Изчезва ми маслото - Focus Mk1, TDDi

Започната от misho matovv, 18 Ноември 2013 00:43:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

misho matovv

Здравейте колеги от 3 седмици съм собственик на Форд Фокус 1.8 ТДИ 90 коня 2001г. като цяло много ми харесва доволен съм от разхода колата е супер добра ! Обаче с всеки ден като гледам щеката маслото намалява .. НЕ пуши синю отзад припушва към 2000 об. но съвсем малко и веднага се изчиства пушека е  чисто черен ! Маслото което сложих е 10w40 пълна синтетика на репсол . Като вдигна щеката на маслото духа съвсем слабо ... като отвия капачката на двигателя и си сложа ръката отгоре на дупката ту я дърпа ту я смуче . Маслото седи черно като катран ... Всичко ме навежда на мисълта за гумички на клапаните .Но искам мнение от някои по разбиращ от мен за пръв път си купувам кола дизел и не съм наясно с някои работи..   :-\

Bobi

Провери ли за течове? Иначе си се ориентирал правилно за гумичките на клапаните. Не са скъпи.

misho matovv

Забравих да кажа че няма течове сълзене и подобни неща Съмнявам се че може и маслото да е много тънко и да минава през сегментите .. Не знам как да разбера дизел зали гори маслото освен по синкавото от ауспуха .

Bobi

Защо не отидеш в някой сервиз да ти измерат компресията? То ще си покаже. Ианче маслото не е тънко със сигурност. Може да е от сдухани гумички на клапаните, гарнитура, износени сегменти, турбина и др.

misho matovv

Съмнявам се да е здухан мотора нямам промяна във палене и вървене както и пушене на топъл и студен двигател .А и неми се занимава с нашите родни български ''майстори'' Мисля че за скапан мотор и то дизелов ще пали трудно и  студен няма да има мощност .

П.П. Мерси че ми поправи темата . Извинявам се за което .

Alexi

с какви темпове намалява .. примерно на 1000 км колко мл

Dmitarcho

Колатя я има от 3 седмици ... едва ли е навъртял толкова км. все още /не, че е невъзможно/.
Ръца Пръца

misho matovv

ами за 400 км. градско каране съм налял 300 гр. масло. Вчера карах бая и сега като отида да паля ще я видя .

Backstage

начи горе долу кило на 1000.... тва е страшен разход  на масло...отивай да мериш компресията на мотора....около 15 кинта е...мерете на загрят мотор и дросел отворен докрай!

misho matovv

Наложи ми се да ходя вчера до Варна затова смених гумичките на клапаните и тръгнах  за сега 800км. съм изминал и маслото не е мръднало даже спря да пуши изобщо.

Pyrhel

Разделих мнението ти в нова тема тук. :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

misho matovv

Благодаря ти колега! Не съм свикнал още с вашия форум (както всеки нов) Искаше ми се да не пускам нова тема защото има много четиво по моя въпрос ..

Pyrhel

Не се притеснявай, обичаме новите теми (beer)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Backstage

:))
Цитат на: misho matovv в 20 Ноември 2013 10:35:15
Наложи ми се да ходя вчера до Варна затова смених гумичките на клапаните и тръгнах  за сега 800км. съм изминал и маслото не е мръднало даже спря да пуши изобщо.
евала брат...малкия дявол  8)