Теч на вода в купето

Започната от Dmitarcho, 21 Април 2014 21:26:09

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Dmitarcho

Мокри се пода зад пасажера ? Освен от уплътненията на вратата, други вирянти ?
Ръца Пръца

Иван Вълков

Загуба на охлаждаща течност? А и скоро да си сменял филтъра на купето?

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dmitarcho

За пода на задните седалки става въпрос ;) Отпред е сухо. Не е на моята каляска :P В сряда ще видя човека и колата :) Иначе пак е Мондео Мк3 Комби.

Ръца Пръца

Иван Вълков

Аз залагам на 5-тата врата + стоповете. Преглед на уплътненията, и някой да полива с маркуча а другия в багажника да види от къде идва водата.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dmitarcho

Ваче, в комбито как да стигне водата чак до предните седалки, без да се намокри самия багажник ? Днес се оказа, че и моя под е мокър на задната седалка :( Толкова мокър, че чак в краката на пасацера е мокро :D Видимо уплътненията на варите са здрави, не са извадени, няма скъсано.Не си личи от там да е минавала вода - в габрово е страшно прашно, и ако е текло вода от някъде, ще си личи - но няма видимо нищо !!! Дали е възможно от рейките на тавана да пропуска от някъде ?!? Гледахме .. не можахме да разберем как са захванати към покрива ?!?
Ръца Пръца

Иван Вълков

Виж сега водата се задържа в най-ниската точка, а може да дойде от съвсем друго място. Ако бяха релсите на тавана досега да се е отлепила тапицерията му.

emkata

Не исках да Ви разпъвам локуми ама имах такъв проблем и не знам как го реших.  (rofl)  След прословутият ми ремонт на Фокуса забелязах  таман същото нещо, само че отпред и отзад. Не знам при Мондео как е , но под предните седалки на Фокуса има напречна греда по пода на купето и единственият начин влагата да премине назад е да се просмуче по някакъв начин през кечето под мокета. Използвах момента да си изпера мокета, изчистих си влагата , събрах забравените парици на италианеца и всичко по местото си. Филтъра на купето беше влажен, но не разбрах по каква причина. Смених го и влага вече няма, но дали е влизала от там не мога да кажа със сигурност. Нарочно съм държал колата навън в дъждовно време, остава суха. Мина  ми през ума и на мен за гредите на тавана, но там не съм пипал нищо , а течове няма. Остава само капака на филтъра за купето да не е бил сложен на място.

П.П. Дмитърчо, на 25.04 съм в Габрово, ако ти или някой друг е свободен за по кафе да драсне едно лично с тел. за връзка като приключа с работата.

Иван Вълков

При мондео МК1/2 също влиза влага от филтъра за купето. Лекува се със силикон като се залепя самото шаси и се изчистват двете дупки( в двата края до калниците)от листа и друга гняс.

tropper

При МК1 маркуча за задната чистачка минава по тавана от дясно и има снадка точно около средната дясна колона. Ако е това ще има значителна разлика в пръскането и освен това ще се мокри кората на тавана в тази област. Да не би и тук да е така и да тече?
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Dmitarcho

Таванае сух. да чистчка я ползвам много рядко - все пак карам напред, за какво ми е да гледам назад :D Много силно ме съмнява ... от филтъра на купето да намокри чак задния ред ?!? Утре ще го отворя, да го видя дали е мокър ;)

За задната чистачка, дори и рядко, когато си пръскам, си пръска нормално, има си налягане ;)
Ръца Пръца

G_o_c_e_v

20241231_124953.jpg
Фокуса се наводни и го разпилях да съхне. Единственото място,което имаше видими следи от теч е спойлера на петата врата. Като го оправя ще я полея с маркуча, да видя дали няма и друго място, от където да влиза. Иначе засегнато от наводнението е багажника и дясната част на автомобила,понеже така стои наклонен пред нас. Лявата част е абсолютно суха.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

saggy

Какво му е на спойлера, че пропуска вода?

G_o_c_e_v

Едната щипка в центъра на капака изтърва и по корите от вътрешната страна на капака се стича на ляво или на дясно и пълни при резервната гума, като е на равно или пълни дясната част на колата, защото така е наклонена пред нас.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!