Вредни емисии при газовите уредби

Започната от dimkaraganchev, 05 Февруари 2014 19:31:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Ти виж кой е правил изследването - това е малко като "изследване на Кока - Кола установи че Кока-Кола е абсолютно безвредна за вашето здраве"...  Такова нещо като хем запазване на мощност, хем по-еко, хем и по евтино, хем и двигателя по-малко се износва - е като "таз работа в оная и душата в рая".  Ако реално съществува - тоя дето го установи не му мърда нобелова награда по химия. Ама още никой не се е явил да я поиска.  Изследванията колко е "еко" и как се запазва мощноста се провеждаха по следния начин - обогатим сместа - покажем "глей ся, мощността се запазва" (състава на изгорелите газове не смеем да го гледаме), после мерим СО и NO - регулираме сместа докато получим каквото иска доцента и работата става - в научния труд на доц. Х от институт У пише  "на газ е по-еко и мощността се запазва". Малко като свинското със зеле - на обяд свинско, на вечеря зеле, на документи днес си ял свинско със зеле.  Отделно че всичките тези "резултати" са при използване на гориво "пропан-бутан", само че такъв на пазара няма - има втечнен въглеводороден газ, остатък от технологични процеси, с доста примеси - маха се само това дето не се втечнява при 16 атм, или детонира при по малко от 32 атм. - всичките боклуци и сяросъдържащи гомна си остават вътре, щото ако се пречисти цената му с акциза ще е над 2 лв и големите "еко-любители" вече няма си купят втечнената пръдня.

Alexi

ето какво пише на сайта на Ловато ( извадка ) :
-Намалява се мощността на двигателя с 5 - 7 % и динамичните качества на автомобила.
-По висока температура на изгаряне, което обуславя по-висок риск за катализатори, гърнета, изходни тръби в много редки случаи изпускателни клапани

К.Методиев

Аз за мен си установих нещо, при зетек каран само на газ имам 2 броя с еднакви дефети, единия ми мотор е с фабрична газова, главата беше спукана на всички изпускателни клапани от високата температура, същото нещо при зетек на приблизително същите километри каран само на бензин не се наблюдава, никои не може да ме убеди вече, че газта е толкова безвредна за един мотор, но какво да се прави немотия и се кара на газ, спад на мощност да има усеща се във високите обороти, при по агресивна настройка на коефициентите във високите нещата се оправят, обаче тогава разхода става такъв, че е по добре да караш на бензин. Относно това колко е еко или не газта не мога да твърдя нищо химията не ми е силна страна.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

TourneoRS

Аз па викам да не се карате за нещо дет него ядете и пиете  ^-^ . Все трябва да има крайно леви и крайно десни , ЦСКА ри - Левскари и т.н.  И да внеса малко спам в темата . :D

IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Backstage

Бил съм в южна Корея 2 години...80% от колите се карат на газ и метан...а там екологичните закони са мамата си трака...вярно,газта няма нищо общо с нашата  :D ...и още нещо....мисля че там дизел не съм видял,освен камион и трактор... :D

П.П. аааа  само да допълня нещо..аз там беден човек не съм видял...поне не в смисъла в който ние сме бедни

Alexi

на какво ще се кара е основно държавна политика .. а при нас - европейска .. това гориво което излиза най евтино е най масово .. гледам и доста скъпи коли на газ .. лошо няма ,при нас лошото е че куцо и сакато слага газ в незнайни гаражи и от там проблемите .. липсва и контрол върху тая дейност .. мога да си сложа сам криво ляво газ и да си карам без някой да ми направи проблем ..

hotblooded

Цитат на: Backstage в 24 Април 2014 03:04:55
...вярно,газта няма нищо общо с нашата  :D ...и още нещо....мисля че там дизел не съм видял,освен камион и трактор... :D
Също както и в САЩ и  Канада да видиш дизелов лек автомобил е екзотика, в Дания също почти не видях леки коли на дизляк, не видях и газ-станции, нито газ-колонки на бензиностациите, Франция заложи за дизляците като евтина алтернатива в края на 70те, Италия и Холандия на газификацията. У нас също искахме да правим леки дизелови автомобили, дори имаше и нулева серия от 10 дизелови московеца... но не успяхме да откраднем каквото трябва :)  За това гепахме газовото на Тартарини и взехме да го правим в Сопот. 100тина човека си написаха научните трудове с това газово и двигатели от ЗиЛ-130, ГАЗ-53 и Жигуль   ;D
И за да не съм съвсем офф-тЪпик - да се сравняват нови коли заводски оборудвани с АГУ  със 15-20+ годишни кошници оборудвани от самодейци в гараж е неуместно. Също както е неуместно да се сравняват и АГУ с "плочка" и ГИ.
   Мерц  преди години бяха пуснали C 200 kompressor на метан, фабрично. Мощността нямаше разлика, СО2 на метан -30% от това на бензин. Само че когато минеш на газ компа управляващ компресора пускаше малко по-високо налягане - нещо което със гаражно монтирано гЪзово почти няма как да стане.  Но пък който имаше пари за нов мерц - имаше пари и за бензин и модела го свалиха бързо защото нямаше търсене.

pantata

Цитат на: hotblooded в 24 Април 2014 09:32:13
  ... C 200 kompressor ... и модела го свалиха бързо защото нямаше търсене.

Не знам при C, но при Е не е спиран, върви си много прилично :)

hotblooded

Искаш да кажеш че се предлага Е 200 compressor фабрично на метан и в момента?  За вървежа - върви си както и на бенз..

pantata

Именно, имам приятели с такива, от 2006-та и от 2010-та моделите.

hotblooded

Странно, обаче предлагания сега модел на CNG е чувствително скопен по слаб е с 30 коня (156 коня на CNG срещу 184 коня на бензин),  въртящия момент е същия, но в по тесен диапазон и ускорението 0-100 е с 2,2 сек по-слабо. СО емисиите са 120 грама при работа на CNG и 150 грама при работа на бензин.  Което отнесено към мощността дава че 1 кон независимо дали на газ или бенз си пърди еднакво...
Написах странно, защото първия модел който пуснаха по рекламите твърдяха че разлика в работата на CNG i бенз не се усеща - еднаква мощност, еднакъв въртящ момент, еднакво ускорение.... тогава газеняка струваше 3-4 000 евро отгоре, сега разликата е 1000 лв..