Кога ще обуете зимните гуми?

Започната от Bobi, 14 Октомври 2011 19:03:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Backstage

еееееее   ако нямаш два комплекта джанти е ясно де....ама аз със оригиналния крик ги сменям (имам още два "крокодила" в гаража,но не ги ползвам че ми подбиват малко праговете) та с него за 15 мин точно....ако трябва да понапомпам....до 30 мин макс...
е верно че с пистолет отвивам и завивам ...ама и с ключ не е чак толкова много

pAbLo

Цитат на: Alexi в 26 Ноември 2013 19:24:23
заводския крик може да то зачукам в главата на тоя дето го е измислил ( същия е измислил и кашкаваления ключ за гайките )
+1 и да го на таковам на злия инжАнер,който е обърнал стоманената джанта с леглото нагоре и крика влиза отдолу.
И за да смениш нещо с крика,моля извадете джантата първо.
Това на Фиестата,да няма чуденки (rofl)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

escobar

Около нас и най-малките гумаджийници работят със запазване на час - доста добре се получава.

Alexi

аз за това на реното смених преди 2 седмици когато беше 20+° .. отивам на Примекса - НИКОЙ ... стоят 5 човека и чакат да дойде някой :) за 10 мин бях готов .. ама .. акъл парасъ както се казва :)

dimkaraganchev

Така се прави. Пък и летните гуми трябва да се измият, преди дългото съхранение. Но явно има доста хора, които обичат да си създават сами проблеми и да се радват, когато все пак успеят да ги разрешат. :D

tropper

Аз срам - не срам... ги смених вчера сутринта, ама точно хванах прИмоцията преди 9ч.

Преди мен имаше един човек и с него гумаджията се занимаваше още около 20мин. след като дойдох. Докато почне да се занимава с моите криви джанти надойде върволицата и преди да е готов с мойта кола каза че за днес повече няма да приема  (rofl)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Bobi

Цитат на: dimkaraganchev в 27 Ноември 2013 18:51:40
Така се прави. Пък и летните гуми трябва да се измият, преди дългото съхранение. Но явно има доста хора, които обичат да си създават сами проблеми и да се радват, когато все пак успеят да ги разрешат. :D

Много си прав. Същото се отнася и за зимните гуми, които се съхраняват още по-дълго. Аз пролетта направих глупостта да не си измия и почистя зимните гуми и сега забелязвам лека промяна в поведението им ( при потегляне) към по-лошо.

escobar

Никакво миене, само гледам да не са директно върху земята.
Вървят перфектно.
това с тия леки разлики ми се струва пласебо ефект.

TourneoRS

Смених ги в неделя , предни вредещайн , задните са ласса . На възраст са вече на по 5 + години , но понеже много малко километри имат на сезон са като нови . Стихотворението за стари зимни  , нови калпави го знам .....  ^-^
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

moni74

Малко статистика от тази сутрин, след първия сняг за Бургас. От нас до магазина гледах колите с какви гуми са:
* 4 зимни гуми = 26 коли
* 2 зимни + 2 летни гуми = 6 коли
* 4 летни гуми = 45 коли!!!

Вярно, че част от колите с летни гуми няма да ги карат в снега, но все пак % е стряскащ!
В този ред на мисли днес карах зад един Мерцедес Е купе - въртеше задницата както си иска на тънката снежна покривка :) Оказа се, че е с летни гуми! След като го изпреварих, видях че кара без фарове и водачът се оказа ... блондинка :) Интересно беше друго - зад мен беше патрулка. Тя също изпревари мацката, нещо се захилиха в колата полицаите, но ... не спряха опасната кола.
Е за какво говорим тогава? Шофьорът като няма акъл в главата, те за какво са? Нищо чудно до довечера тази кола да се блъсне в някой. И тогава какво - пак ни изненадал първия сняг!
Няма да съм изненадан още 500г да ни изненадва. (headbang)

----------------------------

kirov.6666

Е не мога да разбера как края на декември сняг може да изненада някой аз моите неска ги сложих но и с тях трябва да се внимава няма как да се кара без да се мисли и да се чака някакви си гуми да те спасят винаги

Bobi

Е, как бай Иван ще се прекара да изтърка няколко микрометри от гумите си "нов внос".  Но съм съгласен, че ако караш като идиот ( тъпакът, който уби още 3-ма с БМВ-то преди няколко дни), нито една гума няма да те спаси.

hotblooded

В Бургас вчера имаше 5мм сняг, за 1 час станаха 2 мелета по пътя за нефтохим-а и нямаше обяд и по разни сайтчета и форуми "нареждаха" общината че не чистела снега - обаче "нацепените батки" пари за такива работи като зимни гуми не дават.  На на калпавите капитани - пак водораслите им пречеха

Alexi

вчера видях почти ново Q7 закупено от порше варна ,обуто в някакви изтъркани всесезонки на Генерал .. ама то не му пречи щото е 4х4 :))

pAbLo

Цитат на: Alexi в 13 Декември 2013 10:50:00
... ама то не му пречи щото е 4х4 :))
Ти не си ли чувал за този мит (rofl) (rofl)
Щом е 4*4 и трактор не ти трябва :)) :))
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

fford

Цитат на: hotblooded в 13 Декември 2013 10:32:04
В Бургас вчера имаше 5мм сняг, за 1 час станаха 2 мелета по пътя за нефтохим-а и нямаше обяд и по разни сайтчета и форуми "нареждаха" общината че не чистела снега - обаче "нацепените батки" пари за такива работи като зимни гуми не дават.  На на калпавите капитани - пак водораслите им пречеха
Аз бях сутринта извън Бургас, а сложих зимните гуми SAVA Eskimo преди 1 месец и отново на един баир колата се чуди дали да зацепи. Една много неприятна тънка коричка лед и киша. Предпочитам същински сняг или лед, а не киша, защото има по-добро сцепление и знаеш какво да очакваш.