Солберг отново с Ford във WRC

Започната от ForeverFord, 14 Декември 2011 15:35:51

« назад - напред »

0 Потребители и 5 гости преглеждат тази тема.

ForeverFord

"Единствената ми опция за следващия сезон е да карам за заводския отбор на Ford", каза шампионът от 2003-та

В четвъртък Петер Солберг ще направи първи тестове с Ford Fiesta RS WRC. Перспективата е норвежецът да заеме второто пилотско място в тима за сезон 2012.

Солбег не е карал за заводския отбор на Уилсън (шефът на тима) от 2000-та година насам, когато напусна тима, за да се премести в Subaru.

В съобщението от тима се казва: "Все още Петер е много бърз пилот и нищо не му пречи да стане световен шампион отново. Тестът е от особено значение за нас и ще е хубаво ако го видим отново в наш автомобил. Досега нищо не е решено". 

Подробности за завръщането на шампиона от 2003-та ще се дискутират след теста.

Солберг не направи коментар по въпроса, но преди време каза "Мисля, че двамата с Яри-Мати (Латвала) може да бъдем много силен отбор, догодина.

Без съмнение Латвала може да стане шампион и аз мога да му помогна. Три години карах за частен отбор, но вече много искам да съм в заводски тим. Ще е фантастично да работя заедно с Малкълм (Уилсън) отново."

Солберг поддържаше контакти и с Volkswagen, но германският тим се спря на Себастиен Ожие, преди месец.

През тази седмица Латвала направи тестове с Ford Fiesta RS, но приключи по-рано от планираното, защото излетя от пътя. 

Тестът на Солберг ще се проведе близо до базата, където отбора се е установил, преди първото за сезона рали "Монте Карло".

Решението се очаква в понеделник, когато е последния срок за потвърждаване на заявки от заводските отбори, участващи в Световния рали шампионат.

Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)