Mondeo MK4 - CD Error

Започната от kkotsev, 28 Септември 2015 12:57:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kkotsev

Здравейте Колеги!

От скоро съм собственик на красив Форд Мондео МК4 , но щом реших да пусна диск установих проблем с CD-то. За протокола радиото си работи :)

Пробвах какви не дискове.. оригинални, записани на бавна скорост..записани на бърза скорост, но резултатът е един и същ.. щом пъхна диск уж тръгва да зарежда и ми изписва CD Error и изхвърля диска.
Пробвах и почистващо CD , но ефектът беше същият.

Много ще се радвам , ако някой може да ме насочи как да разреша проблема( без да се налага да заменям CD-to)

CD-то е от този модел : http://data.motor-talk.de/data/galleries/1051248/4019069/6000cd-11275.jpg

dtrifonov

Здравей,
според книжката това е общо съобщение за грешка, при всякакви проблеми свързани с възпроизвеждането на диска. Може да бъде индикация за проблем в плеъра. Щом си опитвал с други дискове, май ще се окаже плеъра. :(

Pyrhel

По форумите има за най-различни проблеми писано за тая грешка. След като изпише CD ERROR казва ли нещо друго? На същия ред или после да мига някакъв код?

Общо взето 3 причините - зацапана леща (която понякога не може да се изчисти добре с почистващите дискове), прецакан лазер или развален/заклинил механизъм за диска. Ако не казва някаква допълнителна грешка, най-безобидното е да го разглобиш и да почистиш ръчно лещата.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

SICKandPROUD

Масово моторчето вътре не развърта дисковете и изписва тази грешка. Може да напрегнеш слуха и да чуеш дали върти вътре колега.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

hotblooded

Ако става с купуван (печатан, а не "печен") диск - може просто да не харесва подложките. Аз изредих 3-4 марки дискове и 2-3 програми за записа им докато открия комбинация дето я харесва плеъра

Pyrhel

Иво, това на Сонито? При мене с каквито дискове ми попадаха като марка и на всякакви скорости не е имало проблем. На обикновени дискове де, не МП3 (мойто нали нямаше мп3).
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

На моето Сони му записвам .... не помня каква марка бяха ... но и стари дискове съм пробвал - мп3 и аудио - нямал съм проблеми с възпроизвеждането на музика ;)
Ръца Пръца