Гуми в Румъния за началото на април

Започната от moni74, 15 Март 2015 20:05:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

От 10 до 12 април с mitakinen и още два ситроена ще обиколим малко Румъния - Синая-Бран-Брашов-солната мина в Сланик. Някой да има представа с какви гуми трябва да съм тогава? Защото четох, че прехода Синая-Бран е планински и е високо, дори някъде се качвало до 2000м надморска височина, което ми се струва доста. По прогноза времето за Брашов го дават -2 през нощта до +8 през деня. Което означава, че в планината нищо чудно и сняг да има тогава /поне предполагам/. Въпреки че много ми се ходи с 18-ските и новите гуми, не бих рискувал ако е риск.
И още нещо, някой да предложи нормален хотел в Русе, тъй като мислим да спим там на 9 вечерта. Бях войник в школата за БТР 1992/1993 и ще ми е интересно да се разходя из града отново. Под нормален хотел имам предвид не скъп, но чист.

П.С. Темата не е точно за гуми/джанти, по скоро за АВТОТУРИЗЪМ. Но не открих такава и я сложих в Общи приказки. Не знам защо някой я премести в гуми/джанти.

----------------------------

Backstage

Чудесна идея да се направи тема "Автотуризъм" иначе по темата,Монка като гледам условията тръгвай със зимните гуми задължително,недей да рискуваш изобщо.Аз наскоро бях на една хижа на Витоша.на ВИТОША!!! еййй едвам слезнах от горе...валя снег 2 дена и с още едни рокаджии едвам се изровихме от там...а надолу,ужас..само ше ви кажа че за пръв път бутах огромен джип 4x4 надолу!!! Бутахме надолу бе... (rofl)

hotblooded

Има едно хотелче в Дружба 3 - Парадайс се казва,  външно не изглежда добре но стаите са чисти. Евтино е. Редовно го ползвам за една нощувка в Русе

TourneoRS

Хотел си избери по центъра.Хотел Кристал е на две минути пеша от главната улица,но съм спал там преди.. 12 години  :D, отпред има и малък паркинг.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

moni74

Да, трябва тези дни да свърша и тази работа. Че станахме много маймуни и може да е по-трудно да намеря хотел, който да пасва на всички. Но в центъра трябва да е, за да се разходим привечер /стига да не е много студено тогава/.

pAbLo

Хотел РИГА ще ви събере и място ще остане,но не те мразя толкова,че да ти го репоръчам (rofl) (rofl) (rofl)
Там времето е спряло около 1978ма...
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

supertorr

Цитат на: moni74 в 15 Март 2015 20:05:49
От 10 до 12 април с mitakinen и още два ситроена ще обиколим малко Румъния - Синая-Бран-Брашов-солната мина в Сланик. Някой да има представа с какви гуми трябва да съм тогава? Защото четох, че прехода Синая-Бран е планински и е високо, дори някъде се качвало до 2000м надморска височина, което ми се струва доста. По прогноза времето за Брашов го дават -2 през нощта до +8 през деня. Което означава, че в планината нищо чудно и сняг да има тогава /поне предполагам/.

Минавал съм почти същия маршрут,  но в началото на май и особено на високопланинския преход си е доста усойно. Доста завои, гористо, стръмно. Аз не бих рискувал с летните гуми.
Ще бъде приятно пътуване [emoji6]

Vanko

В х-л Космос е доста уютно, ще Ви хареса!

moni74

Хотела вече е избран, "Люляка". В четвъртък следобед ще видим дали си струва :) Но за една вечер ще се изтрае.
Прогнозата за времето в Синая и Бран за 10-12 април е студ на кутийки :) През нощта -3, през деня +4. Явно ще се ходи не само със зимни гуми, а и със зимни дрехи.

Alexi

аз за това отложих ходенето си че не ми се мръзне .. ще се ходи май-юни нататък

moni74

Така е. Но в началото на май ще се ходи до Тасос, после почва сезона в Созопол и отиде до края на септември. Пък и сега е ученическата ваканция, трябва да се възползваме от свободното време.