Проблем с перката на климатроника MK3 - РАЗРЕШЕН

Започната от Petko4040, 10 Декември 2014 18:52:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Milcho

Ако продължаваш да караш колата с неизправна перка, ще имаш проблеми с климатичната инсталация (компресор, тръби, маркучи...).
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

Petko4040

Здравейте,
Благодаря на всички отзовали на този проблем!
Открих причината - ел. блок, който е преди перката няма проблем. Някъде се прекъсва кабел! Като стегна този блок с винтчето му - перката не върти. Като го пусна да виси във въздуха перката работи като нова.
Мисля, че се прекъсва в късият кабел, който има - няма 6 см от перката към ел. блок. Но ще го оставя така - нали работи. Вече не се потят стъклата при дъждовно и студено време, не мирише на влага.

Pyrhel

Тия кабели (те май 2 бяха) от модула до перката са супер дебели, съмнявам се да са прекъснати. Виж буксата, огледай модула, мисля че беше с винтове и се отваряше. Тоя ремонт е крайно неподходящ, викат му медни жици и лепило...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

доницети

И аз да вкарам малко офф:

Забравих да кажа, че след нашите спорове дали климатика се включва при всякакви температури, направих проба. При температура около 0 въобще не се включи компресора на климатика. Вътре си духаше, но както и да променях настройките, компресора не се завъртя! Не знам за след фейса, но при моята е така.

К.Методиев

По принцип аз не съм виждал кола на която компресора тръгва под 3 градуса, моята също е така. Това го пише дори и в книгата на колата в раздела за експлоатация на климатика!

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Pyrhel

Попринцип на всяка кола тръгва като се цъкне бутона за за "размразяване" на предното стъкло.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Petko4040

Не знам кога се пуска и кога не, обаче по едно време така се обърках, че вече се питах разбирам ли нещо от коли изобщо.

К.Методиев

Цитат на: Pyrhel в 28 Април 2015 12:51:15
Попринцип на всяка кола тръгва като се цъкне бутона за за "размразяване" на предното стъкло.

Да де то и при мен се активира индикацията AC но реално компресора не е зацепил ел. съединителя поради не разрешение на пресостата ниско налягане.

За това говоря.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.