Да стимулираме използването на форума, а не ЛС

Започната от Pyrhel, 04 Юли 2013 22:14:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Колко лични съобщения (ЛС) получавате на седмица? Като гледам входящите си съобещия и се чудя защо не се използва форума, а се задават въпроси тайно. А като погледна в базата, общата бройка на личните съобщения, че е над 11 000 предполагам и вашите входящи кутии не са самотни. Та, във всеки удобен момент, когато някой ме пита за код на радиото, как да си смени филтъра, как да запали или как да си тури нафта в резервоара отговорът ми е един и същ: "пиши във форума, не се срамувай".

Та, цялата тая тема е с 2 съвета към всички: не абюзвайте (не се гаврете със) системата за ЛС. Излишно е да се пращат съобщения с текст "как си?" или "Ето ти линк към темата ми, отговори ми", или "добро утро" - има риск да станете АДСКИ досадни. И другото, което е най-важно - стимулирайте тези, които ви задават въпроси по ЛС да пишат във форума. Спокойно можете да бъдете директни и да им кажете, че е по-добра идея да използват форума, защото там ще го видят повече хора и може да има по-правилни идеи за разрешаване на проблема.

ПС: Нека всички 2134653687956975545367 човека, които са ми писали ЛС не приемат темата, лично, просто сега не ме мързи да я напиша, въпреки, че ми е в листа със задачите от поне 2 седмици.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ganador

ihovahi

Анатолий, според мен си субективен що се отнася до ЛС. На някой помагаш на ЛС, а на други не искаш :) Но то си е въпрос на лично мнение и настройка според човека (в което няма нищо лошо естествено).

Няма нищо лошо някой да ти напише примерно "Здравей как си".

Все пак който плаща, той поръчва музиката, та в този случай ти си шефа ти казваш как да се прави :)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Dmitarcho

Аз получавам само глупости на лични :D От един чепеларски цайско :P Принципно лични много рядко пиша, и на мен не са се засилили да пиаш :P Съгласен съм, че е по-добре да се пусне тема за даден проблем, отколкото да се пише някъде другъде /Тук и аз съм виновен, правил съм ги тези неща - признавам си :( /
Но не виждам какво лошо има да си пишем глупости на лични :D Анатоли, все пак са лични съобщения - ако не те кефи някой какво ти е писал - можеш спокойно да не му отговаряш ;)
Ръца Пръца

Pyrhel

Точно така и правя. Пък дали съм субективен... Естествено, че съм. Т'ва е все едно да се цупиш на някоя случайна жена, че не показва циците си на всички, а подбира.
Правете каквото искате на ЛС, аз се опитвам да поддържам форума жив - да има активност и нови постове с информация, защото това се харесва на бат' Гугъл. Някой ще има полза да му обяснят как да сложи темпомат на колата си, но следващите 300 човека - няма дори да разберат, че могат да го добавят, нали? :) Затова апелирах към използване на форума - да има келепирец за всеки юзър.

Dmitarcho

Ръца Пръца

ihovahi

Мен лично ме дразни толерирането и/или игнорирането на едни или други хора. Би трябвало човек във форума да се отнася по един и същи начин към всички във форума (когато можеш помагаш в тема, когато можеш на лично - когато помогнеш на лично, човекът после ще пусне готова обработена тема за това, което е попитал).
Това е моето мнение.
Ако искате го трийте ако искате да стои - Ваша си работа.

Alexi

самото пускане на лично означава ,че искаш по специално отношение от на останалите които са си пуснали тема и чакат някой да я прочете и евентуално да помогне което противоречи на идеята ти за равноправно отношение :) изобщо идеята на форумите по принцип е някой да влезе и да може да намери нещо полезно ,а той ЛС-тата не може да ги чете ..

ihovahi

Няма какво да кажа. Няма смисъл и да споря. ОК и двамата сте прави. Аз не разбирам.

road runner

Аз съм за ! Неколкократно съм питал Анатоли ( на ЛС или по скайп или у фейса ) за нещо ..... отговорът един и същ : " Пиши във форума " . Има логика ,да стане по различен форум с повече теми и разяснения . Не всеки и компетентен по някой въпрос :)

Alexander

Никой не Ви забранява да си пишете лични съобщения, но найстина идеята е да проблемите да се решават публично, за да има информация.
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

Pyrhel

Ъпвам темата. Преди малко получих едно километрично питане (поредното) как се прави това или онова. Както казва по-горе Роуд Рънър - всеки път отговорът е едини и същ - "пиши във форума, няма да отговарям на ЛС". Форумът е замрял, но като гледам статистиката на личните съобщения - те са се превърнали в чат. Леко тъпо е.

SICKandPROUD

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

TourneoRS

Който не знае, пощенската кутия събира 500 писма  . Сигурно съм абюзвал яко  :))
IVECO -  с него не се ходи надалеко .