Идеи за обезшумяване на Фокус, комби, 2000г

Започната от s_toshkov, 03 Март 2015 19:50:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

s_toshkov

Здравейте на всички . Вече съм част от клуба -от няколко дни съм собственник на Форд Фокус комби ,2001 г. , 1,6 ,Джиа изпълнение - 4 ел. свъкла, ел .огледала, тъмен махагон , кожен салон , газов инжекцион и т.н.

Търсех точно такъв автомобил заради двигателя и голямото комби.Трябва да кажа че за годините си автомобила е много добре запазен - интериора може да се каже че е перфектен, външно също си е много добре колата .Много съм доволен от колата като цяло , въпреки че имам навъртяни само около 500 км.-добра возия , стегната , много място в комбито , удобни седалки, пъргав мотор , доста икономичен според мен (на газ извънградско без магистрали скорости 90 -130 км /ч , ми даде разход 8/100 газ , но си го натисках доста, все още не съм му свикнал ,може и да падне още)

Като цяло съм доволен от автомобила и от състоянието му . Само едно нещо не ми допада и дори много ме дразни !!! Ужасно , много шумно по време на движение .Когато вземах колата бях съборил задните седалки и щората не беше дръпната в багажника бях сложил 4бр летни гуми - тогава найстина се бях отчаял -такова виене и бучене ......................

В момента автомобила е с четири зимни гуми Fulda с доста едър грайфер , но според мен причината не е само в гумите , като цяло проблема според мен е в слабото обезшумяване.Отделно според мен се чува и доста силно и двигателя , скоростната кутия и изпускателната система.

Има ли някои опит с подобно обезщумяване ?От къде да започна ? Вратите по ламарините ли да облепям , корите на вратите отвътре или и двете ?Пода на багажника , пода на купето ?ПОд мокета на пода има ли някаква изолация или си е направо ламарината ?В долната част пред предните седалки,под таблото има ли някаква изолация към двигателя , а зад самото табло има ли такава?

Изчетох доста теми из форума, някои са използвали обикновен мокет , други подложка за паркет .Иска ми се в тази тема да се обобщи информацията конкретно за Фокус -кое как точно се прави и да анализираме какви материали е най удачно да използваме и за къде точно.

Какво ви е мнението за тези материали и къде според вас е удачно да се използват :

http://aval-bg.com/1732/Silent+Coat+M4

Такава самозалепваща микропореста гума с покритие фолио съм използвал за друг автомобил но е 6 мм (все пак се смачква донякъде) :
http://ipka.biz/prices/PDF/KFLEXHDUCT07.pdf
K Flex Duct Metal 6mm

Ако не тези материали какви ще препоръчате други да използвам ? (става дума за бюджетни материали , за STP знам че същетвува , но и цената му ми е известна)
Кое е по-добре и по изгодно според Вас , реално ще има ли разлика между двете ?Казвайте кое как се прави че тази кола имам намерение да я карам и ми се иска да я направя тихичка .....

Тавана и предния капак има ли смисъл да се облепят и ако да , с какво ?

*не съм сигурен дали темата е за този раздел , ако сметнат модераторите могат да я изместят

Dmitarcho

Здравей, колега ;) Ще пиша за Мондео мк3 ..надявам се няма да имаш нищо против, навярно няма и разлика спрямо фокуса ти ;) Лятото ми се наложи да сваля целия мокет в купето. Под него е гола ламарина - няма никака допълнителна заводска изолация. Не съм си и помислял, че само този мокет пази толкова шумовете от двигатела/пътя. Като запалих за първи път без мокета...слизах да проверявам какво бучи така от към мотора :) :) ;) Под самото табло - навярно и зад него,продължаеа на горе, към предното стъкло, под мокета има ... гума с дунапрен - може би това е сопълнителна изолация за шумовете от към мотора.
Имам познати които са слагали изолация за ламинат, по ламарините на вратите, и казват,че са доволни.
Като цяло, Фокусите са слабо шумоизолирани, и няма да збъркаш ако направиш допулнителна шумоизолация. За съжаление не мога да те посъветвам какво да сложиш - аз не съм правил подобна магария с колата си, не искам да те подвеждам. Но си мисля, че само на пода и вратите ще е достатъчно да сложиш някаква шумоизолация ;) На тавана....само ако много те дразни шума на дъжда :)
Ръца Пръца

dobatavision

Аз мисля на моя да му сваля таблото и от педалите до предното стъкло да мисля нещо но лятото !
Темата е много полезна и интересна само трябва да се намери решение ...  :-X
С тези материали които колегата е дал по-горе ако се облепят целите врати според мен ще им стане доста тежко(Приблизително тегло за 1кв.м. : 4кг.) и 1кг да е пак ще се усети, а за плътно да се облепят вратите ще влезат поне 2кг .
По 1 листче е приемливо Размер на 1 лист: 375x265 мм. според мен , те вратите заводско имат нещо лепено по средата от вътрешната страна като битум ?
Въздуховодите може да се облепят с Silent Coat SA 15 дали ще намали шума от духалката ?

androo

Здрасти, незнам дали си намерил моят пост за мондео мк3, ако не ето го, мисля че няма разлика в обезшумяването на бензиновите фокуси и мондео: http://fordbg.com/forum/index.php?topic=5744.msg77640#msg77640

dobatavision

Аз реших да започна като направя вратите да се затварят по-плътно понеже задна дясна вибрира понякога и като я натисна спира ... но 'греда'  >:(
Това 'гадното' го разхлабих и не можах да го мръдна  :-X
http://i39.tinypic.com/2nu2d5j.jpg
Подлежи ли на реглаж бравата и тази закопчалка ?