Форд Фокус - не спира ,и други проблеми

Започната от minddwell, 02 Април 2015 13:26:41

« назад - напред »

0 Потребители и 5 гости преглеждат тази тема.

minddwell

Привет колеги,

Благодаря за мненията и съдействието. Взех помпата от дизел центъра, изглеждаше направо като нова. Изгорял транзистор, смяна на семеринги и клапан - 330 лв. В сервиза ми я монтираха, смениха ми всички консумативи и сега мърка. Но пък няма спирачки. Изтекла е спирачната течност, като натискам педала на спирачката хлътва и фъска и се опитва да спира чак като се натисне до дъното. Стендовете и каналите не бяха свободни. Огледаха на прима виста апаратите, около казанчето - никъде не се видяха течове. След наливането на новата течност, продължи да фъска, да бълбука течността в казанчето и никакво спиране. Оставих им я да я огледат и да кажат какво е. По симптомите ми дадоха диагноза спирачна помпа или серво. Дали има начин при свалянето и качването на ГНП-то и смяната на всички консумативи - ремъци, ролки, масло и филтри, да стане сакатлък със спирачната система? Едно е сигурно, преди да гръмне ГНП-то спираше перфектно... значи преди сервиза не вървеше, но спираше, сега върви, но не спира  :-[

marti1996

някое цилиндърче вероятно е протекло, можеш и сам да си го смениш, свали джантите една по една и огледаи, също виж и маркучите.

minddwell

Бата мата, казаха ми, че спирачната помпа била за смяна... може ли да изтече спирачната течност при изгоряла помпа или... помпата е изгоряла, защото не е имало спирачна течност? И в крайна сметка не трябваше ли да ми светне лампата за спирачната течност, ако е била изтекла? Днес, като се видя, че няма течност, лампата за спирачната течност не светеше... :(

minddwell

И още един въпрос, мога ли да я сменя със спирачна помпа втора употреба?

Alexi

спирачната помпа не изгаря ,тя е механична.. прави се ,но е добре да се смени с нова не е много скъпа .. втора употреба - зависи дали смяташ спирането за важно и приятното усещане да натиснеш педала и да хлътне до долу без да спре :)

minddwell

Аз съм пълен лаик относно устройството на автомобила. Знам, че някои неща могат да се есменят с втора употреба, като алтернатора например, и излиза доста по-евтино.
Покрай повредата на ГНП смених и консумативите, та дадох 714 лв тотал от кредитна карта при условие, че съм безработен. Знам, че е най-добре да е ново. И при положение, че возя жената и децата, никога няма да направя компромис със спирането. Но за мен е от значение дали ще дам 70 лв за нова помпа или 25-30 за втора употреба, ако върши същата работа. За това питам :)

minddwell

Токущо ми казаха 130 лв за нова спирачна помпа...  (rofl)  (rofl)  (rofl)  (rofl) и съвсем не ми предложиха вариант за рециклиране, трябваше аз да им го предложа.
Явно приличам на банка...
Казах им да проучат къде и как се ремонтира това чудо... монтаж демонтаж на помпата - 50 лв.. и отделно за рециклиране. В мегапартса има някакви, но ако се окаже нечитава, предполагам отново трябва да платя монтаж демонтаж. Така, че май е по-добре да действаме по моята.

И ги питах как по дяволите им я оставям с работеща помпа и си я взимам с неработеща... отговорът беше - явно й е дошло времето. Някой от вас да има идея по въпроса?

hotblooded

Ми явно и е дошло времето. Колата е била без ГНП - няма как да ся карали че да я повредят.

marti1996

брат разбирам те напълно но 130лв не много за тая помпа, ако можеш си я вземи от евро07 с отстъпка, там сигурно има и нещо по-тънко например "ITN", мегапартс ти дава 14 дни гаранция. УСПЕХ.

Alexi

130 лв е добра цена за нова спирачна помпа .. за съжаление поддръжката на автомобил така си върви днес 100 за нещо утре 200 за друго .. вариант за спестяване на пари е да си технически компетентен и да си я смениш сам ( примерно ) ,не е сложно .. ограмоти се материал за четене в нета бол .. особено ще ти помогне като купуваш кола да не е някоя изтормозена кошара с предстоящи скъпи ремонти ..

minddwell

Майстор за 2 дни няма как да стана, а и съм с 2 леви ръце. За огледа на колата си платих на професионалист да дойде на място. Как би могъл да хване бъдещия проблем с ГНП и със спирачната помпа? Хванахме проблем с алтернатора, реших да го приема и го оправих после за 130 лв.
Не мога да дам 130 лв за нова помпа в момента, а  смяната на гумичките на старата ще е към 30-40. Масова практика е, разбрах за 2 места, където ги правят - на Симеон и Антим и до летището.

Alexi

нали само за демонтажа ти искали 50 лв .. по принцип се прави евтино да има ремонтни комплекти

К.Методиев

Смяна на гумички 40лв, а ремонтния комплет за такава помпа е около 10 до 15лв ако се поинтересуваш не е сложно.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

marti1996

потърси в youtube инфо за brake booster или brake master cylinder мисля второто клипчета бол.

minddwell

Малко ме поуспокоихте и с вашите мнения, че става с ремонт :) Само че един друг майстор ме притесни, че ако постои спирачната течност в сервото, може да го прецака. Колата я оставих в сервиза миналата сряда с работещи спирачки. Не знам кога е станал пробива, вероятно при първото запалване след монтажа на гнп-то и смяната на консумативите, т.е. тази сряда вечерта. Днес не са имали време да демонтират спирачната помпа, ще го правят утре. Дано да не е късно за сервото.

minddwell

И още едно питане - защо не ми светва индикация, че нямам спирачна течност? Датчик?
А иначе погледнах клипчетата за brake master cylinder, бас ловя, че ще нанеса 3 пъти повече щети, отколкото ползи  :-X

Pyrhel

Има някакви неща писани, че мембраната на сервото се разкапва като се напълни със сп. течност. Излейте каквото има вътре, оставете да се отцеди и не го мийте, за да не ръждясва. Бухай новата помпа (или ремонтираната) и си ти. При мен с ремонтен комплект не стана, трябваше нова помпа. 130 лева си е добра цена, като се сетя моята колко беше на редовна цена - с 2 бутала - 600 и много :))

Като се изправиш на педала на спирачката и ако почне да потъва и не спре, а стигне до края, значи е чао-чао. Почти всичко може да се тества.

За лампата - може да нямаш крушка, залепнали или прекъснати кабели - едно от тях, не знам на фокуса как е с-мата. Всъщност казанчето има ли сензор изобщо?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

marti1996

ако нямаш течност ще ти свети лампата на ръчната, или ще мига ако е съвсем малко под минимум по неравности ще мига, сензора върви с самата капачка в нея се пъха букса
като ти намаляват накладките течноста слиза и намалява в казанчето.

minddwell

Занесох я на майстора на Антим, Настев. Каза, че тази помпа не подлежи на ремонт. Каза, че е изумително този модел помпа да го има на такава цена. Освен от сервиза да са се объркали нещо в търсенето, тъй като проверяваха без помпата да е свалена.

minddwell

Привет, колеги! Най-накрая машината си е обратно при мен. Вече върви и спира. :)
Благодаря на всички за насоките и съветите. Опитах се да мина колкото се може по-тънко, но се налагаше да взимам решения в движение и пред вече свършени факти. Ето я и сервизно - финансовата история от близките дни. Ремонт и профилактика на ГНП с подмяна на транзистор, семеринги и клапан - 330 лв. Монтаж, демонтаж на ГНП и смяна на всички консумативи без верига и водна помпа - 385. Нова спирачна помпа АВ от Румънско - 140 лв, спирачна течност и труд - 60 лв, репатрак - 30. Тотал щета - 945 лв за няколко дни. Дотук с цената при покупката и регистрацията на нов вност и ремонтите ми стъпи на 4000 лв. Какво друго драстично може да очаквам да избие? Имал съм 5 други коли и при нито една от тях не съм давал такива големи суми за ремонт.
Това, което видимо още има да се прави по нея:
1. Над 70-80 км/ч волана тресе леко с висока честота като вибрация, а педала на газта прави ситни удари по крака. Гумите са сменени и блансирани.
2. Скоростите влизат трудно, казаха ми, че трябва да се прави профилактика на жилата в Княжево, което било скъпо и като труд за монтаж и демонтаж.
3. Лампата за ръчната свети, когато е дръпната, но не свети, когато няма спирачна течност.
4. Светлината за задната не работи, крушката е здрава.
5. Задна лява врата не се отваря.
6. Шофьорската ключалка отключва, но не заключва. Монтирах аларма с централно, което е един вид решение.
7. Трябва ми евтин тенекиджия, може и от някое село, да оправи избилата ръжда по вратите.
Ако може да дадете по няколко думи за тия точки. Те са си направо за отделни теми, но много ще се разпилеят нещата.
Благодаря предварително.

marti1996

мога да ти препоръчам има едно момче юли до реката в суходол работи и работи хубаво, точен в сроковете. на детайл според зависи но не е скъпо.

Pyrhel

Моля те, слагай въпросите си в отделни теми. Не е разумно в темата "Фокусът изгасна в движение" да се говори защо не свети крушка или защо не се заключва врата.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Marlboro

Доста си оправил и явно още предстои... Като ги дава тия 3000 лв, не я ли разгледа?
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

minddwell

Да, прави сте за темите... търся бързи реакци щото се чудя дали да го задържам или да го продавам и затова напусках тук. Дали няма да ми излезе още 2000 лв с тия проблеми, които съм описал + още непредвидени пукания и късания на гумички и семеринги, да речем в помпата на съединителя, е така, като за австрийски Форд, очевидно некаран поне година. Купих го за 2000 лв нов внос от автокъща. Като идеята ми беше "изгнилата" Алфа, дето за нищо не ставала с проблеми по ходовата част за "900" лв, да я продам и вместо да дам пари за нейния ремонт, да си взема нова кола. Харесах го Форда. Заведох мобилен диагностик, който откри единствен проблем в алтернатора и приех. Та.. с регистрация, алтернатор, гуми, аларма, застраховка, винетка - стъпи на 3000. Вече е 4000. Алфата откъм ръжда е в много по-добро състояние, откъм горивна система, спирачки, съединител, никога не ми е правила проблем от 2007 г., а ремонта на ходовата част ще е само 400 лв. Наистина комфорта на Форда е неизмерим, и откъм возия, и откъм размери. Но доста ми се вгорчи новата придобивка и доста задлъжнях. За съжаление всички, които викаха - Форд, ти луд ли си... в моята бройка се оказаха прави. Та се чудя дали да не го продам на загуба и да си върна заемите или да си го задържа и да се моля да е комфотна и здрава машина. Затова изборих тия точки накуп.

marti1996

^начи гледай сега аз само не виждам какво е това окачване за правене, и ти спомена че щяло да струва 1000лв за 1000лв да не е с амортисьори, като взимаш кола се гледа за ръжда, за 2000лв кола ми тя си е бомба със закъснител от към ремонти въпроса е че като я направиш ш след това поне 5 години ще я караш.

Alexi

всяка кола за 2000 лв е позанемарена не знам какво си очаквал да сипваш нафта и да караш ли само .. ти за да я вземеш за 2к тука значи е била 300-400 евра в австрия ..

minddwell

Марти, ето копие от гига-офертата на Ади 95 с диагностираните проблеими за Алфата:

1.Ляво и дясно вътрешно каре комплект -2х115лв=230лв работа за смяна 2х30=60лв.общо 290лв
2.Ляв и десен носач комплект с шарнири и тампони – 2х90лв=180лв работа 2х30лв=60лв общо 240лв
3.Лява и дясна биалета комплект  - 2х17.50лв=35лв работа 2х10лв=20лв  общо 55лв
4.Ляв външен кормилен накрайник – 1х30лв  работа 1х15лв общо 45лв
5.Ляв и десен ремонтен комплект заден мост,носачи- 2х55лв=110лв работа 2х40лв=80лв общо 190лв
6.Задни накладки и раздвижване спирачни апарати задни-1х40лв работа 1х40лв общо 80лв
7.Реглаж преден мост -  30лв.
930 тотал

после разбрах, че вътрешните карета са по 45 лв, носачите по 50... Освен това вътрешните карета са ми наред, и биалетките, само единия носач е за смяна, а не идвата ... и те така :)
Иначе за Форда с малкия двигател от 75hp, 2000 година - 2000 лв цена на нов внос (250 лв за еко такса) с повреден алтернатор, без аларма, без читав акумулатор, без читави гуми, с поносими забележки по външиния вид, но в никакъв случай перфектен, неотваряща се задна лява врата, без стерео, всички консумативи за смяна, някак си ми прозвуча резонно. Перфектен двигател, перфектен интериор, перфектна ходова част. Имах идея постепенно да остранявам нередностите. Като ги гледам в мобиле само на око - перфектен външен вид и гуми, перфектен салон, нов внос - 2600-3000 лв.
Както и да е. Дали според вас има нещо друго, което при раздвижването да изгърми и да е скъпо за правене?

TourneoRS

От това можем да си направим извода да не ходим в Ади 95 .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

това тресене може да е от каретата ,и те не са евтини ..

G_o_c_e_v

Някой да вземе да раздели темата. До колкото следя темата, колата вече пали, върви и спира. Другите въпроси да са в друга тема. Интересен ми е случая на колегата и следя как се развива колата. Все пак и Аз продадох Фокус за 2000 лв ама само сядаш и караш.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!