Ford Ka не запали сутринта

Започната от stefutska, 30 Януари 2012 18:11:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stefutska

Цитат на: Pyrhel в 01 Февруари 2012 16:29:56
Акумулатора под товар ли го мерихте (неработещ мотор със запалени фарове) или докато е в "покой"?
докато е в покой.
Не съм забравяла нищо :(((

Pyrhel

Измерете го с някакъв товар (примерно на контакт или с пуснати фарове) и предполагам, че ще е доста зле положението :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

stefutska

Цитат на: Pyrhel в 01 Февруари 2012 18:37:18
Измерете го с някакъв товар (примерно на контакт или с пуснати фарове) и предполагам, че ще е доста зле положението :)
Когато ми сменяха акумулатора провериха и това и казаха, че в норма. Пусках фарове и си беше ОК.

Danchev

Премерете го в момента в който пали колата, т.е. закача се мултицета на акумулатора един гледа, другият влиза и върти ключа. Идеята е да се види какъв ток държи в момента на палене ... ако се срине под 10 волта е калпав.
Измерете го така и кажи какви са резултатите :)
How about a magic trick?

G_o_c_e_v

Аз с товарна вилка меря моя и държи 9V и пак си пали (сега му е 3-та зима). Примерно днес на -12 запали от първия път с продължително въртене от порядъка на 4-5 секунди.

п.п. По новините казаха, че ще се стопля  :D
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

stefutska

Тези дни е по-топло и си пали без проблем, но на минусови температури не иска.
Възможно ли е проблема да е в карбуратор, бензинова помпа или...?

Backstage

Не...това според мен е акумулатор колежке или нещо по токовете,нищо че сте сменяли батерията...не ми се вярва да е по мотора...
студено-топло двигателя трябва да запали..щом не пали при по-студено време трябва да търсите проблема или в горивната система или в токовете...тъй като доколкото разбрах колата е бензин,можем да изключим горивна система...най вероятно не стига ток...или се губи някъде