Ел стъкла и ел огледала МК3

Започната от n100ev, 06 Юни 2015 17:48:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

n100ev

Здравейте колеги, сигурно глупави въпроси ама ме тормозят и трябва да питам. Става дума за МК3 хечбек 2005
Първо могат ли след като съм загасил двигателя да се вдигнат автоматично огледалата и ако да как става това нещо.
Другият ми въпрос е как си прибират огледалата навътре. Един път си заварих шофьорското огледало прибрано и го върнах на ръка. Автоматично ли става и как или ръчно се прибират  ::). И друго свързано към огледалото от вътре от копчето лявото ми огледало не може да се регулира от какво естество може да е проблема, да знам какво да търся да го оправям. Прекъснати кабели, развалена машинка...., дясното огледало си работи без проблеми.  ^-^

Marlboro

Задържане на бутона за отключваме - Сваля джамовете.
Задържане на бутона за заключване - Вдига джамовете.

Някой ти е "прибрал" отгледалото, когато си го намерил прибрано. На това мондео, огледалата се прибират от бутона за регулиране.
Изглежда така:

Ако имаш знака отгоре, има прибиране на огледалата и това става с бутане на бутона надолу, когато е в централна позиция. Предполагам че самото ти ляво огледало не му работят моторчетата, свали другото и закачи буксата, еднакви са, така ще знаеш дали е самото огледало.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

n100ev

Мерси, а някаква насока как се разглобяват огледалата

Alexi

демонтират се откъм купето ,стъклото е на щипки ,задния капак е на щипки ,лампичка ( ако имаш ) се демонтира като се бърка с тънка отверка под стъклото има чоп

n100ev

Значи стъклата си бачкаха, само че след като ми умря акумулатора миналата седмица, днес го смених, обаче вече не искат да ми се вдигат стъклата като задържа копчето за заключването. За свалянето пробвах, всичките се свалят, само дето не се вдигат. Това бушон ли ще да е изгорял какво може да е моля дайте някакъв акъл какво да гледам :)

momo76

Трябва да се обучат за да се вдигат сами.
Сваляш стъклото, натискаш бутона да вдига и го държиш докато се вдигне догоре и още малко, пускаш бутона и пак го натискаш за няколко секунди.

n100ev

Това на всичките 4 прозореца, а за свалянето може ли пак така да се направи, и то само на 2 та предни да кажем  :o

Dmitarcho

Обучението можеш да го направиш от копчетата на твоята врата...но се обучава всеки прозорец. За свалянето мисля, че не губи обучението.
Ръца Пръца

n100ev

Е вие направо ме убихте с това обучаване. Значи с тази процедура, която е описал колегата momo76, мога всеки прозорец да го "обуча" какво да прави като задържа копчето за отключване/заключване ?

Dmitarcho

Не бе :) Като задържиш копчето за закл. на ключа ... се вдигат прозорците - ако има отвоерен, ако задържиш за откл. се отварят прозорците. Когато откачаш акумулатора - прозорците си губят "обучение" за вдигне, и трябва да се обучават на ново, както е описал momo76 . За огледалата, да се прибират сами, като се заключи колата, мисля, че трябва "техника"/лаптоп и ОБД2 кабел за да се направят да се прибират.
Ти какво толкова искаш да ги обучиш стъклата - кафе не могат да правят :D
Ръца Пръца

n100ev

е то и ако бира можеха да ми носят  :)) Мисълта ми беше за свалянето, че ще ми е по удобно да се свалят само предните 2 не всичките 4,  ;D

Dmitarcho

Всички се свалят ;) и всички се вдигат... ;)
Ръца Пръца

n100ev

Мдаааам разбрах, после ще ги тренирам  :))

Pyrhel

На МК3 не могат да се прибират сами при заключване с промяна в конфигурацията, има мод с жици, който им подава сигнал при активиране на ключалките.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

n100ev

да то те мойте нямат и на копчето за прибиране :) ама то това прибиране на огледалата само май кушия може да ти отвори особено зимата

darkness0701

Колеги от няколко дена имам проблем с предните стъкла на вратите, трябва да задържа бутона за вдигане докато се вдигнат изцяло, докато преди това просто го натисках по силно и се вдигаха докрай. При сваляно това работи. Това стана след като откачах акумулатора. Видях, че става въпрос за някакво "обучение" може ли да разясните?

Pyrhel

vesso90

Аз искам да попитам да не отварям нови теми за предно пасажерско ел.стъкло.Онзи ден тръгвам да го смъквам надолу,изведнъж изчатка нещо и спря.После се помъчих да го вдигна,тръгва нагоре и нещо сякаш го подпира(все едно си слагаш ръката над стъклото,усеща,че нещо подпира и се връща надолу).Механизма си работи,стъклото се движи,но нещо го подпира и му пречи да работи нормално нагоре-надолу.Искам да попитам за някакъв съвет,преди да съм разглобил вратата да видя за какво иде реч.

Pyrhel

Разглобявай, вероятно вътрешното уплътнение е.

BeTaTesTeR

Да знаеш, че има скрито винтче зад лостчето за отваряне на вратата. Има пластмасова капачка над него, която трябва да извадиш с малка отвертчица. Винтчето е торкс.
В ръкохватката, която е зад бутоните на стъклата също има два винта. Трябва първо да махнеш пластмаската отгоре, на метални щипки е. Подхващаш я с отвертка откъм ръба и буташ навътре и нагоре.

vesso90

Благодаря за отговорите,ще разглобявам тези дни като ми остане време :) .

Mondeicho

Без разглобяване няма да стане, отвори и виж, внимавай и с шумоизолиращото уплътнение на вратата, което е удобно да  режеш с макетно ножче(черното битумно захващане към ламарината).
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

vesso90

Е,разглобих вратата и стигнах до машинката.Нагоре надолу нагоре надолу и продължава да си чатка.Жилото е здраво,повдигачите са здрави.Всичко изглежда наред.А сега какво да правя?Така да ме е яд,отворих я и накрая нищо не успях да разбера от какво чатка вътре тоя смотания джам!  (headbang) Ако можете да ме упътите къде точно да погледна за проблем?Какво може да го създава този проблем,като всичко изглежда наред..

Mondeicho

Когато е разглобено не се ли чува точно откъде идва този звук - от моторчето или закача някъде. Има някаква причина, не може да е от нищото. Погледна ли дали си влиза хубаво в каналчетата/водачите?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

vesso90

Погледнах ги,добре си влизат в каналчетата водачите.Не се чува от моторчето,от някъде другаде се чува,но изобщо не се разбира от къде.Знам,че не може да е от нищото,ама там е проблема,че аз не видях от къде.Като огледаш и видиш как се движи прозореца всичко изглежда наред,но стигне ли до средата някъде било то нагоре/надолу и почва да стържи и да чатка някъде.Много странно.Някой не се ли е сблъсквал с подобен проблем да ме насочи какво да търся и да гледам.И най-важното-нищо счупено не се вижда..

доницети

Цитат на: vesso90 в 04 Май 2016 10:39:41
Погледнах ги,добре си влизат в каналчетата водачите.Не се чува от моторчето,от някъде другаде се чува,но изобщо не се разбира от къде.Знам,че не може да е от нищото,ама там е проблема,че аз не видях от къде.Като огледаш и видиш как се движи прозореца всичко изглежда наред,но стигне ли до средата някъде било то нагоре/надолу и почва да стържи и да чатка някъде.Много странно.Някой не се ли е сблъсквал с подобен проблем да ме насочи какво да търся и да гледам.И най-важното-нищо счупено не се вижда..
Да не са се рзместили шините в които се плъзга стъклото?

Alexi

има някакво износване по механизма извади го навън и го разгледай