Focus 2 - Малко въпросчета

Започната от sky, 08 Октомври 2013 11:23:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sky

Здравейте,

Излязоха няколко проблемчета, които трябва да реша. Първият е с амортисьорите. Стана студено и взеха да скърцат. Кажете ми марка с която да ги заменя? Оригинални или друга марка?

Вторият проблем е някъде от двигателя. Чувам нещо от турбото като набирам до към 2000 оборота. Чува се като надуване на климатика, все едно духа климатика от предното стъкло. Чува се доста отчетливо като набирам до към 3500 оборота. Ако набера и отпусна педала, изчезва. Маркуч ли е или нещо друго? Нямам загуба на мощност, но като я изрежа имам черен пушек отзад. Двигателя е 1.8TDCI

hotblooded

В крайна сметка си се отказал да продаваш хубавия фокус :)
Амортисьорите - мини на един тест на амортисьори и ако покаже че са ОК - не ги сменяй.
Другия проблем - търси сцепен маркуч - дай на жената да задържи на 2500 оборота на място и гледай какво се случва с въздухопроводите след турбото.

sky

Амортисьорите ги сменям директно. Не ми се занимава с тестове, а и те не са кой знае колко скъпи - по 100лв бройката. Някакви Закс или нещо такова. А за турбото ще им кажа да погледнат като сменят амортисьорите в сервиза.

Жената много му се радва. Не си го дава вече на никой. Много ми харесва новия Сеат Леон, но да видим.

Bobi

Относно шума - много е важно дали шумът наподобява виене или свистене. Много вероятно е да е някой маркуч. Можеш ли да направиш клип?
Амортисьорите - може проблемът да е от шапките на амортисьорите, тампон или нещо друго. Отиди на някоя тресачка да ги проверят, да не се окаже нещо друго и да си сменил амортисьорите напразно. Иначе оригиналните амортисьори на Фокус Мк2 са Sachs. Избирай между тях, Kayaba, Bilstein и Monroe. За последните внимавай, че е фрашкано с ментета.

sky

Амортисьорите имат скъсани маншни и сутрин като е студено скърцат даже и като се върти волана на място. Това се случи тази пролет и ходих в мотофое и не откриха нищо. После се затопли и скърцането изчезна. Затова ги сменям тях, а ако не е от тях ще го мисля. То на тоя стенд сигурно ще ми вземат 50лв най малко. За турбото, не вие а се чува като съскане. Абе все едно климатика духа на макс степен отпред на стъклото. Аз отначало си помислих, че е от него, но единия път тествах на изключен и се светнах, че може да е от турбо пътищата. Ще им кажа в мотофое да го погледнат. Мисля там да сменям амортисьорите + маслото и филтрите и да видят и за турбото.

hotblooded

Щом скърцането е при въртене на волана - проблема не е в амортисьорите. Съскането е от прекъснат въздухопровод след турбото

sky

Даде, ама като загрее двигателя или я напече скърцането изчезва. Въобще на топло не се чува. Аз за друго не се сещам от какво може да скърца така.

momo76

От тампона с лагера отгоре на амортисьора.

Bobi

Един тест на тресачка за амортисьори едва ли струва повече от 15-20 лв.

sky

Не, амортисьорите ги сменям от 1 година и съм решил да ги сменя дори и да не е от тях. Сега се чудя дали да не сменя и тези тампони отгоре. Ако не са скъпи ще ги сменя и тях, а старите ако стават ще ги продам на някой на символична цена ако ги иска, както и амортисьорите ако ги иска някой.

Ей трябва да дойда на някоя сбирка да се запознаем. Нещо есенно няма ли да правите? Тази писта Калояново е много куца. Дайте на писта Междене около търново. Има много хубав хотел в Дряново където може да се спи.

hotblooded

Тампоните отгоре така или иначе ако сменяш амортисьори се сменят и те, иначе гаранция за амортисьорите няма да имаш.... Но обикновено оригиналните амортисьори изкарват поне два пъти по-дълго от тампоните (те всъщност са лагери)....   Все пак иди в някои сервиз където да ти диагностицират от къде точно идва скърцането...

sky

Амортисьорите с тампоните ли идват или те се купуват отделно? До колкото си спомням на старата кола бяха капсуловани тампона с лагера.

Bobi

Продават се отделно в комплект с прахозащитните елементи или поне така си мисля.

sky

Ще ги проверя, но очаквам да са по 100-на лв и те.

hotblooded

http://www.mister-auto.bg/bg/tampon-na-makfersan/ford-focus-ii-da-1-6-tdci-109kc_v18378_g1180.html
Ще му трябва и това.
Пак ще повторя: Колега, амортисьорите ще ги смениш на вятъра, скърцането не е от тях. 

sky

Пичове, работата е много зле. Оказа се наистина маркуч спукан - 3 см процеп. Проблема е, че само оригинален ми предлагат на цена от 140лв. Има ли някакви заместители и важна ли е извивката, защото ми предлагаха от VW на цена от 40лв някъде, но беше по-дълъг и извивката беше друга.

Проверих за тампони и лагери и комплекта е 60 лв за двата. Дайте идея за маркуча.

Ей това е маркуча

Bobi

При мен се сцепи подобен маркуч. Тъпото е, че тези турбо маркучи са доста скъпи. Вариант е да се вземе от морга, но кой знае на колко км ще е и не се знае дали няма да се скъса след 100 км отново.

sky

А комплект ли ги продават, че не разбрах цената дали е за маркуча само или за комплекта?

Alexi

sky

Намерих си комплекта за същите пари.

Bobi

Въпрос на уважение към колегите е да споделиш откъде си ги взел :)

sky

От Ибей, ама стана българска работа. Намерих маркуч точно по размер от тукашна фирма. Понеже маркуча е редуциращ на турбото 51мм на другия край 45мм и взех един аз уж всичко точно и като почнах да го слагам се оказа къс. Размера пасва, но рамената са къси. Хайде обратно в магазина да търся по-дълъг и тук се почна бг частта. Ама чакай ей сега ще ти направим втулка и ще го удължим. Не се безпокой аз всеки ден правя такива неща... али бали.  Та маркуча със всичките му истории ми дойде 40лв, но не съм сигурен дали ще го изтърпя така и дали няма да имам бъдещи проблеми. Иначе пасна точно с втулката и засега никакви ядове, но не съм такъв тип да правя български евтинджос неща. От ибей ми искат 35 паунда доставка, а комплекта струва 45 паунда и чакам от друго място да ми отговорят сега и ако кажат прилична цена за доставка ще го взема.

Bobi

Прочети темата за ибей. Всички, които пазаруваме от Англия, ползваме посредническа фирма ( gabco.org, easy2buy.bg), които взимат по около 2 лв/кг.

sky

Да ще трябва да проуча въпроса. А колко време е доставката?

Bobi

sky

Тъкмо ще изтествам сегашното бг решение. Баси да беше нещо, а то маркуч за 140 лв.

sky

Работата отива към нов маркуч. Тоя няма го изтърпя.

Bobi

Цените на всички турбо, мурбо маркучи са идентични за всички съвременни дизелови автомобили при всички марки.

sky

Поръчах го. но не от ибей, защото цената тук също е за комплект. Та сега ще имам една излишна тръба ако на някой му треба да свирка.