масло и синхронизатори

Започната от marti1996, 29 Март 2015 01:15:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

marti1996

какво масло да взема за 1.8tddi за скоростите, и ще има ли някакъв ефект?, от къде да си купя синхронизатори и колко са на брой 3-4-5?
предварително благодаря.

hotblooded

Синхронизаторите са комплект за всяка двойка скорости примерно 1-2, 3-4 и за 5та си е отделен. Обикновено дава фира този за 1-2ра, но като цяло - усеща се на коя скорост синхорнизатора е износен - включването е затруденено, съпровоено с вибрации и "ритане" по лоста... Ако ще сменяш синхронизаторите - използвай момента че кутията е "разцепена" и направо смени и лагерите (обикновено живота им е близък до тоя на синхронизаторите) Но имай предивид че ако уцелиш ментаци (синхорнизатори и лагери) - ще се прецакаш зверски!

marti1996

значи общо 3-ри, от мото-фое дали са добри?, и лагерите какви са и каква сума горе долу, отначало си мислех за кутия 2-ра ръка, но тя ще е в същото състояние. :-X

TourneoRS

Ти пита ли колко ще струва ремонта , работата по смяната на тези неща ?
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

ffmk1l

Аз не бих се обърнал към МП за такъв ремонт.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

marti1996

цена за труд няма защото ремонта ще го правя аз, и ако нещо зацикля помощ от приятел, имам предвид просто синхронизаторите да закупя от мото фое, имам на разположение канал и крик-подемник.

Mondeicho

И мен ме интерсува цена за синхронизатори за 1-2, ако така вървят и за 6 степенната ръчка. На мен не ми влиза добре само 2 ра. Маслото е в норма и щангите са регулирани. Ако някой знае номера на тези части за да се провери каква е цената им, че то може да се окаже по лесно и евтино да се смени кутията...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.