Focus 2 - Малко въпросчета

Започната от sky, 08 Октомври 2013 11:23:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sky

Правите ли реглаж след смяна на амортисьори?

Alexi

добре е да се направи все пак разкачаш всичко долу

Marlboro

То и всеки ден да правиш е добре, ма ама не е задължително, след смяна на амортисьори.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Alexander

Препоръчителен, но не чак задължителен. Елементите който се регулират при реглажа, не се пипат при смяна на амортисьорите.
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

sky

Ще му направя един реглаж. Взех някакви амортисьори Закс/Шаш или нещо такова, мейд ин тюркей, лагери във Франция и тампони в Италия.

Да ви кажа честно, Фокуса ми е като играчка лего. Много лесно се разглобява.

Alexi

той и мотора се разглобява лесно ,стига някой друг да го сглобява :))

sky

Аз чак сега загрях, че домейна се сменил. Спомням си, че беше нещо наопаки на ония мушмуроци дет като ги питаш сякаш ще им изядеш хляба. Бахти надувковците. Ай сиктир сети ли се те какво да правят, като виждат че нямат посетители въобще.

Bobi

Тия амортисьори, за които говориш - Sachs, са за първоначално вграждане. Само ме притеснява, че правени в Турция. Трябваше да ги вземеш от УК. Сподели впечатления, след като навъртиш малко км.

sky

Всичко е на тази фирма, лагера, тампона и амортисьорите, но произведени в различни страни. Видях други амортисьори в магазина от същата марка, едните произведени в турция, другите мисля бяха в полша или австрия. Явно за различните модели ги произвеждат на различни места.

pAbLo

Статия на Ауто-Билд за Фокус МК2
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

sky

Всичко е ток и жица. Новите амортисьори са перфектни. Старите също стават и не са изпуснали, ако някой иска му ги давам за 100лв двата. Новото 20 е, че трябва да сменям главина  на предно ляво, но това другия месец. Откакто смених маркуча на турбото колата въобще не пуши.

sky

Какво прави един маркуч. Върви не мога да я спра сега, а и пушенето изчезна. Преди при всяко надуване пушеше яко.

Bobi

Нормално. Все пак common rail технологията работи под огромно налягане. Дори и малък пропуск оказва влияние.

sky

Момчета, тоя форд има ли сървиз интервал ремайндър? В МП ми казаха, че няма и аз сменям маслото на 1г или 5-6-8к км. Не ми е светвало нищо деосега.

Alexi

няма смисъл да го сменяш под 10к .. индикатор няма

pAbLo

Цитат на: sky в 20 Ноември 2013 10:32:23
Момчета, тоя форд има ли сървиз интервал ремайндър? В МП ми казаха, че няма и аз сменям маслото на 1г или 5-6-8к км. Не ми е светвало нищо деосега.
И аз останах изненадан от липсата на такова елементарно напомняне...
И S-max няма,явно и Мондео или ФОРД изобщо...
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D