Focus C-Max 1.6 Ti-VCT

Започната от ivaylo_m, 26 Февруари 2015 19:26:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivaylo_m

Когато продадох Фокуса си имах две основни изисквания за следващата кола: да е от Италия и да е бензин.
След доста търсене от страна на мой познат днес регистрирах ето тази:
Бензин 1.6 Ti-VCT (115 hp).
Произведена 03.2007.
Като ниво на оборудване мисля, че trend (климатик; две ел. стъкла; ел. огледала;..)
Предстои обслужване.
За сега наблюденията ми са, че е доста просторна, има комфортна возия и удобни седалки, и много тих мотор.

ihovahi

Охо каква хубава кола. Браво и честито за покупката. Ако имаш възможност качи и някоя интериора снимка.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

TourneoRS

Честито, дай повече инфо за мотора,той е по-интересен  (race)
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Dmitarcho

Честита придобивка ;) От Фокус на Ц Макс ... как няма да ти се стори просторен :) Много безаварийни километри ;)
Ръца Пръца

G_o_c_e_v

Много се кефя, когато се появи друг ц-макс. Честито за избора.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Pyrhel

Честита! Тука C-Max-ите са почти като екзотика :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivaylo_m

Мерси, Мерси :)
Снимки ще има и вътре и вън... но в някой от следващите дни.. да я пообслужа и поизлъскам малко :)

pAbLo

Цитат на: Pyrhel в 27 Февруари 2015 11:26:58
Честита! Тука C-Max-ите са почти като екзотика :D
Ц,ЕС,Глякси...
Изобщо пъпълкериерите са табу (rofl)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Иван Вълков

Честито Иво!!! Много красив и надявам се запазен автомобил да си купил. Пожелавам ти много безаварийни километри с него! Трябва на живо да го огледаме на някоя среща, нищо че скоро не сме правили.  (rofl) Честито за новата придобивка още веднъж! (fri)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

ivaylo_m

Благодаря  (beer)
Днес смених маслото (Mobil Super 3000 XE 5W-30; филтър Bosch) и въздушния филтър (COOPERSFIAAM Filters), който трябваше да изчакам няколко часа, защото до сега не са имали такъв... същото се оказа и за ангренажната ролка, но тя ще може да дойде най-рано през другата седмица... "екзотика" (rofl)

ivaylo_m

В началото на седмица бях оставил колата за оправяне на едни драскотини по броните, почистване на фаровете и цялостно пастиране. Вчера я взех и мисля, че е станала добре, до колкото можеше да се види в тоя дъжд (беше при нов бояджия). Мислех днес да я снимам и покажа, ама ще трябва да я изровя от снега първо.
Иначе ето така изглеждаха забележките:

ivaylo_m

По-хубави снимки ще има като се пооправи времето.

П.П. Даже за каското неможаха да я снимат чиста (сняг, вода, кал, чакъл - от всякъде по пътя)

ihovahi

Много хубава и запазена кола. Със здраве да си я караш  (fri)

Иван Вълков

Супер е колата!!!  С мерак да си я караш и ъпдейтваш!!!

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

ivaylo_m

ivaylo_m

Днес най-накрая смених ангренажния ремък (Gates) и ролката (INA).
(голямо мотане падна в сервиза...)

ivaylo_m

Да повдигна малко темата с едни свещички.
Новите свещи се предполага, че са "Bosch Super +" (произведени в Русия), колко са ОргиналдЪ ще стане ясно.

Старите като цяло не са много зле - леко позацапани са (снимките малко не се получиха с телефона - тъмни и жълти станаха).
Старите са били FoMoCo (произведени в Русия) и гравирани логото на Bosch.

ihovahi

Добър пазар си направил. Честито.

Иван Вълков

С другия форум имаше оригинални свещи ФоКоМо, но мисля че си направил добър избор. Браво!

ivaylo_m

ivaylo_m

Малко снимки:

ivaylo_m

...Малко да се раздвижи темата:
-вече са сменени пистовите ремъци, смяната отне 5 минути на "майсторите" след като прочетоха инструкциите и един час мрънкане и напъване докато да се сетят да прочетат инструкциите, но "модерен сервиз - комплекс" - освен смяна на гуми друго немогат да правят, но само те работиха събота.
Ето и малко снимки:

ivaylo_m

Малко да раздвижа темата със зимни гуми, които приготвих за c-max-а:
(преди около месец му взех и още едни железни джанти)

randity

Всичко хубаво, ама този бояджия само аз ли виждам как си е оставил ръцете на предната броня?  ???
Моля се един ден хората да разберат, че автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.

Иван Вълков

Браво Иво добри гуми си купил. Искам само да те питам от автокъщата срещу Газппром който е на пътя Димитровград -Хасково ли ги купи?

emkata

Пу, да не им е уроки и на гумите, и на колата,... и на предната броня.   :D :D :D Добре си гледаш Фордчето

ivaylo_m

Мерси :)
Цитатот автокъщата срещу Газппром който е на пътя Димитровград -Хасково ли ги купи?
Не, не, от Диана ги поръчах (безплатна доставка), за тези срещу Газпром не съм се сетил да проверя.