LCD/LED/Plasma телевизори и друга техника

Започната от mike28, 30 Юли 2013 20:19:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Backstage

Цитат на: mike28 в 31 Юли 2013 22:30:32

П.П. Чел съм (май), че при такава дължина на hdmi кабела май има известна загуба на качеството, но може и да бъркам.

да...при по големи разстояния сигнала пада...слага се екстендър и няма проблем...пращал съм на 60-70 метра hdm

Alexi

до 15м с хубав кабел няма проблеми ( зависи и от видеокартата ,добре е да е по височък модел )

Bobi

Не знам дали вече сте купили, но аз отнесох този Панасоник днес.

ihovahi

Боби, от какво разстояние ще го гледаш... тия инчове са си сериозни. Иначе честито. Изглежда супер. Да си го гледате и да си ви кефи :)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Bobi

Мерси! Взех го за нашите, че в техно-тата в Пловдив е имало само мостри. Разстоянието е около 3-3.50 м.

mike28

Баси, не е истина в какъв филм се вкарах с това купуване на телевизор!  (rofl)
Тръгнах от флагмана на Тошиба, който бе на примоция за 949 лв, това за 46 инча тв (същият е с около 200 лв по-скъп в техно веригите)!  След това се загледах по този и този, накрая реших, че ще е тоя (промоцията е убийствена, същият тв, в другата голяма верига е с нормална цена 2200), дори специално заради мен го докараха от Силистра, за момент се поколебах относно флагмана на панасоник за 2012 wt50, който също е на чудна промоция, с около 2000 лв надолу, спрямо цената му преди година. Но проблеми с черния цвят и контраста ме отказаха.
В мола бяха наредени един до друг f6100, f6500 и f7000 на Самсунг. На един и същ рекламен клип, на една и съща настройка на картината, 7-ма серия показва много повече детайли, особено при тъмни сцени. Като добавим и възможността да се ъпгрейдва хардуерно, реших че това е телевизорът за мен.

Понеже цената на тазгодишния модел ми идва малко височка, вчера си отмъкнах щастливо този, преборвайки се за 200 лв отстъпка, понеже е мостра, а и миналогодишен модел. Сега с телевизора си говорим взаимно и се слушаме. Даже от време на време му махам.  (rofl) Тая джаджа ще излезе по-умна от мен накрая.  :)) Упътването може да се мери с "Война и мир" - към хиляда страници е! И е вкарано цялото в телевизора, книжното е в значително съкратен вариант (правилно са се досетили, че повечето хора днес не четат много-много книжки). Сигурно ще ми отнеме седмици, докато му разуча всички чалъми. Определено един от най-добрите LED телевизори въобще и с перфектна 3D картина. Сега остана да намеря някой, който да ми калибрира цветовете. Днес минах през 3 сервиза, като ги питах дали могат да го калибрират, ме изгледаха странно и ми казаха, че всичко било до окото. >:( Реших, че е безсмислено да ги питам, дали имат колориметър.

Така, искам да попитам - може ли Еволюшън кита да се достави до Бг и ако да, колко ще ми излезе транспорта. Цената му тук е 600 лв, в Ибей почва от 440 лв.

Bobi

Транспортът ще е сериозен, но ако пристигне в митницата до Централна автогара, мога да съдейтвам да не плащаш мито. За мен няма смисъл да се поръчва от САЩ, еле пък Амазон, защото няма да можеш дори да го купиш, когато си въведеш данните на БГ картата. :)

Честито за избора! Лично на мен ES серията не ми допада като картина, но всичко е субективно :). Виждал съм обяви по форумите за калибрация на тв за около 20-30 лв.

mike28

Знаех си, че няма да стане през амазон. Нищо, дори се колебая дали да не почакам кита за 2014, че сегашният добавя за цена от 600 лв две ядра (по 25$ всяко) и обновен смарт хъб + ново тъч дистанционно (което е по-удобно от моето). Нямам голям зор да го ъпгрейдвам.
Относно картината - то си е субективно, а и в магазините всички тв. са с изнасилени цветове и набримчени докрай яркост и контраст. В технополис беше до 8 серия на Филипс и Сони и гореспоменатия флагмански модел на Панасоник. Накарах продавача и на 4-те да ги пусне на режим на филмов режим на картина. Само сонито имаше сравнима картина, дори леко по-добра. Но не може да се надстроява, а и филмите за Бонд не са ми сред любимите. Както и да е, взех самсунга заради 3д картината.

При перфектна 3д картина, не трябва да се вижда и следа от R в образа за лявото око и обратно.

Bobi

Точно! Всичко е до човек и възприятие. Активното 3Д вади много по-дълбока картина, но мен ме заболява главата от него. Иначе 50-инчовата плазма, която си показал е страшна. Утре ще отида да видя дали я имат по магазините и може да я взема за себе си.

mike28

Panasonic TX-P50GT60
Това, според повечето ревюта, е феноменално добра плазма, обаче наште се ослушват и не я вкарват. Честно казано, щях да си я взема, дори щях да се прежаля и да си ползвам екрана на лаптопа, ама нъцки.

julian71

Цитат на: mike28 в 06 Август 2013 21:32:51
. Сега остана да намеря някой, който да ми калибрира цветовете. Днес минах през 3 сервиза, като ги питах дали могат да го калибрират, ме изгледаха странно и ми казаха, че всичко било до окото. >:( Реших, че е безсмислено да ги питам, дали имат колориметър.

Така, искам да попитам - може ли Еволюшън кита да се достави до Бг и ако да, колко ще ми излезе транспорта. Цената му тук е 600 лв, в Ибей почва от 440 лв.

Виж това ,дали би ти помогнало.товаНямам идея дали е това за което питаш :)

Alexi

из чуждите форуми има калибрационни файлчета за доста модели ( не знам тоя модел поддържа ли хардуерна калибровка )

petermitkov

Днес взех Самсунг 55ES7000. Приятел който 7 години е работил в Технополис ме убеди че този модел е най-доброто в този размер и за тези пари.... С негова помощ получих доста добра отстъпка и днес го взех.
sapienti sat

Backstage

аааауууууу   много стара тема...преди няколко дни си взех това идеята беше да е 46-ца но за жалост тя опресняваше на 100 херца и беше 3D ...за това бързо се отказах и грабнах 42-ката
за момента съм много доволен...само да разбера как да го споделя в домашната мрежа..всичко друго вече ми е ясно..дори го свързах с домашната аудио система за 5.1

Bobi

Не мога да разбера какво имаш предвид с херцовете, но този, който си взел, също е с реални 100 Hz. Тези Motionflow (Sony), Clear Motion Rate (Samsung), Motion Clarity index (LG), Backlight Scan ( Panasonic), Active Motion Rate ( Toshiba), Perfect Motion Rate ( Philips) са разни търговски трикове и разни емулатори и софтуер (допълнително генериран междинен кадър),  и не показват РЕАЛНИТЕ Hz

П.С. Реални 100 Hz са напълно достатъчни за хубава картина, тъй че не си сбъркал с избора.

Backstage

Мооооже  Бобка...не знам...аз съм по звуковите системи нали знаеш  (rofl) работата е там че един приятел,който поддържа всичките ни телевизори от как свят светува ме увери че този е много по добър от всеки друг на който пише 200,300 hz и е 3D...всички били реално на 100...според него този си работел на 200...а и все пак говорихме с него за нещо около 1300 лева макс...но майстори много... и на 100 да е пак съм доволен щото като ги гледам сега ония със ските как скачат (на BNT HD) и си държа една метличка до мене да замитам снега в краката ми от време на време  (rofl)
П.С. а пък Петър не знам със 55-цата сигурно направо кара с тях по пистите  (rofl) (rofl) (rofl)

Bobi

Ето една табличка, която може да е полезна на някой, ако си избира ТВ и иска да разбере колко са реалните HZ на даден ТВ.

Линк

mike28

Сори, ама е с реални 50. ;)
Таблица с моделите тв на Сони за 2013

ЦитатW650 - 50Hz, DVB-T/C, X-Reality, гланцов панел, въртяща стойка 30°

Честито за телевизора и много радостни моменти пред него.

petermitkov

W650 e добър избор защото подсветката му не е с ШИМ.

Цитирам "При повечето потребители това предизвиква мигрена, главоболие или по-леки форми на дискомфорт при продължителна работа пред монитора. Причина за това е мигащата с около 200Hz подсветка, която предизвиква многобройни свивания и разширения на зениците." Така че по-добре по-ниска честота ама да е без ШИМ

Цитат на: Backstage в 12 Февруари 2014 00:41:40
П.С. а пък Петър не знам със 55-цата сигурно направо кара с тях по пистите  (rofl) (rofl) (rofl)
В интерес на истината сега свикнах и не ми изглежда голям TV-то нищо че е 55' и дори ме е яд че не взех тогава един Шарп за тия пари който беше 65'
sapienti sat

mike28

Никой не е казал, че е лош телевизорът.
Ти доволен ли си от твоя самсунг, понеже сме с еднакви модели, само че различна големина?

moni74

Цитат на: petermitkov в 12 Февруари 2014 09:29:28
W650 e добър избор защото подсветката му не е с ШИМ.

Цитирам "При повечето потребители това предизвиква мигрена, главоболие или по-леки форми на дискомфорт при продължителна работа пред монитора. Причина за това е мигащата с около 200Hz подсветка, която предизвиква многобройни свивания и разширения на зениците." Така че по-добре по-ниска честота ама да е без ШИМ
В интерес на истината сега свикнах и не ми изглежда голям TV-то нищо че е 55' и дори ме е яд че не взех тогава един Шарп за тия пари който беше 65'

Аз имам един W600, при него как е? Държа го в спалнята и гледам само HD 720p и 1080p - не съм забелязал да ме боли глава след това.

----------------------------

petermitkov

Мисля че и при W600 подсветката е без мигане - моя съвет е направи теста с химикалката който е даден на линка от моето мнение (същия линк е дал и Алекси в началото на темата)
В интерес на истината не всеки човек го забелязва и му влияе - аз взех и една Тошиба която е без ШИМ и не правя разлика между нея и Самсуняка който е с ШИМ.
И да не съм много оффтопик сега се чудя за някакъв поне 40' за другата стая и се колебая дали да не е плазма защото там слънцето няма да го грее директно и има условия и за плазма.
sapienti sat

moni74

Аз в хола съм с един 46" на Сони. Не е кой знае какво, но и без това на него гледам само HD филми през мултимедията и HD телевизионни канали. За цифрова телевизия става, но не е супер :) А за аналогова въобще няма да коментирам.

----------------------------

petermitkov

Сонито е добро дори е LCD a не е LED което дава малко по-добро черно без леко бледнеещи зони отколкото LED ( е контраста е малко нисък от на LED)
sapienti sat

Backstage

Цитат на: mike28 в 12 Февруари 2014 05:56:34
Сори, ама е с реални 50. ;)

e...тогава защо ги пишат тия 200..че и са убедени в тях... (rofl) иначе образа е добър,сравнявах го на един и същи канал с едни същи настройки с няколко телевизора,този най ми хареса
ЕДИТ : сега видях че в тая таблица (малко по надолу като се отвори линка) са показали че Motionflow е 200Hz а 50Hz Frame per second. Явно това са имали пред вид като са писали 200...е поне за едното не са излъгали... 8)

amplified

50hz fps реално е точно 25 кадъра/холивуд fps нали така?

Alexi

не ,50 хз са си 50 кадъра .. проблеми с тази честота има само при 3д телевизорите ,при които както знаем за 2те очи се излъчват 2 отделни образа и тази честота се дели на 2 .. а мазането при бързите сцени е дефект на технологията LCD от него няма отърване .. просто пикселите са бавни .. там плазма си трябва .. за това измислиха и тия търговски наименования както и софтуерно забързване на пикселите ,генериран кадър и т.н.

petermitkov

Генерирания кадър е нещо доста гадно - като го пуснеш тази опция на телевизора и все едно гледаш театър на живо, а не филм. Липсва тази специфична филмова атмосфера :)
sapienti sat

amplified

Алекси,  100 херца са 100 полета, един кадър се състой от две полета - четните са горни екранни редове, нечетните са долни екранни редове, целта е да не се получи трептене.

По тази причина аз си правя заключение, че 100hz = 50fps/кадъра в сек.

Danchev

Цитат на: Alexi в 12 Февруари 2014 15:24:49а мазането при бързите сцени е дефект на технологията LCD от него няма отърване .. просто пикселите са бавни .. там плазма си трябва ..
Вече има доста бързи TN панели по реални 140Hz ... върпоса е на каква цена ... IPS-ките са си бавни, който иска красива откъм цветове и с големи ъгли картина трябва да се примирява.

Херците са колко често се опреснява монитора ... fps-а зависи от сорса ... аз не виждам закономерност.
Цъкам си игра дето ми върви със 100fps на 60Hz монитор ... какво виждам? после друга игра с 30fps?
Nvidia извадиха т.н. Gsync технология, която направи възможно монитора да се рефрешва точно толкова пъти в секунда колкото fps подава сорса (когато fps =/< Hz) и така вече имаме Hz=fps :)
How about a magic trick?