма доверие. И ако пак продължава да губи масло.... не ми се мисли...

V.Buzev

Не се спичай. Огледайте първо хубаво за течове. Ако го гореше това означава че щеше да виждаш синята диря в огледалата или катализатора вече ще е толкова запушен че колата да гасне от зор  ;D.

Tzekov

Всъшност не съм го виждал да пуши, нито при запалване нито при форсирне. Навремето имах едно Типо което гореше масло заради гумички на клапаните и определено миризмата и пушека няма как да останат незабелязани.