Избраха най-добрите модели на автосалона в Детройт

Започната от ForeverFord, 21 Януари 2014 19:54:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

Ford Mustang и Volvo Concept XC Coupе бяха отличени от специално жури дизайнери
Авторитетното жури на дизайнерската асоциация EyesOn Design, състоящо се от 32-ма именити автомобилни стилисти, избра двата най-интересни нови модела, представени по време на изложението в Детройт. Това са Ford Mustang и концептуалното Volvo Concept XC Coupe.

овото поколение на Mustang заслужи званието "най-добър сериен автомобил на изложбата", след като при спортните коли успя да се пребори с конкуренти като BMW M3, Lexus RC F и Chevrolet Corvette Z06. Интересното е, че тези три модела дори не стигнаха до финала на гласуването. Там второ и трето място с еднакъв брой гласове си поделиха новите Mercedes-Benz C-Class и Ford F-150.

Създателите на Volvo Concept XC Coupe пък си тръгнаха от Детройт с две награди. Първата бе за "най-добър концептуален модел", където техният кросовър изпревари Toyota FT-1 и Kia GT4 Stinger. Вторият приз на прототипа е за иновация в дизайна и използваните материали.

С почетна награда за "развитие на автомобилния дизайн" бе отличен Хартмут Варкус, който в продължение на дълги години бе главен дизайнер на Volkswagen. Немецът е работил точно 30 години - от 1973 до 2003 в тази сфера.

В журито, сформирано от асоциацията EyesOn Design, влизат такива имена като главният дизайнер на Kia-Hyundai Петер Шрайер, директорът по дизайна на Tesla Motors Франц фон Холцхаузен, шефът на дизайнерското подразделение на Mercedes-Benz Гордън Вагенер и главният дизайнер на Mazda Икуо Маеда.
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

butoff

Детройт хубаво, ама в Берлин скандал.
ADAC фалшифицира конкурса Автомобил на годината (то сега се разбра официално).
VW Golf, обявен за автомобил на 2014-а с резултат от 34 299 гласа, всъщност е получил едва 3409, а останалите са му били добавени "служебно" от редакторите на списанието на ADAC.
Причина за фалшификацията били, според внението на редакторите, че броят на гласувалите за "великия" голф било прекалено нисък и те увеличили десетки пъти броят им. По информация на Дойче веле, след разкриването на машинацията при връчването на наградите на ADAC Gelber Engel (Жълтият ангел), шефът на отдела за връзки с обществеността на клуба и главен редактор на списанието ADAC Motorwelt Михаел Рамщетер е подал оставка за всичките си постове.

Скандалът с надписването на гласове в полза на немски модели отваря цяла редица въпроси към ADAC, като например получаване на подкупи от местните автопроизводители за издигане напред при гласувания и тестова на немски модели и дали не е пълна фалшификация цялата история с конкурса в дългогодишната му история. Още повече, че Рамщетер е признал за манипулации и през 2012-а година, когато "Жълт ангел" беше даден на кросоувъра Audi Q3, получил "официално" 330 000 гласа, докато на практика за него са гласували само 76 000 души.

от DATA.BG, а пък те от другаде ...)
:)

TourneoRS

Aуууу не знам ... кво ши стаа ..

На кого ще вярваме вече за тестове на гуми и прочие  (rofl) че то всичко излиза лъжа . Аз не че съм им гледял някога мнението за нещо  :D .

Германишен кокер шпаньолишен ..- лакеи
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

hotblooded

То миришеше, миришеше.... е накрая се е появило и кафяво на гащите.

escobar

Добро утро, добър вечер, лека нощ!
Всички награди от подобен тип са прах в очите... Наскоро попаднах на статия, че много фестивали за вина са фалирали, понеже няма желаещи да си закупуват призови места.
Златната топка има статии от ноември, че ще е на CR и Рибери няма никакъв шанс.

Конкурсното начало не означава конкурсен край!

Bobi

Как ще живеят сега голфърите? Как ще живеят с мисълта, че Фокус е по-добър автомобил от Голф? Защоооооооооооо?  :'(

mitakinen

Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

hotblooded

Цитат на: Bobi в 21 Януари 2014 20:39:48
Как ще живеят сега голфърите? Как ще живеят с мисълта, че Фокус е по-добър автомобил от Голф? Защоооооооооооо?  :'(
Не само Фокус-а, и Опел Астра също е страдал от подобни педерастки истории... И двете коли не отстъпват по нищо на Гуфи....

escobar

Те ще го надживеят щото повечето още не са преминали на 5-та генерация, а тук говорим за 7-ма.

rosen700

Не знам кой е най-добър, но аз от Баба Яга съм доволен..........и зима и лете, и да си кажа честно пак бих си купил "Ford".......старичък, 12 000 километра до сега само карам, на 255 000 е но до сега втори път стартер не съм въртял.....(най-ниската температура при която съм палил до сега е -10....за по студено не знам, пали не с всичките цилиндри но от първи път.......и не съм дори сигурен, че не с всички, карам дизел за първи път, има малко пушек и мотора претриса две-три секунди)......колкото до екстрите.....има ги дори в излишък.
С тази кола съм се заклел да съм шофьор, не монтьор......и така ще бъде!