От Стерео изход към 5+1 вход ?

Започната от Besniq, 29 Ноември 2013 19:37:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Besniq

Колеги имам активна Съраунд с-ма със 5.1 входове и искам да и пусна звуков сигнала от ТВ. а той е само със стерео изход...Приемника на цифровата ми има стерео изход (чинчове), скарт и HDMI !
Не гоня реален 5.1 звук, просто искам да работят всичките 6 говорителя...дайте идеи, има ли някви преходници от стерео към 6 чинча или нещо такова ?

ihovahi

Я огледай добре, дали нямаш вход към уредбата.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Besniq

Огледал съм има само 5.1

mike28

Самото домашно кино би трябвало да си има настройки за звука - долби съраунд и т.н. Оттам поне аз си нагласям колко тонколони да ми бачкат.

Besniq

Цитат на: mike28 в 29 Ноември 2013 20:43:17
Самото домашно кино би трябвало да си има настройки за звука - долби съраунд и т.н. Оттам поне аз си нагласям колко тонколони да ми бачкат.
Това няма общо с въпроса ми !

hotblooded

Цитат на: besniyat в 29 Ноември 2013 20:49:17
Има! Защото и на моя ресивър мога да "вкарам" стерео сигнал и да ми бачкат 5те колонки + баса
От настройките на самия ресивър е...
Смисъл - пускаш си стерео сигнала до ресивъра, и от настройките намираш да ти работят и 5те колони. Може да пробваш в началото без да пипаш настройките - 99% съм сигурен че ще тръгнат и 5те колони "по дифолт". Ако не можеш да се справиш - дай марка и модел на ресивър-а и ще намерим упътване в нета.

opex

Той има само 6 чинча. Обикновено тия системи имат още два, в които са за стерео-вход, но той няма. Евентуално ако някой чифт от 6-те служи за стерео-вход и през настройките се пуска, но това ме съмнява.
Може да се пробва с някакви преходници за излишни пари и съмнително качество, да не говорим за звука на края пък дори от всички говорители, но според мен няма смисъл.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

hotblooded

Ако няма стерео вход, а всеки вход си му е индивидуален за определена колонка, и няма настройка за 5.1/стерео на самия ресивър - няма "сми" да опитва.

Besniq

Защо да няма смисъл, саундът ще е в пъти по добър от колкото саунд само от ТВ !

mitakinen

С едно такова преходниче за 3-4 лв. ще стане

Besniq

Ще потърся във местните магазини за компютри и периферия, дано се намери нещо .

mike28

Цитат на: besniyat в 29 Ноември 2013 20:49:17

Дали? От 13 години телевизорите, компютрите и конзолите ми са вързани нон-стоп към домашно кино. Позволи ми поне мъничко да разбирам по въпроса. Най-добрата възможност е с оптичен кабел, след това HDMI, стига домашното ти кино и телевизорът да ги поддържат (за цифровия приемник разбрахме, че има hdmi). Все пак не сме врачки, хубаво ще е да дадеш марка и модел на системата.
Надявам се, че не говориш за онези гадни 5+1, дето са ужким за компютри?

Dmitarcho

Ако искаш дай модел на съраундя :) и някоя снимка отзад на входовете. Ако не е с подобна джаджа .... другият вариант е да се отваря "бурето" /там трябва да влизат кабелаците" и да се играе с поялника ....
Ръца Пръца

Dmitarcho

Цитат на: mike28 в 29 Ноември 2013 22:04:24

Гадни гадни ..... колко да са гадни. Luxeon-a ми вършеше перфектна работа на компутара. Макар, че е най-долнопробното изпълнение за "домашна аудио с-ма".
Ако имаш 6 чинча ... как да му подадеш сигнал само през два чична и да свирят всички колони ?
Ръца Пръца

ganador

Колега, имах същата дилема преди време. TV-то нямаше никакво звучене и реших да го бодна в една с-ма 5+1
като входа и беше 9-пинов mini-DIN. Системката е някаква световно неизвестна марка APAC и има само общо усилване и ниво на буфера. Аз взех сигнал преди TV, направо от STB и го куплирах по следния начин:

Доколкото разбирам, това е, което целиш?

Besniq

Цитат на: mike28 в 29 Ноември 2013 22:04:24
Дали? От 13 години телевизорите, компютрите и конзолите ми са вързани нон-стоп към домашно кино. Позволи ми поне мъничко да разбирам по въпроса. Най-добрата възможност е с оптичен кабел, след това HDMI, стига домашното ти кино и телевизорът да ги поддържат (за цифровия приемник разбрахме, че има hdmi). Все пак не сме врачки, хубаво ще е да дадеш марка и модел на системата.
Ами да сигурно е от "онези гадните" старичка си е и това са и входовете !

hotblooded

Е аз още си имам един работещ Luxeon  - абсолютно долнопробен, но си имам отделни входове за стерео и за 5.1...  Но като качество на звука отстъпва на една Panasonic Ak-20 дето е само стерео и за това съм вързал Panasonic-a.

Besniq

pAbLo

Виждал съм такива ДВДта чрез настройки от дистанционното да правят симулативно 5+1.
Води се режим МАТРИКС и дори и на радио си свири всичко.
Потърси в упътването за тези режими
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Besniq

Цитат на: pAbLo в 30 Ноември 2013 10:10:43
Виждал съм такива ДВДта чрез настройки от дистанционното да правят симулативно 5+1.
Води се режим МАТРИКС и дори и на радио си свири всичко.
Потърси в упътването за тези режими
ДВД-то го нямам !

Dmitarcho

Ръца Пръца

Besniq

Току що реших проблема кардинално, взех си друга система "MAGNUM DSS 200"

Dmitarcho

Ръца Пръца

Besniq

Цитат на: dmitarcho в 30 Ноември 2013 15:53:00
Е това е най-бързият начин ;)
Ами да не се занимавам с "симулурани връзки" и ми изпадна тази 2-ра употреба, с малко пазарлък я взех за добри пари...внос от Германия и си е немска, произведена в Хамбург. ^-^
Свързах я, всичко е 6 ^-^