Смяна на предно стъкло

Започната от pantata, 11 Април 2014 14:53:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pantata

Колеги, дайте насока къде да отида да ми сменят предното стъкло, че снощи на магистралата ме удари камък и го пукна. Не е спешно, пукнатината не е голяма. Стъкло друго нямам все още, но мисля, че от мегапартс ще намеря на добра цена?

ПП:

Backstage

Ох...лошо... Не знам къде е най далавера но момента е добър да сложиш направо с подгрев. И мойто има лека шупла от камъче и го чакам,ако тръгне ще го сменя с подгряващо
П.П. Горния пост е за триене сори пиша от тел. и нещо се прецаква

2.9

Мегапартс ли??моргаджия на заплата да свали прецизно и читаво лепено челно стъкло...без начупвания и без шупли....това би ме изумило.-сериозно просто мисли за ново

Dmitarcho

В Кобрата за Мондео мк3 с подгред и сензорите за дъжд и фарове 250 лв. от Китай, цената е по спомен, но някъде там беше, Европейското беше 500 лв.
Ръца Пръца

tropper

Преди повечко години (5-6) в Кобра за МК1 беше около 130лв без подгрев и около 270 с подгрев. И двете турски, неоригинални, но стават. С лепенките, огледалото и т.н. цената набъбва с още около 20-30 лв.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Dmitarcho

Явно вече не предлагат Турски, или поне за Мк3 ... Панта, върви ги питай бе ;)
Ръца Пръца

pantata

Къде да търся букса за стъкло, че ми пуснахте мухата за подгряващо?

Dmitarcho

В смисъл ... от къде да търсиш да си купиш, или да търсиш да гледаш дали имаш окабеляване ?
Ръца Пръца

pantata

Иван Вълков

Тео  където слагат автостъкла при по добрите майстори предлагат и лепене на пукнато стъкло. Не го чакай да се сцепи цялото т.к. има възможност за възтановяването на старото.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dmitarcho

При Мк3 /пиша, защото никой с мк2 не се обажда/, буксите са под пластмасите под чистачките, до калниците. Ако искаш ще ти снимам мойте къде са, да придобиеш някаква представа ;)

ЦитатСега звъннах на кобра в София, казаха ми следните цени. В два от сервизите ми казаха цени, които варираха с по 5-10лв.
Европейско с нагревател и сензор - 458лв.
Европейско с нагревател, без сензор - 420лв.
Китайско с нагревател, без сензор - 370лв.
Китайско с нагревател и сензор - 210лв. ( със сензор е по-евтино, от това без  ??? )
Монтажа е на промоция, плаща се само 10лв за силикон.
Цената за прехвърляне на стикер е 2лв/бр.

Питах за гаранция на реотаните, казаха ми че няма такава, имало само гаранция за монтажа.

Асенката преди време е проверявал ;) Това е в Кобрата, от Януари тази година ;)
Ръца Пръца

Иван Вълков

Мисля, че и при Мк2 са там. Мисля че колегата dido80(или нещо  подобно) от Сливен беше направил този мод. Мисля че в темата му беше писано.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

momo76

Буксите за подгрева са под пластмасите, като свалиш дясната да сменяш филтъра на купето и се вижда буксата.
За лепенето не си струва, много е голяма цепнатината, а цената е на сантиметър спукано. Става само за малки шуплички преди да се е напукало стъклото.
Направо отивай в Кобра - като си сменях стъклото на МК2 ми излезе 153лв без подгрев, с подгрев е над 300. Бонус е зелената лента отгоре.
Оригинално стъкло от морга не вярвам да успеят да го свалят без да го потрошат. После за слагането е гадно, че трябва да се маха старото лепило.

pantata

Ясно, в неделя ще видим имам ли окабеляване и е реша какво ново ще бъде. Благодаря на всички.

pantata

Актуални цени от кобра
Китайско с лента 110 лв
Европейско с нагреватели 330 лв

Dmitarcho

За европейското ми се струва добра цената. Ако я спираш зимата ня открито,е доста удобна екста с подгряването.
Ръца Пръца

Lucy

Препоръчвам ти на ул. Житница 20 да отидеш. Има сервиз с всякакви Автостъкла.

Така изглежда отпред сервиза.
Телефон:
02/851 86 94
02/952 07 66

За нула време ще ти го направят. А до колкото знам и не са скъпчии. Можеш да питаш и за лепене само.
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

opex

Люси дано да са си повишили нивото на работа тези, защото преди години не чувах добро за там.
На мондеото ми стъклото беше със същата пукнатина като размер, но на вътрешния слой по средата под огледалото, външния слой не беше пукнат, но ме спряха и без малко да ме спрат от движение (добре че бях с (вече) бившата, пък и в 2 нощеска, та на там отиде темата на разговор :D )
Смених го в Кобра както казаха по-горе за 130лв някъде пак така с цветна ивица отгоре като сеник сепрември някъде 2012
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

pantata

Горните два коментара са полезни, но вече съм поръчал стъкло с подгрев и имам час за смяна :)

Dmitarcho

Ръца Пръца

Backstage

кво стана с джама брат?

pantata

Цитат на: Backstage в 01 Май 2014 17:41:49
кво стана с джама брат?

Цитат на: pantata в 15 Април 2014 15:21:54
Горните два коментара са полезни, но вече съм поръчал стъкло с подгрев и имам час за смяна :)

Иначе всичко е наред, в смисъл не съм го пробвал, щото нямам реле и копче, ама и не бързам. То лято идва :D

lazarkk

След днешната буря, вече съвсем на нищо не прилича Монди, но за бонус плюс ламарините имам за смяна и предно стъкло. Гледах подобни теми и разбрах, че цената е около 130лв, някой ако може да каже някъде и по актуална цена. Също ме интересува как седи въпроса със стикерите (винетка, гражданска, технически, имам и един пропуск лепнат) могат ли успешно да ги пренесат, или как седят нещата с тях?

pantata

Местят ги без проблеми. За София обаче не мога да те ориентирам засервиз, сменях в Хасково аз.

opex

На мондеото сменях в "Кобра", гражданската и прегледа го прехвърлиха, но не беше перфектно. Цената е г/д толкова да
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Lucy

Преди време бях писала в една тема: Житница 22. Не помня името на сервиза.
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

Мишо

Цитат на: pantata в 15 Април 2014 15:21:54

Здравей колега. Може ли да ми кажеш какви пари и от къде поръча стъклото,че след ''камъните падат'' вчера положението е красиво  :)) . Благодаря предварително.
Поздрави

Мишо

http://mustang-bg.com/contacts.htm
Това е фирмата на ул. ''Житница''. А това ми е поста от другия форум :

atm0sfera написа:
Какво става със стикерите на предното стъло (по-миналата година колегата пи студена вода не му издадоха нови). Сега как е? Техническия преглед и без това му е време, но винетката е до края на годината а и гражданската. Чувах че стъкларите "спаяват" стикерите, но не знам къде да ходя.
Споделете, моля, проверен майстор в София за смяна на предното стъкло

На ул. ''Житница'' (не знам кой номер обаче) май беше ''Мустанг'' фирмата. Това е ако идваш от моргата на ''Италианеца'' като качиш изкачването след ДАП-а на рейсовете,веднага в ляво-виждат се и няма как да се объркаш-има всякакви счупени авто-стъкла нахвърляни до оградата. Ако идваш от бул. ''Цар Борис'' се пада преди пускането към ДАП-а на рейсовете в дясно,веднага след планината наречена ''легнал полицай''. Сменях на Ескорт-а предния прозорец там и ми запазиха и гражданската и прегледа без проблеми. Пичове са и бачкат добре,аз лично съм доволен от тях.
Поздрави

lazarkk

мерси, вече ходих до житница, но ме посрещна опашка от около 100 човека в  9:30 сутринта, реших да ходя и до кобрата на Тодор Александров, но там вече имаха списък и бяха стигнали до около 310+ човека, явно ще изчакам няколко дни малко да се размие наплива.

Lucy

За винетката отиваш до пощата с отрязъка, който ти е останал и касовата бележка и те трябва да подменят винетката с допълнителна бележка.
А за гражданската, ако имаш застраховател, питай го него. До колкото знам, трябва да се обадиш в компанията, да кажеш и те трябва да ти издадат нов стикер.