Странен теч на вода под автомобила - форд фокус

Започната от Оги, 24 Май 2016 02:46:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Оги

Здравейте, тази вечер се прибирах с моя фокус и по път се наложи да спра на леко стръмно място, с предницата надолу.
Когато се върнах след около 10 минути, пред автомобила имаше теч дълъг около два метра, като не ме е валяло дъжд и съм карал само по сух път. Според мен реално беше изтекло около един литър, като течността ми приличаше на вода.

Проверих антифриза, но нивото му не беше помръднало. След като погледнах отдолу, видях, че течността идва от посоката на гредите и се оливаше по картера.
Запалих и тръгнах да видя дали, като отвори големия кръг ще ми намалее антифриза в казанчето, за да съм сигурен, че не тече от там, като постоянно следях температурата. Както винаги, стрелката застана в средата и не помръдна. Като се прибрах след около 40 минутно каране. Отново проверих антифриза и видях, че е на максимално положение.

Помислих да не ми тече фреона, на климатика, но видях, че си работи нормално и на топло и на студено.
На двора, въпреки, че бях спрял на равно място продължаваше да тече на тънка струйка и да капе.

Има ли някой представа от какво може да е това? Не ми се вярва конденз да направи подобно нещо...
Предварително благодаря за помощта!

Dmitarcho

На климатик/климатроник ли кара, преди да спреш и да забележиш теча ?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Ръца Пръца

Оги

Мисля, че климатика не беше включен, но не съм сигурен. При моя модел, когато перката работи за да вкарва въздух, ако преместя "врътката" в положение за изчистване на стъклата, климатика се включва автоматично, без изобщо лампата да светне за това, че работи.
Има вероятност и да е работил.
Мите, възможно ли е да е от това?

Dmitarcho

Аз като карам лятото на климатик....като спра, и првя локви - доста големи. Щом не ти губи антифриз или други течности - дано да е конденз от климатика.

Ръца Пръца

Mondeicho

След като е стояла под наклон предполагам е от конденза на климатика. След като нямаш спадане на течността на антифриза. За най-сигурно го погледни какво му е нивото сутринта след като е напълно изстинала. Наблюдавай и така още един ден и ако всичко си е в норма значи е било от климатика.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

G_o_c_e_v

Научете се с пръст да пипнете течността и я разтривате между пръстите. Може и едно леко помирисване да направите. Ако при стриване се омазняват пръстите може да е гориво. Ако обаче пръстите ви "стържат" е вода. За най сигурно и помирисваме. Ако няма мирис, вода е.
Щом тече на струйка, има вероятност дренажния отвор да е леко позапушен и се събира течност, която не може да изтича нормално. От климатика трябва да "капе", а не да тече.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Оги

Привет,
Чак ме досрамя, че публикувах цяла тема, може би само заради конденз от климатика. Ще наблюдавам и като разбера, ще напиша от какво е.
На всички благодаря за съветите!

TourneoRS

Мацам пръста вътре и облизвам, ако е сладко значи е антифриз. Цял живот кО не ближем и лапаме с един пръст антифриз няма да умрем  :D
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Оги

TourneoRS, не знаех, че антифриза е сладък, но ако това го направя, ще съм предварително подготвен с шишенце вода в ръка, с която ще преплакна устата и веднага ще изплюя. Чувал съм от приятели, които са тровили мишки и кучета с антифриз.
Знам, че това за да стане трябва да се приеме по-голямо количество, но все пак да се знае вредата от поглъщане на антифриз, който уврежда вътрешните органи.

Иначе благодаря за инфото!

Кратка информация по въпроса за отравяне с антифриз: http://www.doctorbg.com/page.php?id=15062
За това съветвам хора, които возят деца, никога да не съхраняват антифриз и течност за чистачки на видни места в автомобила, както и по домовете си или гаража.
Пъхам ги или в някой таиник или при резервната гума - все трудно достъпни места.

Един път бях разредил антифриз в една прозрачна туба и жена ми ме пита, това сокче ли е? А бе въобще съм много внимателен, когато работя с антифриз и течност за чистачки.

Живи и здрави на всички!

Dmitarcho

Е тук говорим да си близнеш от пръста....не да гълташ от тубата :)

Ръца Пръца

nixel

И при мен редовно стават локви, като също го отдавам на конденза. Само при пуснат климатик става.
Пробвай един ден да караш без климатик, да видиш дали прави локви.

G_o_c_e_v

Аз на моя Фокус му бях извадил кабелите от врътката за парното. Вярно е, че при посока към прозореца + вентилатор дори и на 1-ва степен (при по старите Фокуси) се включва климатика. При по новите, за да се включи, трябва да си на позиция 3 на вентилатора (по спомен). Аз именно това включване исках да го избегна и най простото беше да извадя касетофона и да дръпна единия кабел, който влиза при врътките. Когато се запоти стъклото, просто си цъкате АС-то. При мен не се е налагало да го пускам дори при дъжд.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Оги

Прав си Мите, само с близване няма да ти стане нищо, но някой, който не знае за по-големите количества е хубаво да е осведомен.

G_o_c_e_v   благодаря за идеята, днеска точно това си мислех - как да не работи климатика, когато духа в посока към прозореца и е на първа степен.
Чудя се дали предишния собственик не си го е направил така, защото на "врътките" е обозначено, че климатика ще работи когато е на трета степен, а той се включва дори и на първа, работи малко и спира, но не знам докато карам дали се включва отново или е само в началото. Майстора един ден също се учуди.

Днеска колата я погледнах докато е студена, нивото на течността в казанчето за антифриз е на максимум и за сега на 90 процента си мисля, че този теч е от конденза на климатика, но колата я имам от скоро и никога не съм знаел, че тече толкова много.

Живи и здрави!

Оги

Привет колеги, забравил съм да напиша относно теча.
Оказа се конденз от климатика.

Mondeicho

flowsky

Сипи си едно малко антифриз и бегай да караш. Само да те не ловнат ченгетата, че върви обяснявай, че си лизвал с пръстче от локва под колата дали е конденз, антифриз или гориво. И не се притеснявай - сума ти руснаци в дивата руска степ са опустошавали промишлени количества антифриз, керосин и какви ли не течности, непредназначени за масова консумация.

За родину!

Mondeicho

Е те руските люди са си тренирани. Не може да се сравняваме с тях...