Безжични мишки

Започната от Pyrhel, 25 Февруари 2015 17:32:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Кой е по-габровец от Dmitarcho (rofl)

Та, питането ми е ако ползвате безжични мишки, то с колко батерии са (1/2), какъв тип батерии (АА/ААА) и колко време изкарвате като ги смените. Разбира се с какви батерии. Ако знаете и честотата, ще е супер.

Имам чувството, че моята ги яде като солети, ама беше единствената, която намерих със заключване на канала против интерференция, без лаг, смяна на DPI и смяна на честотата - на повечето места, където я ползвам има по над 10 WiFi мрежи и безжични клавиатури/мишки не могат да се ползват и Microsoft/Logitech мишките и клавиатурите седят изключени и хората вадят жици :D

Та, моята е с 1 АА батерия, намалил съм я на 125 MHz и изкарва около месец и половина с на Метро батериите (Aro). С Дюраселл-а изкарва почти 2 месеца и половина.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Marlboro

Цитат на: Pyrhel в 25 Февруари 2015 17:32:39
Та, моята е с 1 АА батерия, намалил съм я на 125 MHz и изкарва около месец и половина с на Метро батериите (Aro). С Дюраселл-а изкарва почти 2 месеца и половина.

Та ти колко искаш да изкарва? Вземи няква руска, с ядрен реактор, зареждаш и кара години.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

momo76

Моята е Logitech М215 с една батерия АА и изкарва доста, чак не помня кога съм я сменял.

Dmitarcho

Аз съм с безжични клавиатура и мишка, обаче, за на Microsoft ... модел ... http://www.microsoft.com/hardware/bg-bg/p/wireless-desktop-2000 ей такива :) Ама съм ги барнал на някаква промоция - 50-тина лв. дадох. Мишката работи с 2 батерии АА, клавиатурата е с 2 броя ААА. Имам 3-4-5 комплекта презареждащи батерии - Тошиба, Варта има и кучи марки. Доста рядко ги сменям на мишката - а почти по цял ден съм на компютъра - сигурно 2-3 месеца карам с едни батерии. На клавиатурата ... съм ги сменял само веднъж, карат по 2 години на нея. Но на тебе за лаптопя ти трябва само мишок ;) Досега се взирах - никъде не можах да видя на какви честоти работи.
Само дето писах - нали каза, че Microsoft-ските не ти вършат работа :D  (rofl)
Ръца Пръца

ihovahi

Аз съм с безжична мишка и клавиатура на HP 2.4Ghz Wireless Keyboard (KBRF57711) and Mouse (MORFFYUL) Combo - даже и не съм съм им сменял батерии (клавиатура и мишка) откакто ги ползвам. А това е повече от половин година да не кажа година (сега като проверих, дори са си с оригиналните батерии Duracell AA Alkaline MN1500).
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Pyrhel

Добре, а като ползвате HP/MS/Logitech безжични у-ва, ползвате ли и WiFi през това време? :)
К*ра е, че всичките тия неща работят на 2.4 GHz (освен ако вифи-то ви не е на 5GHz) и при по-голям трафик става мазало. Аз имам една евтина мишка Modecom, която няма възможност за абсолютно никакви настройки, но ако не ползвам WiFi работи перфектно. Обаче всичките безжични мишки, които съм пробвал (с изключение на гладната) категорично НЕ работят ако по WiFi се търкаля нещо с над 2-3MB/s. А ако се точи на 7-8-9+ MB/s става забавно, все едно паркенсон :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Аз нямам проблем с мишката и рутера ;) Комшията ползва от мен безжичния интернет...сваля сериали...не съм имал проблеми ;)
Рутера ми е прост...с една антенка :) тплинк някакъв...стар е доста ;)
Ръца Пръца

ihovahi

Моят рутер е Linksys WRT54GL (стар е вече но работи без проблем). Само му смених firmware да е dd-wrt. Има два лаптопа и един компютър свързани безжично с рутера - никакви проблеми както с връзката, така и при работа с безжична мишка и клавиатура.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Lucy

Сравнително Женски отговор: Моята е малка и бяла. Кутията й беше с китайски йероглифи. Има една батерия - ААА. Има си и кожено бяло калъфче. Купих си я от Джъмбо. Беше на промоция 6,90. Взех я преди коледа за експеримента. От както я имам смених две батерии - тази, с която дойде издържа 2 седмици, преди седмица и малко смених следващата. Батериите, с които я използвам са от Лидл, някакъв AEROCELL. Около 3 лв ми излезна цял пакет с 8 бройки. ;D Ползвам я в офса, вкъщи, в залата. Постоянно си я разхождам в чантата. Лошото е, че никъде не виждам някакъв надпис, за да кажа марка. Има само едно щамповано FC.
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

tropper

Цитат на: Господарката в 26 Февруари 2015 13:44:46
... Лошото е, че никъде не виждам някакъв надпис, за да кажа марка. Има само едно щамповано FC.
То би трябвало да е FCC (като второто C е по-малко и е вкарано в първото). Това е лого, свързано със стандартизация, както (CE) и няма отношение към марката/модела, а само че е одобрено за ползване отвъд океана. ;)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Lucy

Като се загледам, да, има и второ С. Може... Аз само споменавам какво има като отличителен знак. Иначе е гладка. Нищо друго не пише по нея.
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

hotblooded

Aз имам една А 4 tech , работи с две батерийки тип ААА. Не я бях ползвал доста време, в момента с първия чифт батерии карам 10 дена и още не са дали фира - FujiCell - акумулаторни на 1000 мАh