Ford Formula F срещу останалите...

Започната от Pyrhel, 12 Август 2013 00:36:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Тука преди има-няма 1000 километра смених маслото и мисля вече за следващата смяна :D
Нещо ми писна тая формула и мисля да сменям. Кастрола хич не ме кефи като марка и на фона на другите, пък и Magnatec-а е на подозрително ниска цена. Има ли смисъл да се говори за Магнатек изобщо или да се скача на Edge и други по-скъпи марки? :)
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

TourneoRS

За маслата на БМВ чувам само лоши отзиви , на Тойота също , като гледам и Формулата не е кой знае с какви впечатляващи характеристики .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Pyrhel

ceco.deyanov

Аз никога не съм си карал фордовете с Формула и не мога да направя сравнение.
Ориона който беше бензинов EFI го карах само с Yacco.
Мондеото го почнах отново с Yacco а на последната смяна съм с GM за опел.
Доволен съм и от двете масла може би повече от Yacco.
И най важното 15000км не доливам нищо.

Alexi

като сменя с Магнатек ( вече е купен ) ще имам впечатления ..

Pyrhel

Колко ти остава, след много време ли ще е и по колко я караш Формулата?

moni74

Аз съм вече 4000км с Магнатек 5w30 А1. Не мога да кажа за някаква супер разлика, защото преди това имам опит само с една смяна Формула Ф. Единствено ми прави впечатление, че веднага след като я запаля студена, след 2-3 секунди мотора утихва. Като че ли преди беше по-бавно.

----------------------------

hotblooded

Аз съм със ТОТАЛ Кварц Инео.... разлика с маслото от МП не намирам.

pAbLo

Аз карам с Мобил или Кастрол,зависи какво има сервиза в момента.
Никога не сменям преди интервала за смяна ::)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

Alexi

Цитат на: Pyrhel в 12 Август 2013 09:49:25
Колко ти остава, след много време ли ще е и по колко я караш Формулата?
аз скоро го смених имам още 4-5к да мина .. карам го по 11-13к не повече през това време не го пипа

Pyrhel

Е, то не става въпрос за пипане изобщо :))
Аз сменям максимум на 10к км, но Формулата в жегата хич не ми харесва...

Alexi

мда мисля че изтънява над 30° и продължително каране мотора става малко по шумен сякаш което е странно нали си има охладител маслото

Bobi

Аз мога да направя директно сравнение между Ford Formula и Yacco Lube F. С второто моторът работи много по-добре - няма го гадното притракване при палене и подобни...

Ако изборът е между Магнатек и Едж, аз бих пробвал Едж. Естествено, ако говорим за покупка от чужбина, че тук режат глави.

Alexi

не забравяй че сменяш износено масло с ново ,това винаги води до поне малко подобрение в работата на мотора независимо от марката

bay_huy

Аз сега съм с едж титаниум и маслото е много добро до сега не съм карал с такова масло. Мотора работи много чисто и твмпературата я сваля за норматив. Ако я напичам много и върна газта веднага почва да пада температурата а градско или на по малко напън за макс 1мин е на 70C. Разликата с фордовото е огромна като съм карал и А1 от новите им масла и не са по добри от кастрола

opex

Кастрола има страшно много ментета. Шанса да се нацели е много голям дори при факта, че доверени познати го търсят.
За това знам понеже имаме и е46 2ка дизел 136кс и Кастрол никога не бих сложил в него. От България...
Намира се масло на БМВ /няма марка явно от дилърите/ което е действително добро, въпреки че е сравнително евтино. Но скоро не съм чувал, може да е замряла историята. Не се въртя по Горубляне от известно време.
Репсол до колкото знам е много добро. Аз залагам на 5в40 за моя кошник.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

whaaazp

Репсол 10W40 съм карал веднъж на Сиерата и НЕ мисля повече да налея такова нещо... :) Може и да не беше истинско, но след като го смених с формула разликата беше огромна...

moni74

Цитат на: opex в 13 Август 2013 02:33:38
Кастрола има страшно много ментета. Шанса да се нацели е много голям дори при факта, че доверени познати го търсят.
...

Моя Магнатек го взех от вносителя Мотобул.

----------------------------

dimkaraganchev

Цитат на: Alexi в 12 Август 2013 17:41:34
мда мисля че изтънява над 30° и продължително каране мотора става малко по шумен сякаш което е странно нали си има охладител маслото
Точно затова не бих сложил в двигателите на колите си масло, с такъв вискозитет. А и това, което ползвам, няма ментета, за разлика от другите марки. Гледам, че вече се рекламира и тук: http://fordbg.com/forum/index.php?topic=4019.0

Alexi

абе да я купиш нова да си я глезиш .. той италианеца и пил соса 200-300к сменял масло на 30-40к ние се втеляваме че това масло че онова че го сменяме на 8-9к .. сипва се там нещо и газ няма да и слугувам аз на колата а тя на мене ..

varby

Има логика в твоите думи ,но не сме като белите хора на 5 г. да сменяме колите .А има и друго ,че маслото не струва колкото един двигател.

dimkaraganchev

Цитат на: Alexi в 13 Август 2013 22:29:20
абе да я купиш нова да си я глезиш .. той италианеца и пил соса 200-300к сменял масло на 30-40к ние се втеляваме че това масло че онова че го сменяме на 8-9к .. сипва се там нещо и газ няма да и слугувам аз на колата а тя на мене ..
И аз така мисля. Но ми излиза по-евтино, като я налея с качествена синтетика, струваща 76.50лв за туба от 5 л, която сменям на 15 000 км. 8)

vvas

-

TourneoRS

Не е ли много скъпо това масло ?
Edg

И Мотул също го бива .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Bobi

Колко литра побира колата ти? Каквото и да избереш, гледай маслото да отговаря на спецификацията WMS 913-C. Тези 179 лв ми се струват множко за масло, но много и малко са субективна преценка за всеки :) .

П.С. Тази тема взе да дублира голямата тема за маслата и мисля, че е време да ги слеем.

Pyrhel

По-добре е да се разделят само някои от постовете, тука е Формула vs другите, ама не стана интересна дискусия :)

vanvan

Знам, че темата е за Ford Formula F - с такова масло карах само първите 3 месеца, когато взех колата от МП (такова ми бяха сложили преди да я закупя). Като цяло не се доверявам на маслата с емблеми на автомобили - Ford, Opel, BMW и т.н. ми приличат всичките на евтина стока, създадена само за печалба в гаранционното обслужване. Също така ми се струва, че сервизните интервали на по 15000, 20000, 25000 км за смяна на масло са твърде големи, особено за съвременните турбо-двигатели. Освен това не съм съгласен продавача в магазина да ми казва, че за моя двигател е по-добре да сипвам 5W-30, вместо 0W-40. Айде да ми препоръчва марка А пред марка Б ще го разбера, но да оспорва факти като вискозитет и устойчивост...няма нужда.

Достатъчно е човек да погледне какви масла се слагат на автомобилите от категория "бегачки". Пример с Ford Focus - всички стандартни модели са 0W-30 или 5W-30, докато RS-а е със 0W-40. BMW 3series - 0W-30, BMW M3 - 10W-60. И същото е с Audi, Opel и т.н.

Castrol EDGE vs BMW LL04 0W40 oils contest

Това видео го открих съвсем скоро и не знам колко е достоверно, но има и други подобни в ютюб-а.

Последно на ST-то сипнах 0W-40. Това, което ми е интересно е температура при каране на бууст. Със Formula-та максиума, който отчете на уреда е малко над 100-те градуса (средата на термометъра). Ще видим как ще се държи след едни 1000-2000 км, но за момента 100 градуса  не мога да надскоча.

Alexi

БМВ маслото е 12-14 лв литъра ,а Еджа е двойно по скъп нормално да е по доброто масло .. всяко масло си има предназначение и е нормално спортните коли да са с масло с по устойчив филм тъй като са по натоварени .. М3 с редлайн на 8700 оборота как ще го караш с 5в30 много ясно че това масло не е за тоя мотор .. относно 0в40 - няма автомобил ,който да го дават фабрично с такова масло ,то служи да запълни пазарна ниша и вероятно се ползва в някои северни страни от маниаците .. сигурно знаеш ,че широка граница между топъл и студен вискозитет ( както в случая 0в40 ) се постига с повече полимерни молекули а те нямат мазителни своиства ..

varby

Както миналата година ,така и тази година след изминати 10 000 км. отново заложих на Formula F 5W30.Двигателя работи тихо ,няма загуба на масло.Мен напълно ме удоволетворява .Сега който обича да "пържи" двигателя си слага друга мазнинка.А и като видях каква е разликата в цената на прословутото  EDGE 5W30 в развитите капиталистически страни и у нас ,наистина айде няма нужда да плащам едно масло два пъти.

amplified

Edge 5w30 - 75лева
http://ngt.bg/avtochasti/component/virtuemart/browse/9-castrol?sef=hm

Сложих такова преди 2000км, харесва ми как работи.