Ford Ka не запали сутринта

Започната от stefutska, 30 Януари 2012 18:11:39

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stefutska

Здравейте отново, искам да ви попитам оше нещо
Сутринта Форда ми не запали, като съм с нов акумулатор. След това вечерта като пробвах запали без проблем
Възможно ли е да е бил замръзнал акумулатора или по-скоро проблема е в СТартер или нещо друго?

Bobi

Тази сутрин имаше сибирски температури. Една голяма част от автомобилите пред квартала също не можаха да запалят. Според мен няма място за притеснения.

stefutska

Цитат на: Bobi в 30 Януари 2012 18:45:33
Тази сутрин имаше сибирски температури. Една голяма част от автомобилите пред квартала също не можаха да запалят. Според мен няма място за притеснения.
Надявам се да е така :)

Bobi

Спокойно, радвай се на калинката  8)

stefutska

Цитат на: Bobi в 30 Януари 2012 19:10:20
Спокойно, радвай се на калинката  8)
Аз и се радвам наистина, ама много проблеми ми създава :) Само ремонти :)

Pyrhel

Изобщо не завъртя, въртя слабо, въртя нормално и не запали?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

stefutska

мда, мъчих се 15 минута, чаках ...и не стана.
Преди ми се е случвало да ми падне акумулатора и тогава премигваше дори и лампичката за алармата на колата, а този път не - нито премигна нито запали :D

Pyrhel

Не разбрах какво точно е станало - дали не е завъртяло, дали е въртяло слабо... :))

stefutska

Цитат на: Pyrhel в 30 Януари 2012 19:41:03
Не разбрах какво точно е станало - дали не е завъртяло, дали е въртяло слабо... :))

Ми аз много не разбирам, ама като врътнах ключа се помъчи да запали, но не успя. Чуваше се нещо като "Кашляне" .
В такъв случай най - вероятно е Въртяло слабо, но вечерта акумулатора бе замерен и всичко си беше ОК

Pyrhel

Щом е завъртял - вероятно от студа, значи.

stefutska

Цитат на: Pyrhel в 30 Януари 2012 20:17:27
Щом е завъртял - вероятно от студа, значи.
Значи е замръзнал според вас... А какъв е варианта да го отмразя без да чакам да се стопли :D

stefutska

То утре го дават по-студено в такъв случай да очаквам същото.. :((( Явно зимата няма да се караа...

Bobi

Не е точно замръзване. Не се притеснявай! Както ти казах, проблемът с това да не запали при -19 градуса не е присъщ само за твоята калинка. "Лекарството" за този проблем са нарича гараж :)

stefutska

Басии хах Всички други коли на познати запалиха днеска, само не и моята :( Дано да не е така през цялата зима щото не е приятно да се развозвам с таксита при положение, че си имам колица :D :D :D

Bobi

Когато започне да не пали и при -3, -2 градуса, тогава има проблем. Това, че акумулаторът е нов, не е гаранция, че не може да си замине...Важно е , когато купуваш акумулатор, да го правиш от място, където потокът е голям и акумулаторите не се залежават с години!

Pyrhel

E, може и без гараж, трябва ти едно ключе 10мм - сваляш акумулатора и под леглото вечерно време :)

stefutska

Цитат на: Pyrhel в 30 Януари 2012 20:36:37
E, може и без гараж, трябва ти едно ключе 10мм - сваляш акумулатора и под леглото вечерно време :)
хахахха, лелеее успяхте да ме разсмеете хаххаха.. ама имам един комшия той така прави хахахха :D

BIGFORDFAN

Колежке в кой квартал се намира колата,може да живееш близо до някой колега и да я погледне сутринта...все пак трябва да помагаме на дамите

Vas

Вчера давах акумулатора на комшията за да запали Seat-a си и акумулатора спа вечерта в къщи. Сутринта като го сложих не усетих разлика при паленето от вечерта когато е бих под капака и вечерта когато беше в къщи на топло.

Иван Вълков

ми като е нов разлика няма, но нека да е 3 или 4 годишен ще се учудиш доста.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

stefutska

Вчера сутринта пак не запали :( Подадоха ми ток и стана.. Бе замерен алтернатора и всичко останало си беше ОК. Отидох и направих рекламация на акумулатора. Смениха ми го, сега съм с нов и ще видим дали след малко ще запали като тръгна :)))

stefutska

мда и новия заменения акумулатор пак не става, пак не иска да запалиии... :( Марката на акумулатора е Hugel - някакъв турски. Възможно ли да е от самата марка??? Направо се побърках вече....

petermitkov

Не е възможно да е от акумулатора - чак 2 да смениш и с двата да не стане.
С новият акумулатор също ли върти слабо и кашля?
sapienti sat

stefutska

Цитат на: petermitkov в 01 Февруари 2012 12:57:19
С новият акумулатор също ли върти слабо и кашля?
с новия акумулатор е по съшия начин. Мъчи се да запали, ама не иска, но като ми подадат ток и си тръгва без проблем, т.е. не е стартер. ....

Pyrhel

Цитат на: petermitkov в 01 Февруари 2012 12:57:19

Вероятно невъзможни неща няма... Като нищо в магазина да не са заредили новите акумулатори :)

petermitkov

Вариянт е да вземеш на някой комшия само за тест акумулатора и да пробваш.
sapienti sat

BIGFORDFAN

Цитат на: BIGFORDFAN в 30 Януари 2012 22:33:15
Колежке в кой квартал се намира колата,може да живееш близо до някой колега и да я погледне сутринта...все пак трябва да помагаме на дамите
Ако отговориш на въпроса ми,може и някой да ти измери с мултицет акумулатора ако нямаш познат който разбира...

stefutska

Цитат на: BIGFORDFAN в 01 Февруари 2012 13:50:48
Ако отговориш на въпроса ми,може и някой да ти измери с мултицет акумулатора ако нямаш познат който разбира...
хах.. ми имам познат, всичко беше измерено след като ми подадохa ток и всичко е в норма. алтернатор - Ок, акумулатора - в норми, но защо се получава така = незнам
Иначе съм от кв. Изток :D

stefutska

Цитат на: petermitkov в 01 Февруари 2012 13:46:49
Вариянт е да вземеш на някой комшия само за тест акумулатора и да пробваш.
това търся в момента.. дано да намеря за тест някакъв

Pyrhel

Акумулатора под товар ли го мерихте (неработещ мотор със запалени фарове) или докато е в "покой"?