Ford Mondeo MK3 2004 поставяне на бордови компютър

Започната от ihovahi, 05 Февруари 2013 10:07:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

сигурно ли е че има моментен разход ?

Bobi

Каква е тая мания по този моментен разход... Аз го имам, но мързел не го пускам.  :))

Alexi

не че ми трябва на реното не го поглеждам ,за година и нещо от както го имам отначало ми беше интересен ама като видях там 14-16 баир нагоре и вече не го гледам :))

supertorr

supertorr

Цитат на: Pyrhel в 30 Юли 2013 16:34:39
Илияне, сетих се още нещо, имаше ли FINIS върху опаковката това табло? Трябва да разберем за коя държава се правят тия с моментния разход. Супер оскъдна информация има за това нещо... Преди година-две като писах в талкфорда ми казаха, че някой ме е излъгал и такива табла не съществуват (finger)

Боби, мания защото някъде го има, а другаде не. На Фокуса има, на Мондео не.
На Мондео титаниум няма, на Мондео тренд Да  (rofl)

amplified

Aз карам на моментен в 99.9% от времето.
В редки случаи...вчера по-скоро беше един от първите такива... пуснах на среден, че... малко прекали моментния :)

moni74

Вярно, струва ли си толкова разправии /ново табло, демонтаж на старо и монтаж на новото, нагласяне на показания.../ за един моментен разход? И аз много не го обичам, щото като я запаля зимата и тръгна, ми става лошо!

----------------------------

Alexi

то това табло е с единия крак в "баснословни цени" :)

supertorr

Dmitarcho

Аз пък си мисля, че е полезен тоя моментен разход, дотолкова, че да се научиш да си караш колата по-икономично. Ще тръгнеш да караш из града - ще видиш къде как гори, извън града пак ще си прецениш как да я караш икономично - то като вземеш да я мачкаш .... е ясна работата ;)
Ръца Пръца

Bobi

Хаха, габровец говори за икономия. Колко странно!  :))  (rofl)

Dmitarcho

Ръца Пръца

ihovahi

Абе тия габровци... ще ми гледат моментния разход :) Миташки да не идвам да точа нафта от теб и да ти покажа моментен разход +20 литра в моята туба хахахаха
Който фôрка "майстор" си нахôда!

moni74

Цитат на: dmitarcho в 30 Юли 2013 21:03:00
Аз пък си мисля, че е полезен тоя моментен разход, дотолкова, че да се научиш да си караш колата по-икономично. Ще тръгнеш да караш из града - ще видиш къде как гори, извън града пак ще си прецениш как да я караш икономично - то като вземеш да я мачкаш .... е ясна работата ;)

Реално всеки от нас знае как трябва да се кара, за да постигнеш икономия. Обаче... в един приятен момент ще ти писне и идва кефа :)

supertorr

След известно обикаляне с новото табло изведнъж се вудях в чудо-карам по магистралата и изведнъж нещо изписуква, след малко пак. И какво се оказа,че при достигане на скорост от 120км/ч. индикира чрез звуков сигнал :o
Някой да се сблъсквал с това или си е напълно нормално?

moni74

На ситроена имам такава функция - да те предупреждава при достигане на предварително определена скорост.

Pyrhel

Overspeed нещо си в IDS-а, може да се изключи.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

momo76

Dmitarcho

Е то пищи на 120 ... карай със 140 :D ще си мълчи тогава :) При мен не пищи нищо на 120 ... към 200 жената се обажда ... ама за малко :P
Ръца Пръца

ulyalyalya

Добро утро колега. Благодаря на хората, постарали се да напишат тази тема. Вчера си смених лостчето и километража и ура вече имам трип компютър. Притесненията са ми, че ми дава среден разход 8 и нагоре. Знам, че е алгоритъм и питането ми е....... има ли значение, че съм сложил табло от 2.2 TDCI, моята е 2.0 TDCI. Може ли това да е причината или е моментно, докато не измина повече километри....
Край на колоната!

SICKandPROUD

Не мисля че има значение колега, то си взима данните от съвсем други датчици, които нямат свързано с таблото. Нека по-компетентни колеги от мен да кажат мнение.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Dmitarcho

Ако я караш само в града ... докато е изчислила тези 8 литра .. е нормално ;) И зависи колко милометра си минал докато покаже 8. На мен в Габрово ми показва около 7.
Ръца Пръца

ulyalyalya

Здравейте отново.... Току що направих дойдох от Бургас до Несебър и разхода беше ОК. Среден 5.8 л, това, което ми направи впечатление е средната скорост. Показва ми 32 км. Предполагам, че на по-голямо разстояние и това ще се коригира.... bTW някой в Бургас, който може да ми върне километраж. Със 130 хил съм отгоре спрямо стария
Край на колоната!

Dmitarcho

Много трудно се вдигат средната скорост, ако караш в градско, се върти около 20-30. Занулявай си я преди да излезеш извънградско, и ще ти покаже реалните ;)
Ръца Пръца

ulyalyalya

А оставащите километри на какава база ги изчислява. Вчера ми бяха едни, а сутринта други. Без да местя колата
Край на колоната!

Dmitarcho

Показанията колко нафта има в резервоара ;) и на мен ми се е случвало... Светма ми лампата за нафтата...на сутринта не свети и показва 90 км.
Ръца Пръца

AJOto

Така ... стигнахме до положението с БИП БИП БИП... някой успя ли да препрограмира таблото или остава варианта със смяната само...

ihovahi

Който фôрка "майстор" си нахôда!

Pyrhel

Или писане по паметта директно с програматор и файл от табло с трип.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

AJOto

М да ... готов съм ... вече си имам ТРИП, Напълно работещ. Не се наложи смяна на таблото а само препрограмиране на моето. (спестих си 100+ лв). Голяма глезотия е, поне докато му се нарадвам...  Но за жалост нямам моментен разход но пък като програмирахме таблото спря да писка и за колан :),

П.С - пуснах си и опцията за темпомата ... но пък още не съм си намерил AIRBAG с копчетата :) но скоро и това ще стане :)