Мондео МК3

Започната от ValkataFF, 01 Септември 2014 19:09:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ValkataFF

Колата я закупих в началото на годината, но сега и дойде времето да я представя.След като продадох Фокуса реших да си купя по-голям Форд.А именно Мондео МК3 2005 г. бензин/газ 125 к.с..За сега се слушаме ,е има и изключения но все пак колата не е нова.С тази кола преоткрих удобството да караш извън града.Има някой неща по нея за ремонт но всичко с времето си .
Ето и малко снимки:

ValkataFF

Само да вмъкна една малка подробност,снимките са преди градушката  >:( вследствие на която имаме спукано предно стъкло(вече сменено) и съответно цялата кола е на точки.Предстои намиране на майстор който да и възвърне предишния блясък :).....

SICKandPROUD

Красавица е колега.  Жалко за градушката, дано намериш майстор с акъла си.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Pyrhel

Хубава изглежда, честито на патерица. Рядко се среща халогенен фар с измиване... По-хубавият вариант от ксенон според мен :)
Това с градушката как мислиш да го правиш - издърпване или да се китосва?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

martin1977

Страхотна визия! Но само да вметна - не е 2005 година. Това е междинния фейс и е от 2003 до 2004. Мисля че след средата на 2004 започва пълния фейс, ако е така- твоята в най-добрия случай е произведена в средата на 2004. Но това няма никакво значение - просто някой дребни екстериорни и интериорни различия.

Dmitarcho

Много добре изглежда ;) И джантите са интересни ;) Не знаех, че има халогенен фар с измиване ?!?
Ръца Пръца

Alexi

последния фейс е след 06.2005

martin1977

Няма халогени с измиване и тези не са такива. Ако не се лъжа, в последния фейс от 2005 сменят само стоповете /външно/, а в този от 2004 са премахнати лайсните и е сменена задната броня. Поправете ме ако греша.

hotblooded

Не пречи след удар да се сменени и двата фара (доста по евтини са от ксенон), или да е ретро-фит-нато измиването (по вероятно). Иначе и аз знам че миячката на фарове върви само с ксенон (дори не всички ксенони имаха)

Pyrhel

Айде пък да няма оригинално халогенен фар с измиване :)
Даже има и оборудване, в което е стандартен пакет, разгледайте каталозите поне!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

martin1977

Може и да има, но не съм срещал .... поне не виждам пръскалки

Marlboro

Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Dmitarcho

Оакахме на човека темата :) Ако са смененяни фаровете, знам, че от обикновенни към ксенонви, с епускаха някакви тоци към фара - ще си личи ;) За мен е по-добре, че са без фабричен ксенон - 150 лв. за крушка :D :D :D Това да му е кусура :)
Ръца Пръца

ValkataFF

Цитат на: Pyrhel в 01 Септември 2014 23:25:06
Хубава изглежда, честито на патерица. Рядко се среща халогенен фар с измиване... По-хубавият вариант от ксенон според мен :)
Това с градушката как мислиш да го правиш - издърпване или да се китосва?
За мен по-добрия вариант е издърпването ,но зависи до къде ще стигнат паричките от каското .Най важните ламарини(преден капак,таван и багажника) ще оправя на 100% .

ValkataFF

По талон колата е 2005г., но това да ли е 2005 или друга далечна или близка година за мен не е много важно.Дали е с пръскалки на фаровете или където и да е пак не е важно за мен .Даже тази екстра я открих след покупката ;D,важното е колата да ми служи когато ми се наложи пътуване(а тя се кара постоянно,и то в София) и да ме закара от точка А до точка Б.Гледам да си я поддържам и само газ на пред ..

tropper

Издърпването е частично решение, после пак трябва кит.

С колегата ми се мъчихме един уикенд по всевъзможни начини, но колкото и да се стараеш и да си упорит, винаги остава една достатъчно видима "точка" в центъра на удара. Неминуемо е. Там металът вече се е разтеглил и няма начин да се събере повече никога.  :-[
Аз се отказах...

Все пак е по-добре първо изтегляне, колкото може и после кит, за да се слага минимум кит = по-добра здравина на ремонта.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

ValkataFF

Цитат на: tropper в 09 Септември 2014 11:09:47
Издърпването е частично решение, после пак трябва кит.

С колегата ми се мъчихме един уикенд по всевъзможни начини, но колкото и да се стараеш и да си упорит, винаги остава една достатъчно видима "точка" в центъра на удара. Неминуемо е. Там металът вече се е разтеглил и няма начин да се събере повече никога.  :-[
Аз се отказах...

Все пак е по-добре първо изтегляне, колкото може и после кит, за да се слага минимум кит = по-добра здравина на ремонта.
Да,несъмнено ще трябва и китосване .Почвам да се ослушвам за майстор.

ValkataFF

Тук съм и все още с Форд :)).Малко да повдигнем темата.С колата се разбираме почти на 6. След сменени консумативи дойде и по сериозен ремонт.От няколко месеца се чува едно скърцане след преминаване през полегнал полицай.С времето се засили скърцането и започна и леко почукване .Тръгнахме по сервизи като за начало , след шок-тест се оказа че амортесьорите са добре но сменихме тампони и втулки на задния мост(според майстора де ) но си остана проблема ( и повече и не стъпих при тоз ,,майстор'').Ходих в друг сервиз и от там ми казаха че имам за смяна   и 4 бр щанги(напречни). Нещата ги купих и реших да взема нещата в мой ръце и успях да сменя 2 бр. щанги на задния мост(напречни ) ,за другите не остана време а и ще си трябва канал за по лесно.Като една щанга беше видимо изкривена и от там болта който свързва щангата с задния  мост и той леко изкривен, и започна една мъка докато се извади но го изкарахме и успяхме да сменим щангата.Та това е за сега , другата седмица ще сменим и останалите неща та дано се оправи .

ihovahi

Да покажеш и интериора :) Стига си дразнил с тоя хубав цвят ей  ^-^
Който фôрка "майстор" си нахôда!

radikn

Ей, браво !
Супер е колата, много километри да натрупате !
Как се множат МК3 ките... страшни коли !

ValkataFF

Цитат на: ihovahi в 29 Април 2015 20:53:33
Да покажеш и интериора :) Стига си дразнил с тоя хубав цвят ей  ^-^
По него няма нищо интересно,гледам да го поддържам чист и това е ,но ще го снимам когато изперем седалките  :)) А иначе само съм сменил гумените стелки с нови мокетни за Мондео . И съм сложил гумена стелка пак за Мондео в багажника и сега не се притеснявам ако се разлее нещо в багажника.