Упътване за промяна на процедурата по заключване за вратите

Започната от Bobi, 18 Септември 2012 05:25:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

Стандартната процедура на колите ни по default е, че натискането на бутона за отключване на ключа, отваря всички врати. Да, но аз например не знаех, че тази процедура може да бъде променена, а именно :

- при едно натискане на бутона за отключване да се отключва само шофьорската врата;
- при две натискания на бутона за отключване да се отключват всички врати;

За целта е нужно следното:

1. При заключена кола, натискаме и задържаме едновременно бутоните за заключване и отключване.
2. Изчакваме в това положение, докато светнат аварийните светлини.
3. Светването им означава, че вече сме активирали функцията. Вече при първо натискане на бутона за отключване ще се отваря само шофьорската врата, а при второ -всички врати. :)

Заключването си е както нормално - едно натискане заключва всички врати.

Натискането на бутонът за заключване в рамките на 30 секунди ще активира така наречената функция "Dead lock mode". Това означава, че вратите не могат да бъдат отключени отвътре. Ако някой ни счупи някое от стъклата или има влезе човек в колата, вратите няма да могат да бъдат отворени, докато бутонът за отключване не бъде натиснат.

Bobi

mirohristov

А ако не ни хареса "екстрата" със задържане на бутоните можем ли да я разкараме?
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Bobi

Да, по същият ред. Поне така пише. Ще го пробвам довечера.

Vasilev

Работи си без ядове. И в двете посоки е с натискане на двата бутона за 3 секунди. Има индикация на мигачите, когато е готово.

Krum

При мондеото със задържане на бутона за заключване вдига всички стъкла 8)

Dmitarcho

а като задържиш бутона за отключване може и  да се отворят прозорците ;) ;) Това е една от екстрите който най-много ми липсва на моя Мондю ;( като нямам оригиналдъ ключ ;(
Ръца Пръца

Krum

Ако си пъхна двигателя под капака някога ще пробвам дали ги сваля стъклата като задържа отключването

Dmitarcho

Ако не ти трябва ключа /щом двигателя не е под капака/ може да ми направиш един подарък :P ;)

п.с. Стига сме спамили ;)
Ръца Пръца

Backstage

ъъъъ..само аз ли не схващам каква е идеята на тази функция?

Marlboro

Можеш да си отваряш и затваряш прозорците от разстояние, задържайки бутона за отключване ги сваляш, с този за заключване ги вдигаш. Особено лятото е много удобно.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Backstage

оооо Асене ти за тва ли ми каза днеска на срещата за стъклата :D аз това го знам...поста ми горе се отнася по темата...не за стъклата а за вратите не разбрах каква е ползата от това отключване на шофьрската,па на другите отделно....това не го схванах аз