Моето возило Mondeo Mk3 2.2 TDCi (Trend)

Започната от hotblooded, 05 Февруари 2012 22:53:04

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

hotblooded

Купих колата на 26.01 от МотоПфое Младост, ето няколко снимки половин час след като си тръгнах от МП на собствен ход:

До сега (1500 км) единствените проблеми са:
От МП ми я продадоха без кора над двигателя - загубена била... Е аз като бях механик съм забравял да сложа кора над двигателя и така и се чудех къде да я държа докато колата влезе пак в сервиза... в крайна сметка взех телефона на човека от приемчика и отидох да му я монтирам пред тях... Абе казах от мен да мине... сега ще търся от къде да купя една кора.

tha22don

Да ти е честита! Другите неща са бели кахъри, ще се оправят 8)8)

Bobi

Честито и от мен! Пожелавам ти много безаварийни километри и само хубави моменти! Цветът е много красив, но най-добрата екстра си остава мАтора  >:D

Pyrhel

Честита и да те радва с безаварийни километри! И аз като Боби много го харесвам този цвят и определено под предния капак е най-голямата екстра (fri) Кори от време на време изпадат от Англичанки, но ще разпитам и тук за по-приемлива цена.

Редактирах снимките и разделих публикацията ти по повод къпхолдъра, дано нямаш против :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Вълков

Честито и от мен. Много да те слуша и проблеми да не създава! А кората тъкмо няма да я мислиш в тия снегове ;) - шега англичанки бол все ще изпадне

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

умножаваме се с 2.2  ,честито  ^-^

hotblooded

Цитат на: Alexi в 06 Февруари 2012 09:38:29
умножаваме се с 2.2  ,честито  ^-^
Kaто ще е гарга да е рошава :) Или 2.2 TDCi или 2.0i не че 2.5 и 3.0 не отиват на Mondeo но са рядкост.

ForeverFord

Много хубаво мондео имаш и наистина цвета е много хубав   (fri)
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

hotblooded

Благодаря за комплиментите на всички!  Радвам се че ви харесва колата и на вас, аз и се радвам като на първа кола - само си търся поводи уикендите да я разходя на някъде. Изминалия уикенд пътувахме до София и обратно с "навигаторката" ми - маршрута включваше минаване през Сливен, нощувка в Шивачево и събота сутринта към Нова Загора и от там по обичайния път. От къщи до разклона за Шивачево никакви проблеми, само малко повече трафик от Карнобат до Сливен, след като стигнах до стария път (този които минава през селата) - изненада - асвалт несе вижда - всичко беше в сняг - утъпкан, жалко че беше невъзможно да се снима) но криво ляво стигнахме без да буксуване или поднасяне по завоите. На другия ден попитах дали пътя към Нова Загора е изчистен, казаха ми че "трябва да е чист" и потеглихме към 8и нещо - само че след прелеза ме чакаше изненада - пътя към Нова Загора изглеждаше така, но след 7 км има алтернатива и реших да не се връщам 7те километра бяха изминати без проблеми (освен че карах със около 60-70) въпреки условията: 1 2, като стигнах до разклона - пътя към Нова Загора беше доста по добре почистен и колкото повече се приближавахме към НЗ толкова по-почистен ставаше пътя От там до СтЗ и АМ Тракия без никакви проблеми освен че  C:-) бяха приготвили кален номер на идващите от към Димитровград - до летището чакаше патрулка с радар, а по надолу бяха в засада с цивилна Астра но с камера вътре  (angry)! Представянето на колата по магистралата
Зимата край пътя 1
  2
В неделя като си тръгвах от София, псувайки непочистените улици (вече беше обяд) попаднах на това  Снегорина се движеше в най-чистата лента с вдигнато гребло и не разпръскваше пясък... а в другите ленти се чудехме кой път да хванем.... Слава богу че след поста на КАТ при Горубляне - нататък имаше само дъжд. Само че понеже снегът беше само избутан до мантинелите - по виражите крайните ленти бяха наводнени, така че колеги внимавайте - зад някои завои в бързата лента може да ви дебне локва, при това замръзнала..

Чебурашка

Честито,много е запазена и с много хубав мотор (fe)  8)

hotblooded

Видях пост-а за лопатката и се сетих че и аз държа да имам такъв уред. Но - някои правил ли е подредба на багажника - място за компресорче, за аптечката, веригите, кутия с дребни инструменти, за тубата за рез. гориво (макар и да е старомодно не е зле да има особено зимата) - така че да се получава прегледно и лесно за достигане и да не се "лангъркат" нещата по завоите

Bobi

Аз ползвам органайзър за багажник, който се залепва за мокета и вътре слагам всички глупости като разни препарати, ключове,вериги и други.Много са удобни и не се лашкат при завои.

hotblooded

Носите ли си резервни крушки за фар, мигач, стоп, габарит, фар за мъгла? А резервни бушони? Аз смятам да си нося... макар че до колкото знам смяната не е лесна, поне на фаровите крушки.... Предпазители също. Вие какво мислите по въпроса?

Alexi

носи си ,Н7 са .. сменят се за има няма половин час особено ако не си сменял :))

hotblooded

А каква марка крушки за фаровете ползвате и до колко сте доволни (моите за сега светят добре)...

Bobi

Dundee

Цитат на: hotblooded в 08 Февруари 2012 20:47:19
  Видях пост-а за лопатката и се сетих че и аз държа да имам такъв уред. Но - някои правил ли е подредба на багажника - място за компресорче, за аптечката, веригите, кутия с дребни инструменти, за тубата за рез. гориво (макар и да е старомодно не е зле да има особено зимата) - така че да се получава прегледно и лесно за достигане и да не се "лангъркат" нещата по завоите
Повечето от тези неща съм ги закрепил над калниците (пожарогасител, аптечка, светлоотразителен триъгълник, пакет с инструменти)  - така не ми отнемат от другото багажно пространство. Трудно ми е да обясня кое как точно съм сложил - ще взема да снимам положението в багажника за да се види. Отделно имам доста неща около резервната гума - помпичка, крушки, няколко спрейчета, кабели за ток, малко жички и торбичка с други дреболийки.

p_yanev

Че какво му е на пътя? Дори прозира асфалт. Аз в сряда при код оранжево и червено отидох за 4,30мин до София ,защото ни отбиха на Нова Загора през Раднево (angry) (angry). Същия ден се върнах за 4ч - вече с отворен път Нова - Стара загора. Минавайки, така и не видях причина пътя да е затворен за 24 ч. ::)

Само се създава паника в хората и впечатление, че ситуацията е супер тежка и се прави невъзможното, за да излезе, че се върши много работа (hammer).
И тъй като работата ми беше в МРРБ , на обяд успях да зърна и министърката, която предния ден обясняваше колко е тежка ситуацията и се работи денонощно, да изкача по къса поличка от сградата и да отпрашва със служебното А8, най-вероятно да похабне за обяд. (beer)

hotblooded

Цитат на: p_yanev в 10 Февруари 2012 18:45:47
. Аз в сряда при код оранжево и червено отидох за 4,30мин до София ,защото ни отбиха на Нова Загора през Раднево (angry) (angry). Същия ден се върнах за 4ч - вече с отворен път Нова - Стара загора. Минавайки, така и не видях причина пътя да е затворен за 24 ч. ::)

)
Между Стара и Нова Загора има няколко ниски места които много лошо се наводняват - има едни деренца които редовно преливат. Иначе доста често като вали или има повече трафик - минавам през Тулово и от там към Ст. Загора.  А лятото си карам през Казанлък - Пирдоп - изобщо нямам ядове с трафик нито ми липсва магистралата и е 30-40 км по къс пътя. И е доста по хубав от някои участъци на магистралата

hotblooded

Няколко снимки на колата днес. Този път не ме домързя да сваля фото-то от къщи и да направя снимки на интериора.
  Задна седалка
  От този ъгъл още не съм я поглеждал  :P
  почти половината коли в обектива са Ford  8)
   Предни седалки
  нощно фото
    конзолата
  таблото
И разбрах че не ми светят светлините за заден ход....  Утре ще се търси причината

Pyrhel

Видях, че и при теб отзад джобовете на седалките стърчат... Ако искаш можеш да го оправиш това, вътре "лентата" се върти - на дъга е. Ето разликата с дъги в различни посоки - шофьорската е с корем навън/назад, пасажерската с корем навътре/напред:
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Не ме дразнят, така по лесно се слага нещо вътре.

Bobi

Нещо не ми отварят снимките.Нещо бъзикаш url-то, докато го преименуваш. Защо не залепяш директно снимката в мнението?

hotblooded

Цитат на: Bobi в 12 Февруари 2012 23:07:18
Нещо не ми отварят снимките.Нещо бъзикаш url-то, докато го преименуваш. Защо не залепяш директно снимката в мнението?
Ей сега ще оправя! А не ги залепям директно за да не мъча хората с по кофти връзка или гледащите от телефон.

Bobi

Много ми харесва светлият интериор!Много е красив! Само където трябва много да го пазиш, в което не се съмнявам  (beer)

hotblooded

И на мен много ми харесва... но за сега освен да не допускам пушене в колата и не слагам багаж по задната седалка - не виждам какво повече мога да направя. Е като се стопли времето - април месец - ще "черпя" колата едно пране на седалки...

Bobi

За "безобидни" мръсотии и петна ти препоръчвам Сонакс Екстрийм - пръскаш, търкаш и обираш пяната с хавлиена кърпа.Ефектът е поразителен.

hotblooded

От тази вечер Мондю е на първото си посещение в МотоПфое Бургас. Причината - козметични дефекти с който го купих, били са описани и имаше възлагателно писмо, но понеже бързах да се прибирам към Бургас с него -останаха за оправяне тук... Да видим как ще се справят. Иначе приемчика беше много учтив, дори ми извика такси... Ба си - Октавията ми се видя някак тясна и дървена....  8)

mediacenter

Колега,вече два пъти те засичам,но на третия вече ще ти се обадя  (fri)

hotblooded

Цитат на: mediacenter в 14 Февруари 2012 17:16:25
Колега,вече два пъти те засичам,но на третия вече ще ти се обадя  (fri)
Ако си ме "видял" днес - ще тегля една п*тка майна на МотоПфое! Впрочем твоята да не е с номер 2012 ?