Гражданите.БГ

Започната от escobar, 21 Март 2015 18:17:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

escobar

http://www.grajdanite.bg/
Приложение за снимане на нарушители. Ако си въведете регистрацията май съобщава ако извършите нарушение и дава възможност да се направите на божа кравичка :) сега ще го разуча.

Dmitarcho

Леко е бъгаво това приложение ;) Преди седмица го изтеглих ... сега не мога да се логна през ФБ ;)
Ръца Пръца

Pyrhel

Не си представям какво се случва, когато снимаш някой гъз и му пратиш снимката до КАТ или му дадеш "гражданство"-то... Кел файда да се хабиш. Колкото Стопхам ще оправят лайнариите там, толкова и тука. Хората почват да се съобразяват, когато им се бръкне в джоба, така че нанасянето на имуществени вреди (т.е. да се троши, майка им #$%^&) е по-успешен вариант.

Няколко пъти съм пробвал да правя нещата по нормалния ред - примерно, бях с Фиестата, един пиян зидаро-мазач ме удари на пешеходна пътека отзад и избяга. Дойдоха КАТ, писахме, мазахме и в продължение на година след това проверявах как се развива случая - шефа на фирмата, на която беше буса отказва да вземе призовката и нещата се разминаха :) Така че докато не отидеш да строшиш нещо - няма полза да си губиш времето и нервите с пишман-институциите.

Пред нас, на работа, на паркинга на Метро - същото нещо - спират като педали, запушват коли, гаражи - палиш джипката, избутваш ги и се научават. Преди няколко гидни на паркинга на Метро спираме, когато отивахме на офроуд. Един гей с такси на целия празен паркинг спрял пред джипа (а от другата му страна имаше колчета), свирене, викане, идва един от Метро и вика "ми той тоя така си спира" - Патрола малко го поизбута странично. Имаше един, който в продължение на месец имаше скандали, че спира като гъз. В момента, в който остана без 6 стъкла, 2 фара и 2 стопа се понаучи. Тоягата и това е.

✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Milcho

Как се прави регистрация в това нещо? Не искам да влизам с Фейсбук...
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

escobar

Може с email. Работи тромаво, на първо четене някои от фотографите малко пресоляват манджата.
Между другото покрай тая свръхактивност стана тегаво и за хората, които наистина са в неравностойно положение.

opex

Това, което Pyrhel написа ме подтикна към извода, че реално в България и българите не сме такива бушмени агресивни, защото ни е това в кръвта и гена, а защото има твърде много простаци, за които законово няма спиране.
Наскоро гледах интервю с една румънска министърка на правосъдието, която казва, че заработи ли законово страната всичко се оправя. То е 'ламбда сондата на двигателя", то е фактора: самокорекция. И е права. Румъния, за която всички казват и цъкат учудено, че е дръпнала много напред, започна да дърпа именно откакто тя встъпи в длъжност, затегна нещата и бая хора ги окошариха. Май се излязох от топика, но все пак всичко е свързано. Тази агресия, която имаме между нас трябва да я насочим към управлението, защото то е виновно простаците да са ненаказани.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Естествено, че това е причината за агресията, ако катаджиите не люпеха семки, гледайки как тоя бие оня, защото го бил засякъл или Паркинги и гаражи не гледаха само да прибират кинти, а отстраняваха нарушителите-педали.

Агресията не може да се насочи към управлението, защото никой няма да позволи да се клати джунглата и ще ни смачкат, а и защото повечето хора са страхливи и като излезнат насреща им с палките и става "кой от къде е". Така беше и с протеста с горивата - излезнаха няколко патрулки, събраха по 20 кинта от 10 от протестиращите и Цариградско се освободи ВЕДНАГА.

Pyrhel

Опс, извинявам се, без да искам през телефона съм заключил темата (omg)

opex

Бе и аз се учудих до консенсус ли стигнахме :D :D :D
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

escobar

Може да се помисли и за създаването на приложение "Селяните", ама да е по-всеобхватно.

opex

"Селяндурите". Все пак нека сме толерантни към 'селянинът', който е честен, работлив и съобразителен човек.
qaяכSTuning
Suum cuique

TourneoRS

Ако се появи  в този сайт клип или снимки как митничари, полицаи или лекар взема подкуп какво ще последва ?

оп чукча..  :D ти било само за пътя , тъкмо се зарадвах че ще има поле за изява .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .