Dextron 2 или 75W90 кое да сложа?

Започната от rosen700, 27 Декември 2013 17:31:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rosen700

Утре ще сменям маслото в скоростната кутия. Най- близко до спецификацията дадена от потребителя са два вида масло - Декстрон 2 и 75W90..........та кое да ползвам? За сега съм се спрял на 75W90 да видим какво мислите вие..............
С тази кола съм се заклел да съм шофьор, не монтьор......и така ще бъде!

Alexi

вискозитета трябва да отговаря на оригиналния ( не го знам за твоята кутия ,фордовска ли е ? щото мотора е на ВАГ може и кутията да е )

rosen700

Цитат на: Alexi в 27 Декември 2013 17:59:38
вискозитета трябва да отговаря на оригиналния ( не го знам за твоята кутия ,фордовска ли е ? щото мотора е на ВАГ може и кутията да е )

Ако ти кажа, че нямам идея каква ми е скоростната кутия ще повярваш ли. За двигателя знам че е разработка на Wolkswagen и Audi, 1,9 TDI 66KW, каква кутия има си нямам идея. В книжката на колата пише, че трябва да се слага масло ESD-M2S 186-A. Това е което знам. Когато го написах в нета ми излезе някакъв руски сайт с масла.

Alexi

това е стара спецификация на Форд ,кутията ти явно е МТ75 ( между другото си объркал една буква ,ESD-M2C 186-A e ) .. масло по тая спецификация няма да намериш ,вискозитета му е неясен никога не е бил отбелязван на тубите ( когато го е имало ) .. Форд го заменят с нова спецификация ( която я дават за всичките си кутии вече ,малко странно при условие че преди са били с различни масла ) WSD-M2C 200-C която е 75в90

TourneoRS

75в90 - пълна синтетика ... около 20 лв е литъра на хубава марка / без отстъпки /
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

rosen700

КПП
Тип F Тип J Тип J с ускор. Тип N(9)

1.45 1.98
2.5 1.5
SAE-80 ЕР SQM-2C-9008-A
ESD-M2C 175-А
Mobilube 1 SHC Mobilube 80W-A

МТ75
1.3
ESD-M2C 186-А WSD-M2C 200-С
Mobil ATF SHC

Е сега вече кашата е пълна...................... (rofl)

rosen700

rosen700

Отидохме на ATF........въпросът обаче е..............може ли да се вярва на братушките? ::)

К.Методиев

При галакси мотора на WV кутията на форд, иначе и на моята кутия го дават да е такова маслото, мтх75 ми е кутията, но според размисли и страсти в момента карам с тотал 75W80.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Alexi

ти гледай Форд какво продават под тая спецификация не Мобил ..

rosen700

Ще опиша впечатленията си след като го сменя утре...............ако не става ще го сменя.............но нека първо го сменя.

rosen700

Най-после смених маслото в скоростната кутия, сложих "Sunoco" 75W90, полусинтетика - първо впечатление........чувствително се подобри включването на предавките, сега влизат много по-плавно и меко, преди да сменя маслото понякога прехъркваше при смяна на предавки, сега това изчезна. За сега не се чуват никакви странни шумове от към скоростната кутия. Как ще е за напред ще видим..................цената - 16 лв за литър.

rosen700

Сутрин докато се позагрее маслото в скоростната кутия малко трудно включва предавките, в последствие като загрее колата всичко е о.к.

rosen700

Появи се някакъв страничен шум в скоростната кутия, само сутрин докато колата е студена. При натискане на съединителя изчезва. Когато двигателя загрее всичко е о.к. но определено студена включва предавките по трудно.........та си мисля дали да не мина на ATF ::)

К.Методиев

Аз ти казах за 75w80 моята кутия беше пълна с много гъсто масло и имаше шум на изключена докато е студена колата сега вече го няма.

http://fordbg.com/forum/index.php?topic=3933.0

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.