Лепило за стъклото на фара?

Започната от доницети, 28 Октомври 2013 07:40:28

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

доницети

Здравейте,

Видях, че единият фар се пълни на автомивката и го огледах- оказа се, че от едната страна "стъклото" не е уплътнено добре. Явно от ляво колата е удряна и са поправяли фара, но стъклото нещо не ляга правилно. Залепянето/уплътненяването е направено с едно полутечно сиво лепило (прилича на болкит). Гледах в един магазин силикони и уплътнители, но нищо такова не видях, а и те не можаха да ме насочат. Някой знае ли какъв материал точно се води това, за да си уплътня фара преди новите дъждове. А не искам да го лепя с твърдо лепило, че след време не се знае дали няма да се наложи да го отварям за нещо!

Dmitarcho

Силиконче ;) Безцветен .. водоустойчив, мисля, че ще ти свърши работа. Не знам само, дали няма да се наложи да отваряш фара за да го залепиш хубаво. Аз съм с отворени фарове в момента, и мисля със силикон да ги лепя после. Миро, каза, да не махам ориганлното лепило, и после с него да зи затворя, ама аз глава, махнах гo :D
Ръца Пръца

доницети

Ами аз вече съм го отворил и защото не ми хареса как беше залепено, а пък и беше се събрала много мръсотия по лепилото- как да ползвам същото?

Dmitarcho

Ако не си го премахнал ... просто ги събираш пак стъклото и пластмасата. Но щом не ти е харесало как е залепено .... можеш да сложиш и силикон някакъв ;)
Ръца Пръца