LCD/LED/Plasma телевизори и друга техника

Започната от mike28, 30 Юли 2013 20:19:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mike28

Съгласен съм, но години наред - над 20, при всеки малко по-силен дъжд да се наводняват едни и същи участъци от града, при това възлови, което на практика откъсва отделните квартали един от друг - и никой, ама абсолютно никой да не си мръдне малкото пръстче - това вече е безхаберие. Това са снимки след 30 минутен дъжд! И пак питам - къде е КАТ, къде е полицията?

И за капак - още не съм си избрал телевизор, Боби.  (rofl) Ма като ще ръся такива пари, поне да е телевизор като хората.
За момента съм се спрял на този. Панасоникът, който си бях харесал е миналогодишен модел, предлага се без очила (тоест, още 150 кинта за тях) и на всичкото отгоре е мостра, която може и цяла година да си е бачкала в магазина. Чакам тези дни един градски да дойде и да си прибере телевизора, тогава ще му мислим.

Bobi

Този Самсунг е перфектен. Панасониците имат проблем с шрифта на субтитрите :)

Alexi

Цитат на: Vasilev в 30 Юли 2013 20:04:23
Изгасна ми компютъра и ни звук, ни картина  :D Отпред на кутията има индикатори, които светят в различни комбинации и дават възможност в книжката да се провери какъв е проблема. И в момента светят три, което дава доста разнообразни комбинации от потенциални проблеми, като основни заподозрени са дъното и процесора, а в момента нямам друг начин да тествам от какво е, освен с други части.
пробвай първо с друго захранване
Цитат на: mike28 в 30 Юли 2013 20:19:36
Съгласен съм, но години наред - над 20, при всеки малко по-силен дъжд да се наводняват едни и същи участъци от града, при това възлови, което на практика откъсва отделните квартали един от друг - и никой, ама абсолютно никой да не си мръдне малкото пръстче - това вече е безхаберие. Това са снимки след 30 минутен дъжд! И пак питам - къде е КАТ, къде е полицията?

И за капак - още не съм си избрал телевизор, Боби.  (rofl) Ма като ще ръся такива пари, поне да е телевизор като хората.
За момента съм се спрял на този. Панасоникът, който си бях харесал е миналогодишен модел, предлага се без очила (тоест, още 150 кинта за тях) и на всичкото отгоре е мостра, която може и цяла година да си е бачкала в магазина. Чакам тези дни един градски да дойде и да си прибере телевизора, тогава ще му мислим.
1400 лв за лед с широчинно импулсна модулация дето ти ебава мамата на очите - вземи си една плазма на Панасоник не се наказвай с тия ледове .. ето малко четиво :
що е то ШИМ

mike28

Забавното е, че в сетком ми пробутваха по-нисък модел от 6-та серия на самсунг - 6400, който е с опресняване 50 Hz, по-орязан откъм екстри и по-скъп със 100 лв.  ;D
А, обърнахте ли внимание на 4-та снимка - в Русету сме въвели английската система за движение по улиците. Гледахте ли предпоследния епизод на Топ гиър - как направиха от Транзита амфибия.  (rofl)

Bobi

Плазмата е остаряла технология. Спор няма, че качеството на картината е на друго ниво, но иска разработвания и не става за осветени помещения. Не знам дали сте запознати, но всички големи производители спират производството на плазмени телевизори след 2 години ( ако не помня грешно) .

Vasilev

Цитат на: Alexi в 30 Юли 2013 20:23:30
пробвай първо с друго захранване
Ако проблема е в захранването, кода на грешката е друг. За жалост не е от него. Към момента, на 99% е процесора или самия сокет.

Alexi

Цитат на: Bobi в 30 Юли 2013 20:31:52
Плазмата е остаряла технология. Спор няма, че качеството на картината е на друго ниво, но иска разработвания и не става за осветени помещения. Не знам дали сте запознати, но всички големи производители спират производството на плазмени телевизори след 2 години ( ако не помня грешно) .
Боби седни прочети малко .. плазмата много се разви в момента няма реална конкуренция - няма изгорели пиксели няма подсветка неравномерна ъглите са и много големи няма лаг и пиксел респонс никога не маже предлага 10 битов цвят 1.07 млрд цветове .. за по претенциозен човек като мен ( пред екрани съм от 30г ,от хлапе ) просто няма алтернатива за телевизор .. с мониторите е по сложно ,нищо под 1000 лв за 24 инча не струва .. там няма плазми за съжаление

Bobi

Като се е развила толкова, защо именно Панасоник се отказват от нея ? Аз не споря, че LED, Мед, ЛСД вадят по-хубава картина. Няма изгорели пиксели, но пък има сенки, ленти, ако гледаш нон стоп един и същ канал. Изобщо не споменавам необходимостта от 200 часа "разбработка" и разходите за щори или хубави завеси, ако помещението е светло.

mike28

Новина от спортен сайт от преди минути:
ЦитатНов защитник се появи в лагера на Левски. Това е Марко Путинчанин
(rofl)

Алекси, не си съвсем прав - последните дни чета като луд, има един форум, където наистина пишат и специалисти.
Плазмата има предимство пред лед телевизорите по отношение на картината , ниво на черното, цветове, честота на опресняване, но губи по много други показатели - стаята да не е осветена, харчи доста повече ток, прогаря, греят, съответно имат охлаждане, което вдига шум и т.н.
Помощ за избор на LCD/ Плазмен телевизор.

Alexi

грее шуми ?! не знам за кои модели четеш аз имам плазма на Панасоник от 2008г перфектен е - на над 10 000 часа е картината му е както когато беше нов ,перки няма и не грее особено ,ток съм го засичал харчи около 150-250 вата зависи какво показва ( той няма подсветка да ти осветява черното :) което за 42 инча е ок .. а по новите модели са още по добри .. следващия ми задължително е последен модел плазма на Панасоник тоя като се спомине някой ден

mike28

Аз нищо не си измислям - казват го хора с плазми (при тях се знае, че най-добрите от години са на панасоник)
Бих си взел такава - едно, че са по-евтини, второ заради по-добрата картина, но ми го казаха ясно - за монитор не стават.

Alexi

за монитор определено не стават ! мислех ,че търсиш телевизор .. по моите критерии няма телевизор който става за монитор ,импут лага е 40-50 мс което е адски много ако играеш игри ( като мен ) :)

mike28

Настоящия си LG 32LW5500 го ползвам вече 2 години и като монитор (макар че съм с 18,4 инчов лаптоп), доскоро имах и PS3, никакви проблеми не съм имал с импут лага.

П.П. И за да не ни бие Пърхела:   :D

2013 Hungarian GP - Race Preview / Ask the Driver - Sauber F1 Team

ihovahi

Прочетете плазмата и лед-а кой колко консумация на електроенергия прави... и ще избетете лед-а  8)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

hotblooded

Цитат на: ihovahi в 30 Юли 2013 23:14:34
Прочетете плазмата и лед-а кой колко консумация на електроенергия прави... и ще избетете лед-а  8)
Ела да ти пусна лед и плазма и ще забравиш за разликата в консумацията.
Боби, причините да се говори за спиране на плазмите съвсем не е задължително да са  свързани с превъзходството на LCD матриците - струва ми се че шикалкавят също като автомобилните производители дето заменят атмосферните Машини V8 - V12 със разни турбо миксери и на книга докарват същите характеристики... става малко като да сравняваме силиконови със естествени цици - външно може да са еднакви, ама естественото си е друго  (rofl)

mike28

Последното, което ще гледам, като си купувам тв е консумацията на ток.
Никак не съм вещ по въпроса, но ако реално плазмите са толкова по-добри от лсд и лсд лед телевизорите, защо всички се избиват да правят масово последните, включително и панасоник, които са си тотален лидер в производството на плазми. Просто няма логика.
Човекът го е написал:
Определете избора си в съответствие със следващите пунктове:
Цитат* А) Задачи, възложенни на телевизора.
* Б) Условия на гледане
* В) Ваша лична специфика при прегледа.

hotblooded

Плазмите са по скъпи за производство, а битката е за по-ниски цени :)

Alexi

всичко е маркетинг .. от един тип на подсветката (LED) направиха цял нов тип телевизор ( а той си е същия стар LCD екран ) и го издигнаха чрез реклами на пиедестал .. а единственото преимущество на LED подсветката е ,че харчи по малко ток всичко друго е минуси

mike28

Ти обаче упорито си знаеш своето.  :))
ЦитатПлазма или LCD, кратко резюме.
LCD, при някои свои недостатъци, е по универсален, отколкото плазмата и често подхожда за редовият ползвател. Плазмата при своите достоинства е по взискателна към условията и по-малко универсална в широтата на задачите. Именно затова е препоръчителна за по-взискателните и педантични «маниаци», но с конкретни задачи. или хората, желаещи да получат по-голям диагонал на по-ниска цена, тъй като плазмата е в по-изгодно съотношение цена-диагонал от LCD.

Купувам си плазма, обаче стаята ми е достатъчно осветена и цялото й преимущество на практика изчезва. Решавам да го ползвам за монитор и прогарям екрана. Решавам да гледам примерно бтв 12 часа и ми се отпечатва логото завинаги. И да - някои плазми наистина имат вентилатори за охлаждане. Плазмата е за пълни маниаци на тема картина - не всички сме такива.

Ето ти още малко минуси на плазмата, понеже за теб такива не съществуват:
Цитат
   Screen Burn - прогаряне на клетки при статичен образ /работа над 8 часа/

Image Retention - временно отпечатване на лого

Греят и имат вентилатори за охлаждане /вероятен шум/

Картината трепти на светли статични фонове/PWM/

Недостиг на яркост - при гледане в светло помещение /в ниските серии/

Green ghosting - следи зад движещи се обекти

buzzing - шум от захранващият блок при ярки бели сцени /натоварва се захранващият блок/

Rising MLL (Minimum Luminance Level) - падане нивото на черното след 2000 часа работа

floating Brightness - "плаващото черно" нещо като динамичния контраст при LCD - на сцени с определена яркост /обикновено доста тъмни/, се забелязва едно леко скачане на яркостта и образа става по-светъл. Ефекта е в пъти по-незабележим от този при LCD с включен динамичен контраст. Случва доста рядко - само на определени филми и определени сцени.

Alexi

това са отживелици ,сигурно го четеш от някоя статия писана преди 10-12г .. нито едно от тия неща не важи за плазмите от последните поколения .. примерно прогарянето може да се появи само в първите няколко десетки часа от работата на панела тъй като е чисто нов  ,Панасоник са го решили по следния начин - ако случайно "забравиш" статично изображение на екрана електрониката усеща това и след известно време автоматично намалява яркостта ..
ти вече си решил какво да вземеш не знам защо изобщо питаш :) щом питаш очаквай да ти опонират .. няма да ти вадя недостатъците на LCD особено с LED подсветка щом си намерил за плазмите ще намериш и за тях :)
каквото и да вземе потребителя е прецакан ,всичко е ширпотреба с евтини китайски части - тъй като ремонтирам подобни устроиства ще спомена ,че в телевизор за 500 лв се мъдри захранване което е 10-15$ в китайски онлайн магазин събрано от части които са стотинки на едро и са крайно некачествени - нонейм кондензатори и т.н.

hotblooded

Цитат
   Screen Burn - прогаряне на клетки при статичен образ /работа над 8 часа/

Image Retention - временно отпечатване на лого

Греят и имат вентилатори за охлаждане /вероятен шум/

Картината трепти на светли статични фонове/PWM/

Недостиг на яркост - при гледане в светло помещение /в ниските серии/

Green ghosting - следи зад движещи се обекти

buzzing - шум от захранващият блок при ярки бели сцени /натоварва се захранващият блок/

Rising MLL (Minimum Luminance Level) - падане нивото на черното след 2000 часа работа

floating Brightness - "плаващото черно" нещо като динамичния контраст при LCD - на сцени с определена яркост /обикновено доста тъмни/, се забелязва едно леко скачане на яркостта и образа става по-светъл. Ефекта е в пъти по-незабележим от този при LCD с включен динамичен контраст. Случва доста рядко - само на определени филми и определени сцени.
---------------

Аз ли съм с плазма  и при мен такъв проблеми няма....  Единствения минус на ТВ-то е че се лигави със субтитрите  (когато гледам  сваляни от нет-а филми). И не съм се ръсил милиони за ТВ - преди 2 години за 1500 лв.....

petermitkov

Дайте съвет за 55' или 60' ще се гледа на цифрова телевизия от Трафик Нет (НЕТ1 имали непродходимо трасе и нямали възможност за свързване) и стената на която ще стои е силно слънчева.
Не робувам на марки и технологии и тъй като в този размер цените са много високи може да не е нов модел или високия клас на марката.
Скайп и Туба е силно желателно да има. До бъдещето място на ТВ имам UTP кабел така че WiFi може и да няма.
sapienti sat

Bobi

Много оскъдна информация си дал, Пепи.

1. В каква стая ще се гледа - светла/тъмна?
2. Ще гледаш ли спорт? Ако отговорът ти е "да", трябва да търсим нещо с РЕАЛНИ 100 херца ( а не разни 400,600 с емулатори), а тогава цифрите стават дебели...
3. Държиш ли на 3 Д?
4. Какво е разстоянието, от което ще го гледаш?
5. Максимален бюджет?

petermitkov

1) Южно помещение  с директно греене на слънцето върху стената където ще е ТВ-то (е има и пердета).
2) Спорт минимално - само тенис и формула 1 гледам и то рядко. т.е. няма да се гледа.
3) Държа да е 3Д.
4) Разстоянието е 5 метра и 20см като от кухненския бокс е още по-голямо и затова гледам за максимално голям екран.
5) Бюджет не съм определил още - нека да не го смятаме засега, но нека не включваме високия клас дето цените колкото малка кола 2ра употреба....

sapienti sat

Bobi

Пепи, преди да ти предложа нещо, първо трябва да решиш за себе си какъв тип 3Д предпочиташ - активно или пасивно? Възприемането на двата типа е субективно и различно за всеки. Защо не отидеш до някой техно магазин и помолиш да ти покажат два телевизора с двете технологии?

П.С. 60 инчовите са много скъпи - Към 4 к :/

Едит: Иначе този няма равен по отношение на цена/качество - http://www.technopolis.bg/b2c/details/14453/P11090104/3D-Televizor-PANASONIC-TX-L55ET50E

Единственият му кусур, а и на панасониците като цяло, е, че размерът на субтитрите не може да се наглася и леко малеят. Ако ТВ-то ти допада - зареди един филм и някой мач (футбол/тенис/формула) с блурей качество на някоя флашка и отивай да тестваш на място.
Ако 3д технологията на този не ти допадне, насочи се към F серията на Самсунг или HX8 Сони

petermitkov

Гледал съм и предпочитам пасивно 3Д.

Този панасоник наистина изглежда добър - ще се поразровя да видя дали има Туба на него :)
sapienti sat

mike28

Този е с пасивно 3д. И за проблема със субтитрите при панасоника си има цака - трябва да се прочете в съответната тема в сетком. Мисля, че беше - отваряш субите с текстови редактор и даваш Encode in UTF-8
Доскоро само Lg правеха телевизори с пасивно 3д.

hotblooded

Субтитрите за панасониците се "лекуват" с една програмка, ама трябва да питам жената че тя е програмиста в къщи....  От друга страна от както си взехме мултимедиен плеър и пускаме през него - няма никакви проблеми

Alexi

аз съм опънал 10м HDMI вграден под лайсните на паркета и си гледам от РС-то от съседната стая ,РС-то винаги вижда субовете както трябва

mike28

Алекси, нека се уточним - аз никога не съм питал тук какъв телевизор да си взема. Това първо - второ - Боби вижда мъките ми у другия форум и затова ме бъзика, аз пък му отговарям. Трето - онова там не е статия, а тема, при това активна, постоянно допълвана, а авторът й е изключително "подкован" с информация относно телевизорите - спецификации по модели и марки за всяка година. В тази част на форума постоянно се включват и други хора, които се занимават с ремонти или продажби на телевизори. Ако си вземах телевизор за хола, без да се замислям щях да си отнеса този.

И все пак - телевизор по мнения от форум не се купува. Още не съм решил реално какъв ще си взема. Няма чак такъв избор, когато човек търси 46-47 инча, с реално опресняване 100 Hz, пълно 3D, full hd, с включени очила, по възможност със смарт глезотийки, да е модел 2013 г. и да е до 1500, макс. 1600 лв. А, и да има най-добрата картина за тази цена и да става за монитор.  ;D
Днес шитнах стария и сигурно събота ще ходя да вземам нов.

П.П. Чел съм (май), че при такава дължина на hdmi кабела май има известна загуба на качеството, но може и да бъркам.