Щети по гражданска отговорност

Започната от zlatko, 25 Февруари 2014 19:43:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

zlatko

Здравейте,незнам дали изобщо трябва да пиша за това тук но не знам къде другаде.днес претърпях птп удариха ме отзаде(броня разпиляна,греда огъната,капак на багажник намачкан и още какво което не се вижда не се знае).Имам само ГО та мисълта ми е тоя кадето ме удари ГО му е в Алианц,някой знае ли как изплащат щети надеждни ли са трябва ли след първия оглед да премахна бронята и капака на багажника и да отида на втори оглед.За първи път ми е.Извинявам се отново ако темата не е за тук.

Chr81

Не знам как стои въпросът с изплащането на щети по гражд.отговорност, но Алианц е една от най-надеждните и сериозни компании. Там затова и тарифите са малко по-високи.

Alexi

щети по принцип на коли над 4-5г изплащат по експертна оценка - не пипай нищо докато не я види вещото лице .. най вероятно сумата няма да покрие стойността на ремонта но по тоя въпрос няма какво да се направи ..

Чебурашка

При тях съм ходил заради щети по каско,но там правят и огледите по ГО -  не съм усетил разлика в сравнение с БГ застрахователи,гледат да пишат колкото се може по-малко увредени части,като навсякъде.Само мисля че имаше  условие,ако е с двустранен протокол,да се направи и оглед на другия автомобил,който те е ударил.

zlatko

Грешка на виновния го е в армеец.И мисля че ще трябва да има втори оглед понеже щетите са много (headbang) :'(

hotblooded

Цитат на: zlatko в 26 Февруари 2014 13:55:22
Грешка на виновния го е в армеец.И мисля че ще трябва да има втори оглед понеже щетите са много (headbang) :'(
Toя дето те натресе има ГО в Арме(н)ец.... лошо, в най добрия случай ще ти платят 2/3 от ремонта, тея са едни от най-големите циции по ГО :(  Преди време на един колега му отвориха багажника (треснаха го отзаде) - 150 лв му платиха, само бронята + боята беше повече, нов капак, разпъване...

zlatko

И аз съм горе долу със същия проблем яко разпъване ще има.Днеска ходих до армеец снимаха основни работи външно утре ще разглобявам и ще им звъня да идват за втори оглед.цени се определят от незнание си,кои там и се гледат цени за ново но се смята за овехтяване.Накратко всичко е една голяма българска работа.ще видим какво ще стане утре и ще пиша

hotblooded

Колега, какво стана със застрахователите?

escobar

Армеец мен ме отказаха от КАСКО -то в България.

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

zlatko

Очакваме още решението за сумата,може би другата седмица ще има отговор.нямам търпение да разбера какво ще дадат.записаха по принцип доста работи 12 части(броня заден капак греда под бронята два датчика за парктроник дъно за изпъване боядисване и още някои и други работи за смяна дребни но не може без тях)и чакаме сега.някои казват че ще платят добре други ми казват че няма,на кого да вярваш......

zlatko

А за каско най добре плащали бул инс.след ремонта съм там  ^-^

hotblooded

Dmitarcho

Той ако е имал каско, няма да пита за Гражданска. Аз всъщност не знам как се процедира, ако имаш и Каско, и някой те удари. Може ли да не се ползва каското, а направо да ходиш при застрахователите на виновника ? Или според зависи къде ще си по облагодетелстван ?
Ръца Пръца

amplified

По твоето каско не се занимаваш, ама ако ремонта подмине застрахователната премия после може да ти вдигнат каското с даден процент. Плюс това, каско без щети за годината после дават бонус -10% (rofl)

Бяха ми ударили жигулата и по гражданска за оправяне и боя на калник бяха изчислили 31лева или 13 лева, едно от двете, даже не отидох :D

zlatko

Нямам каско но знам че ако имаш трябва да ходиш и при каското и при застрахователите.

hotblooded

Цитат на: zlatko в 09 Март 2014 20:13:11
Нямам каско но знам че ако имаш трябва да ходиш и при каското и при застрахователите.
Наскоро ме треснаха "изотзадзе" - уведомихме КАТ, попълнихме двустранен протокол, и тоя протокол отидох при "КАСКО"-то, а те ме насочиха към доверен сервиз. Но е напълно възможно при различните компании политиката да е различна...

whaaazp

И при мен е така.. Звъниш на КАТ само за входящ номер, ако не са големи щетите /отворени възглавници и т.н./, на края на протокола мисля, че имаше поле от сорта - допълнителна информация и виновния трябва да напише: "Аз съм виновен и Не съм употребил алкохол". ;)

zlatko

Излезе решението.Повече от доволен съм 1466лв напълно покрива ремонта и даже ми остават малко  ^-^  явно Армеец са коректни и плащат.

Dundee

Уведомяват те каква е оценката на щетите или вече преведоха парите?

zlatko

Уведомяват те само дали е излязла оценката а парите понеже аз ги писах кеш на място само.по телефона не можели да дадат такава информация.при превод най вероятно ти ги пращат.

zlatko

Четвъртък излезе оценката в петък взех парите  8)